menu

Muziek / Nieuws / R.I.P.

zoeken in:
avatar van starbright boy
Zo'n topic was er nog niet blijkbaar.

Rick James is op 56-jarige leeftijd overleden.

avatar van starbright boy
Een paar dagen terug werd bekend dat two-hit wonder Laura Branigan (Jaren 80 succes met Gloria en Self Control) op 47-jarige leeftijd is overleden.

Zojuist las ik dat zanger/caberetier Bram Vermeulen op zijn vakantieadres in Italie is overleden. Hij was 57.

JonnieBrasco
Johnny Ramone is gisteren overleden (55 jaar)

avatar van starbright boy
Die Ramones,wat gaan ze ineens snel dood allemaal. Nog niet so lang geleden leek het een band te worden die nooit zou stoppen.

Dirk van der Horst, 16 jaar lang gitarist bij de Nederlandse popgroep BZN, is woensdag na een slepende ziekte in een ziekenhuis in Alkmaar overleden.

SelmaDuim
André Hazes is vanmorgen op 53 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand.

avatar van herman
Treurig inderdaad, maar niet echt onverwachts als je zoveel zuipt en eet terwijl je een heftige ziekte hebt.


(afbeelding)

avatar van rzasa
John Peel is overleden....

http://www.bbc.co.uk/radio1/ne...

avatar van Zachary Glass
Geen Teenage Kicks meer voor hem

avatar van blabla
Gaat weer een muzieklegende, en hij was niet eens muzikant.

avatar van starbright boy
Ik dacht het al vaag op te vangen op het radionieuws. Veel te jong. Die man had door gemoeten tot zijn 89e ofzo.

avatar van rzasa
Een heus item op het 10 uur journaal over John Peel, met een fragment waarin hij de New Fast Automatic Daffodils afkondigt. Dat mijn favoriete band ever nog eens het nieuws zou halen! Wist trouwens niet dat hij op de vpro-radio nog een show heeft gehad...ik zal hem missen. Luisterde vaak naar zijn show via de webradio...en wie heeft er niet een peel-sessie thuis liggen?

avatar van herman
Erg jammer dit.

Ik ken hem vooral van zijn Peel Sessions en van TV (hij presenteerde vaak mede het Glastonbury festival (en andere festivals) voor de BBC).

Op Stereo staan wat links naar mooie, persoonlijke verhalen van fans.

avatar van BoordAppel
Mac Dre Gunned Down In Kansas City, MO
By Nolan Strong
Date: 11/1/2004 5:00 pm

According to sources, Vallejo rapper Mac Dre was killed in a shooting and crash in Kