menu

Muziek / Muziekgames / Greatest Hits of # (The Beatles)!

zoeken in:
avatar van ArthurDZ
22. The Return of The Los Palmas 7 * (6) (3)
Album: Absolutely

De eerste van 3 Absolutely-tracks. Geschreven op aanvraag van de platenbonzen van Stiff, waar de boys toen onder contract stonden, die graag een One Step Beyond-achtige instrumental op het album wilden. Het eindresultaat werd echter een heel ander type nummer, dat het toen in de Britse charts ongeveer even goed deed, maar hier een stuk minder populair is.

21. Uncle Sam* (13) (3)
Album: Mad Not Mad

Werd in ronde 1 maar nipt genoeg genoemd om ronde 2 in te mogen, waar het amper in eliminatielijstjes opdook, om vervolgens ook door bijna iedereen genegeerd te worden in de vele finale top 10's. Nee, erg populair is Uncle Sam hier niet. Wel bij mij overigens, ik vind het zoals eerder gezegd één van hun beste nummers. Misschien omdat het op een 80s verzamelaar stond die bij ons altijd steevast meeging tijdens autovakanties naar Frankrijk en Spanje in mijn jeugd?

Tomorrow I'll be watching all the Queen's men, wat heeft Suggs toch veel heerlijke zanglijnen op de wereld losgelaten...

avatar van ArthurDZ
20. Driving in My Car * (13) (5)
Album: losse single

I've been driving in my car, it's not quite a Jaguar

Simpel nummer vol nog simpelere rijmelarij, en toch werkt het: dit was hun tiende Britse top 10-hit in 3 jaar tijd. Hier iets minder succesvol, maar net aan top 20 en het was nog heel nipt ook.

19. Bed and Breakfast Man* (17) (4)
Album: One Step Beyond

De eerste van 6 (!) One Step Beyond-afgevaardigden in de finale. Vlot liedje dat absoluut op single had gekund. Er bestaat een videoclip van dus misschien was dit op een bepaald moment wel het plan? Bij de Youtube-comments aldaar schrijft iemand 'they look more british than their royal family'

18. Madness* (17) (5)
Album: One Step Beyond

En hier hebben we de volgende van het debuut al. Madness, het nummer dat de groep haar hoogst toepasselijke naam bezorgde. Tevens ook de b-kant van hun allereerste single...

17. The Prince* (19) (7)
Album: One Step Beyond

... die we nog één plekje hoger tegenkomen. Eerste single, eerste Britse hit, het ging meteen snel voor Madness. 2 Tone-ska was populair en Madness paste perfect in dit plaatje, hoewel ze al snel zouden tonen dat ze nog veel meer konden en zeker geen one trick pony waren. The Prince, over groot voorbeeld Prince Buster, blijft natuurlijk een heerlijk liedje.

16. Wings of a Dove* (23) (5)
Album: losse single

Na House of Fun hun hoogst genoteerde hit in thuisland Engeland (en in buurland Ierland werd het hun grootste, en tevens enige nummer 1-hit). Een hyperactief calypso-nummer dat helemaal op het einde van de zomervakantie van 1983 nog wat zonnestralen in de charts wilde brengen. Eurythmics kwam bijna tegelijkertijd met het uit hetzelfde vaatje tappende Right By Your Side... Prachtig hitjaar, 1983!

avatar van ArthurDZ
15. Tomorrow's (Just Another Day) (29) (10)
Album: The Rise & Fall

Eerste van twee keer The Rise & Fall. 4 keer op 10 gezet uit 10 noteringen... tja dan ga je natuurlijk geen brokken maken in de eindlijst. De laagste startlijstsong.

14. The Sun and the Rain* (35) (8)
Album: losse single

Eind 1983 de laatste Engelse top 10-hit voor de groep er in '86 even de brui aan geeft. Met 214 weken in de singlelijsten de best scorende band van de jaren '80, samen met UB40. Van de twee was Madness wel de snelste en de beste.

13. Cardiac Arrest (43) (12)
Album: 7

Madness' waarschuwing dat je ook niet té hard moet werken in het leven. Joligste nummer over een hartaanval ooit. It's a lovely day/Could all be going your way. Eerste nummer afkomstig van 7, er staan er nog 2 hoger.

12. Shut Up* (66) (12)
Album: 7

We maken een sprongetje in de punten en daar hebben we het tweede nummer van 7 al. Over een overduidelijk schuldige crimineel die zich desondanks uit de rechtszaal hoopt te lullen. Heerlijk pianomotiefje, de ska is er nog maar de pure popinjectie zorgt ervoor dat de nutty boys de aandacht van het publiek moeiteloos vast weten te houden.

11. Grey Day (69) (15) en de nummer 1 van andré
Album: 7

Joepie, iedereens nummer 1 staat in de top 10! Iedereen... behalve andré! En zo verliest 7 alweer haar laatste afgevaardigde, dat ging snel. Het was de eerste single van 7, en toch wat anders van toon dat het gefeest van eerdere singles. Madness ging meer de Embarrassment-kant op dan de Baggy Trousers-richting, eigenlijk.

Maar goed, hoe zou het met de top 10 zijn?

avatar van ArthurDZ
10. Yesterday's Men (74) (12) en de nummer 1 van ranboy, Kees-Jan, Salvadore en dix
Album: Mad Not Mad

In het begin van de finale leek het devies wel 'ofwel staat Yesterday's Men niet in je lijst, ofwel staat hij op 1', maar gelukkig liep het tegen het einde toe nog vlot genoeg om deze parel de top 10 in te duwen.

dix schreef:
Madness stond eind jaren 70 vooral te boek als een partyband, maar inhoud hadden ze altijd al. Later combineerden ze die inhoud met een goed gevoel voor stijl. Yesterday's Men is een pareltje met ingetogen zang, vlotte achtergrondkoortjes en subtiele percussie. Dit nummer zou op een willekeurig album van Blur een onbetwist hoogtepunt zijn geweest: zo catchy, zo classy, zo utter, utter, utter English. Maar nee ... je kunt er niet echt op dansen laat staan pogo-en.


9. Michael Caine (75) (15)
Album: Keep Moving

Door de jammerlijke uitschakeling van One Better Day de enige Keep Moving-song in de finale. Heerlijke single die in Engeland de commerciële terugval van de band leek in te zetten, want: een leadsingle, maar geen top 10-hit. De sample van eindbaas Michael Caine die je hoort in het nummer, werd door de acteur speciaal voor deze single ingesproken. Hij had eigenlijk al nee gezegd, gelukkig was zijn dochter in de buurt om hem te overhalen.

dix schreef:


Net zo spohisticated als de acteur die model stond, en op een bepaalde manier qua sound vergelijkbaar met Cockney Rebel. Caine doet hoogstpersoonlijk een verrassende oneliner in het nummer. De song is een stuk luchtiger dan het clipje waarmee het indertijd op TV werd begeleid. Daarin wordt gerefereerd aan een rol van Caine als IRA informant in de film 'The Ipcress File'


8. It Must Be Love* (82) (17) en de nummer 1 van esteban
Album: losse single

Eerder deze week noemde ik deze nog een draak, na herbeluistering ben ik toch wat milder geworden (hoewel ik hem nog altijd in mijn eliminatielijst heb gezet). Werd naar het einde toe steeds vaker genoemd in deze finale, waardoor nog een knappe 8ste plek in de wacht is gesleept. Dat was wel het hoogst haalbare, want hierna maken we een ongezien grote sprong in punten.

7. House of Fun* (120) (27)
Album: losse single

De eerste van twee housenummers in de top 10 Dit is wel de absolute sprokkelkampioen van deze editie geworden: door bijna iedereen genoemd, stond echter zelden bovenaan, maar vooral in de middenmoot. Desondanks zodanig vaak genoemd dat ie gewoon dik top 10 scoort hier. In de Engelse hitparade deed ie het nog beter, daar werd het de enige nummer 1-hit van de jongens.

6. Night Boat to Cairo (169) (26) en de nummer 1 van ranja, Simon77, Superbitch en Bonk
Album: One Step Beyond

Noem me gek (of nutty) maar deze had ik bij aanvang van de finale als uiteindelijke nummer 1 verwacht. Zo'n vaart liep het niet, de Nijl is immers een trage rivier, want hoewel de nachtboot vaak genoeg genoemd werd, en vaak ook heel hoog, kwam het liedje toch tekort om mee te kunnen met de echte windhonden van deze editie. Wie heeft de race uiteindelijk gewonnen? Je ontdekt het zo meteen!

avatar van ArthurDZ
5. My Girl* (172) (26) en de nummer 1 van vigil, dazzler, Edgar18, motel matches en yours truely
Album: One Step Beyond

west schreef:

Naast maffe nummers als One Step Beyond vond je ineens ook dit pareltje op de eerste lp van Madness. Erg mooi.


Miste door mijn strenge selectiecriteria de startlijst, al wist natuurlijk iedereen dat deze op één been de finale zou halen, en daar ook flink zou scoren. Hier dus de hoogste nominatie, een prachtig nummer dat voor het eerst een tragisch element in de lollige sound van Madness bracht. My girl's mad at me... één van de meest herkenbare nummers geschreven over jongen-meisje-relaties, toch?

En ook in deze clip ziet ieder bandlid eruit alsof je ze ook op tv had kunnen zien in een nieuwsuitzending over het plaatselijke jeugdhuis ofzo.

Ook opmerkelijk: nooit in een top 2000 gestaan, wel onderwerp van deze leuke docu. Aan het woord is toetsenist en schrijver van My Girl, Mike Barson.
4. Baggy Trousers (1987) (27) en de nummer 1 van DjFrankie, Shaky, jeroentjuhh, laxus11 en dynamo d
Album: Absolutely

Door de band zelf omschreven als de openbare school-variant van Pink Floyd's privéschool-anthem Another Brick In The Wall Pt. II. "It didn't really relate to me, because I hadn't been to a public school where I was bossed about and told to sing 'Rule Britannia!' and all that" aldus Suggs. Met in de videoclip een vliegende Lee Thompson, één van de meest iconische Madness-momenten.

west schreef:
Nog zo'n single die ik grijs heb gedraaid. Met die bekende hoes natuurlijk

avatar van ArthurDZ
3. One Step Beyond (279) (29) en de nummer 1 van E-Clect-Eddy, EttaJamesBrown, aERodynamIC, Marco dB en Gebruiker43757
Album: One Step Beyond
Here we go! Here we go! Here we go! Here we go!

Iconisch nummer natuurlijk, een muzikaal visitiekaartje dat zo raak is dat hun naam en reputatie in één klap gemaakt was. Ging in het begin van de finale als een speer en leek niet meer in te halen te zijn, tot op het einde de rest van de top 5 plots een flinke eindspurt inzette en deze uiteindelijk ingehaald werd. 2 keer vaker genoemd dan Baggy Trousers, anders was deze zelfs 'pas' 4de geworden.

west schreef:
Als.... dit nummer kwam op de dansvloer van mijn studentenvereniging dan werd het standaard beuken. Eigenlijk ontstond er een pit. Dit tot irritatie van sommigen. Maar wat hadden wij een lol zeg.


2. Embarrassment (194) (31) en de nummer 1 van wendyvortex, Arbeidsdeskundige en west
Album: Absolutely
En als Night Boat het niet wordt, dan sowieso Embarrassment, dacht ik bij aanvang van de finale nog. Nee, ik zat opnieuw fout! Embarrassment hopte helemaal op het einde nog over One Step Beyond, maar er was ondertussen een nummer dat nog harder aan het stunten was en die werd niet meer ingehaald.

west schreef:
Geweldige single van Madness die ik werkelijk helemaal grijs hebt gedraaid. Een sterke piano, geweldige blazers en een dijk van een melodie. En dan die tekst...


En zo is het maar net, west! Het beste werk van Madness bezit een muzikale en tekstuele gelaagdheid die de nummers zoveel interessanter maken dan je op basis van hun reputatie als gekke partyband zou denken. Zo blijven die liedjes ook jaren later nog interessant.

Hartverscheurende tekst ook inderdaad, over de zus van saxofonist Lee Thompson die op minderjarige leeftijd zwanger raakte van een zware man, waar haar familie het erg moeilijk mee had. Lee steunde zijn zus, maar was op tournee en kon niet veel meer doen dan zo vaak mogelijk bellen, en deze absolute parel schrijven. Gelukkig kent het verhaal een happy end en kwam het uiteindelijk toch nog goed in de familie. En toch blijft zo'n zin als 'How can you show your face/When you're a disgrace to the human race?' er flink inhakken, ook door de manier waarop Suggs het zingt (zoals al opgemerkt één van de grote sterktes van Madness)

Ok, genoeg geluld, over naar de nummer 1:

1. Our House (205) (31) en de nummer 1 van johan de witt, Marty McFly, zaaf en nelis
Album: The Rise & Fall
west schreef:
Ik zag op tv een tijdje terug een leuk item met Madness over het daadwerkelijke huis waar ze veel samen kwamen 'in the middle of the street'. Er woonden nu aardige nette Engelsen, maar ze mochten nog uitgebreid rond kijken in hun huis. Het is een mooi huis, our house en een pracht popsong.


dix schreef:
Met Our House heeft Madness haast de perfecte geschreven, al is het onderwerp een tikkie banaal. Maar daardoor is ie ook voor iedereen. Wij hebben iets soortgelijks met 't Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer' van Gerard Cox. Soms zou je wensen dat je Brits geboren was.


Nee, deze zag ik niet aankomen. Top 10 sowieso, maar de eindzege? Dat zeker niet. Deed het in het begin niet zo super, maar begon ergens in de helft van de lijstjes plots aan een eindspurt waar menig wielrenner jaloers op mag zijn.

En zo onlogisch is het ook weer niet, dit is denk ik wel het bekendste Madness-nummer, het nummer dat iedereen als eerste leert kennen, nog het vaakst langskomt op de radio, als enige van hun singles voet aan grond kreeg in de States, kortom, misschien toch gewoon het Madness-nummer dat je het gemakkelijkst diep in je hart kan sluiten. Aandoenlijk en supercatchy nummer over de dagelijkse belevenissen van een doorsnee arbeidersgezin uit die jaren. Met een grappige videoclip met een nog grappigere intro waar aan willekeurige voorbijgangers op straat wordt gevraagd waar 'our house' gevonden kan worden. 'It's over there mate'

avatar van ArthurDZ
Zo, dan rest me niks anders dan de 32 (!) deelnemers te bedanken om dit weekje Madness mede mogelijk te maken. U was weer geweldig, als extraatje nog maar eens een top 2000 à go go'tje doen? Aan het woord is opnieuw de super spraakzame Mike Barson
Hierna gaan we kraaien tellen met Bonk! Take it away, Bonk!

31 januari - Bonk (Counting Crows)
7 februari - Plastic Beach House (Run The Jewels)
14 februari - Rudi S (Rush)
21 februari - Shaky ('The Day the Music Died': Buddy Holly / Ritchie Valens / The Big Bopper)
28 februari - Motel Matches (Supergrass)
6 maart - TornadoEF5 (Grimes)
13 maart - vigil (Sting)
20 maart - dynamo d (Kayak)
27 maart - esteban (Samson & Gert)
3 april - Johnny Marr (Def Leppard)
10 april - Choconas (Sade)
17 april - Teunnis (The Second Summer of Love)
24 april - Poek (60's Girl Groups)
1 mei - ArthurDZ (Japan/David Sylvian)
8 mei - Shaky (Shakin' Stevens)
15 mei - dynamo d (Roger Waters)
22 mei - herman (Africa)
29 mei - hoi123 (Perfume Genius)
5 juni - jordidj1 & 123poetertjes (Danny Brown)
12 juni - cosmic kid (The Beatles)
19 juni - Choconas (Led Zeppelin)
26 juni - Casartelli (IQ)
3 juli - Arno (XTC)
10 juli - Arrie (Roberta Flack)
17 juli - Plastic Beach House (Jack Antonoff)
24 juli - Les de Groot (CCR)
31 juli - esteban (2 Unlimited)
7 aug - Superbitch (Laura Marling)
14 aug - Poek (My Bloody Valentine)
21 aug - zaaf (Coil)
28 aug - Shaky (Meat Loaf)
4 sep - ranja (kristin hersh/tanya donelly)
11 sep - Motel Matches (Van Morrison)
18 sep - panjoe (MF DOOM)
25 sep - Dance Lover (FOALS)
2 okt - catdog (Lady Gaga)
9 okt - laxus11 (U2)
16 okt - ArthurDZ (1980s hardcore punk)
23 okt - wendyvortex (Grand 12 Inches)
30 okt - arcade monkeys (Dinosaur Jr.)
6 nov - dynamo d (Alicia Keys)
13 nov - E-Clect-Eddy (Ike & Tina Turner)
20 nov - Shaky (10cc)
27 nov - laxus11 (Dire Straits)
4 dec - Superbitch (Frank Sinatra)
11 dec - Hedser (Elbow)
18 dec - Arno (StuBru's Tijdloze 100)
25 dec - wendyvortex (Greatest Hits Finale 2020)
1 jan - dazzler (80's europop)
8 jan - zaaf (Stereolab)
15 jan - jordidj1 (NTB)
22 jan - luigifort (Richard Hawley)
29 jan - Gretz (Green Day)
5 feb - TornadoEF5 (Cocteau Twins)
12 feb - dynamo d (UNKLE)
18 feb - motel matches (Villagers)
25 feb - catdog (Britney Spears)
4 maart - Poeha (BABYMETAL)
11 maart - ArthurDZ (Carpenters)

avatar van motel matches
Bedankt voor een te gekke week

avatar van west
Super presentatie ArthurDZ! Leuk een keertje Madness!

avatar van EttaJamesBrown
Nooit geweten dat ons huis zo populair was, maar ja zaaf weet dingen.
Een fijne lijst Arthur. Dank voor deze gekkigheid.

avatar van DjFrankie
ArthurDZ schreef:

En zo onlogisch is het ook weer niet, dit is denk ik wel het bekendste Madness-nummer, het nummer dat iedereen als eerste leert kennen, nog het vaakst langskomt op de radio, als enige van hun singles voet aan grond kreeg in de States, kortom, misschien toch gewoon het Madness-nummer dat je het gemakkelijkst diep in je hart kan sluiten.


Schat qua bekendheid One Step Beyond hoger in.

zelfs in het italiaans uitgebrachten ook in het spaans natuurlijken het origineel uit 1964Maar alle gekheid op een stokje: top band, heb er 11 singeltjes van

en het begon hiermeeavatar van ranboy
Dan mag deze hier ook wel (het feit werd nog niet genoemd):
(1972)

avatar van Bonk
WELKOM BIJ DE GREATEST HITS VAN COUNTING CROWS!

https://www.toledoblade.com/image/2012/04/30/1140x_a10-7_cTC/FEA-COUNTING-CROWS-ROCK-GROUP.JPG

Laat ik nog even beginnen met ArthurDZ bedanken voor een weekje Madness en een puike presentatie! We gaan nu inderdaad een weekje kraaien tellen.

Counting Crows zal niet bij iedereen direct alleen maar positieve associaties oproepen. Toch is het één van mijn favoriete bands en gedurende deze week hoop ik ook een aantal van jullie inzicht te geven in dat deze band toch heel wat prachtige muziek voortgebracht heeft.

Over het algemeen staat de kwaliteit van het overrompelende debuut waarmee Counting Crows in 1993 de muziekwereld kwam binnengestormd wel buiten kijf. August and Everything After staat ook hier in de top 250 Allertijden. Duidelijk was dat ze sterke teksten wisten te koppelen aan mooie melodieën, waarbij ook bijvoorbeeld de accordeon als instrument geregeld gebruikt werd. De stem van Adam Duritz is echt onderscheidend en het feit dat hij geregeld met zichzelf in de knoop ligt en zwaar op de hand kan zijn levert soms poëtische teksten op, waar veel mensen, waaronder ik als puber, zich in dachten te herkennen.

Er wordt geregeld gezegd dat het nooit meer zo goed werd als bij het debuut en dat is wellicht ook zo (ook volgens mij), maar ook daarna hebben ze nog heel wat mooie muziek gemaakt. Ze zijn op zijn zachtst gezegd ook niet bepaald de meest productieve band, want in 27 jaar komen ze niet verder dan 7 albums, waaronder een coveralbum.
Ten tijde van Hard Candy gaat het wat beter met Adam Duritz, waardoor de muziek wat luchtiger van toon en tekst wordt. Daarmee scoren ze ook wat hits. Dat levert wel wat kritiek op van de diehard-fans, waarvan Adam wel geroepen heeft dat het toch gek is dat hij zich moet gaan verontschuldigen dat hij momenteel zich wat vrolijker voelt en daarom vrolijker muziek maakt. Toch blijft de gemoedstoestand van de zanger wel wat wisselend.

Wat de band op de meeste kritiek komt te staan, maar ook verreweg de grootste hit in Nederland oplevert, is een bijzondere en originele (wat je er ook van vindt, het was wel origineel ) samenwerking met Blof. Het levert ze veel nieuwe fans op, maar er haken op dat moment ook heel wat mensen af. Voor mij gold geen van beiden, maar voor mij had de samenwerking ook niet gehoeven. Zeker de Nederlandse vertaling wordt met enige regelmaat belachelijk gemaakt. Ik kan me daar veel bij voorstellen, maar er waren ook ontegenzeggelijk veel mensen die het wel geslaagd vonden, want het leverde een nummer-1-hit op.
Maar al die afhakers missen nog wel een aantal mooie nummers die daarna gemaakt worden, waar vooral het laatste album (Somewhere Under Wonderland) een aantal pareltjes herbergt.

Nou ja, genoeg gepraat. We gaan beginnen! De startlijst bestaat uit alle nummers die de hitlijst in Nederland gehaald hebben, aangevuld met de albumfavorieten. Waarbij geldt, hoe populairder het album, hoe meer nummers het mag leveren. Ook heb ik hun meest recente nummer (August And Everything After, ook een pareltje wat eindelijk afgemaakt is nadat het al bedoeld was voor het debuut) toegevoegd aan de startlijst. De spotifylijst volgt in de tweede ronde.

Zoals elke week gaan we eerst de startlijst aanvullen met jullie favorieten, vervolgens de lijst weer terugbrengen naar 20 door te elimineren en vervolgens een top 10 uit de lijst samen te stellen.
Het is eerst aan jullie om deze startlijst aan te vullen met minimaal 5, maximaal 10 nummers die niet in de startlijst staan.

1492
A Long December
Accidentally in Love
American Girls
Angel of the Silences
Anna Begins
August and Everything After
Big Yellow Taxi
Goodnight Elisabeth
Hanginaround
Holiday in Spain
If I could give all my love - or - Richard Manuel is dead
Mr. Jones
Mrs. Potter’s Lullaby
Omaha
Palisades Park
Round Here
Scarecrow
Untitled (Love Song)
You Can’t Count on Me

Deadline: Maandag 21 uur

Wellicht hebben users als Bartman, ECooper, Jeronimus, keijzm73, Rolf1975, TEQUILA SUNRISE, bikkel2, deric raven, HansVon, reptile71, DjFrankieMctijn, Running On Empty en iggy zin om mee te spelen.
Ik heb niet al te willekeurig getagd, dus mocht je ongewild getagd zijn, excuses.
Mocht je ongewild niet getagd zijn, ook excuses, maar doe vooral mee.

Dan tenslotte het verzoek aan FlyLo, cosmic kid, panjoe of -SprayIt- om de titel te veranderen in Counting Crows. Alvast bedankt.

Veel plezier iedereen. Ik ga mijn best doen er een mooi weekje van te maken.

avatar van Rudi S
Tien toppers erbij is niet zo moeilijk
Tja , altijd maar weer die startlijsten, in mijn boek zouden Colorblind en Raining in Baltimore altijd in de startlijst komen ( zijn top 10 bij mij), Possibility Days is eigenlijk ook niet te missen


Nou hoppa, deze dan maar;
Amy Hit the Atmosphere
Colorblind
Daylight Fading
Hanging Tree 
Hard Candy 
Perfect Blue Buildings
Possibility Days 
Raining in Baltimore
St. Robinson in His Cadillac Dream
Time and Time Again

avatar van vigil
Arthur bedankt voor alle aandacht voor Madness!

Counting Crows zal wel een finaledingetje worden. Op zich een aardige band maar de stem (en hoe hij die gebruikt) van Adam doet mij vaak na een paar liedjes vervelen dan wel irriteren. Mijn nummer 1 is wel duidelijk en die verwacht ik wel in de finale


Ow ja en mijn schoenen zijn gejat

avatar van Simon77
Counting Crows

Ronde 2 haak ik aan, maar ik hoef niet meer naar buiten

Edit: Dan moet Rain King het wel halen..

avatar van TEQUILA SUNRISE
Fijne band, ik probeer een lijstje samen te stellen!

avatar van E-Clect-Eddy
Dank ArthurDZ voor een weekje Engelse gekte... zo op Brexitday!!!

Rond de eeuwwisseling kreeg ik Madness - The Business (1993) cd-box met 69 nummers erop. Dat leek in eerste instantie een beetje veel van het goede. Maar man hebben ze veel mooie nummers gemaakt.

avatar van Rudi S
Simon77 schreef:
maar ik hoef niet meer naar buiten


Dat wordt ook lastig als je schoenen zijn gejat.

Edit: oh wacht dat was bij vigil.

avatar van 50tracks
De startlijst is eigenlijk al redelijk volledig.

Colorblind
Daylight Fading
A Murder Of One
Ooh La La
Possibility Days
Rain King
Raining in Baltimore
Return Of The Grievous Angel
Sullivan Street
Time And Time Again

Tja, kan heel veel nummers opnoemen die in dit lijstje zouden passen. En er zijn er ook al een groot aantal genoemd. Ik denk nog aan:

Have you steen me lately (de akoestische versie)
Mercury
Miami (de live versie)
Cowboys
Washington square

avatar van SBube
Ik mis Goodnight L.A. nog in de nominaties!

avatar van Bonk
Bartman, leuk dat je meedoet!
Voor de volledig- en zekerheid: Je hoeft niet beslist nummers te noemen die nog niet genoemd zijn. Het gaat om de volgens jou beste 5 tot 10 nummers van de Crows die niet in de startlijst staan. Het is namelijk zo dat de 10 nummers die het meest in de lijsten genoemd worden zorgen voor de uitbreiding van de startlijst van 20 naar 30 nummers. (Daarna gaan we die door een eliminatieronde weer terugbrengen naar een lijst van 20, waaruit je vervolgens je top 10 kan samenstellen) Het doet er dus wel toe dat je nummers noemt ook al zijn ze al door anderen genoemd.
Mocht je op basis hiervan je lijstje willen aanpassen en/of uitbreiden naar 10 nummers, dan kan dat natuurlijk. Anders telt je lijst zo mee.
Wellicht had je dit al begrepen, maar voor de zekerheid leek het me toch goed te noemen.

avatar van jordidj1
Bedankt voor het weekje gekkenhuis ArthurDZ! Heb niet gestemd, maar wel op de achtergrond gevolgd en meegeluisterd. Bijzondere uitslag!

Counting Crows ga ik me in verdiepen, wat ik al veel eerder had moeten doen. Verwacht zeker een lijstje van mij in de eindstrijd, Bonk! Heb je al een Spotify-lijstje, toevallig?

avatar van Bonk
jordidj1 schreef:


Counting Crows ga ik me in verdiepen, wat ik al veel eerder had moeten doen. Verwacht zeker een lijstje van mij in de eindstrijd, Bonk! Heb je al een Spotify-lijstje, toevallig?


Spotify-lijstje volgt in ronde 2. In ronde 1 moet je 'gewoon' alles luisteren wat niet in de startlijst staat, dus dan kun je gewoon zoeken op artiest in Spotify Maar dat maakt wat moeilijk een afspeellijst.

avatar van jordidj1
Bonk schreef:
(quote)


Spotify-lijstje volgt in ronde 2. In ronde 1 moet je 'gewoon' alles luisteren wat niet in de startlijst staat, dus dan kun je gewoon zoeken op artiest in Spotify Maar dat maakt wat moeilijk een afspeellijst.


Ja ik start meestal bij een artiest die ik nog niet zo ken met de startlijst beluisteren, vandaar

avatar van Bonk
Counting Crows Greatest Hits on Spotify - open.spotify.com

Speciaal voor jou jordidj1 (en voor iedereen verder).

August and Everything After kon ik niet vinden, dus dat nummer vind je hier!

avatar van Brunniepoo
ArthurDZ schreef:
3. One Step Beyond (279) (29) en de nummer 1 van E-Clect-Eddy, EttaJamesBrown, aERodynamIC, Marco dB en Gebruiker43757
Album: One Step BeyondMet die score had het toch moeten winnen? Was overigens ook mijn nummer 1.

avatar van ArthurDZ
Brunniepoo schreef:
(quote)


Met die score had het toch moeten winnen? Was overigens ook mijn nummer 1.


Oeps, fout overgetypt van mijn puntenbestand: One Step Beyond had 187 punten, en jou ben ik idd vergeten toevoegen aan het rijtje users. Het was al laat Mijn excuses!

avatar van E-Clect-Eddy
ArthurDZ schreef:
4. Baggy Trousers (1987) (27) en de nummer 1 van DjFrankie, Shaky, jeroentjuhh, laxus11 en dynamo d
Album: Absolutely

uh... 1987 punten van 27 stemmers.... deze komt niet door de dopingcontrole

Dus was is nu de echte eindstand van de Madness top 5?

Dit topic is gesloten. Alleen moderators kunnen nog berichten plaatsen.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:48 uur

geplaatst: vandaag om 18:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.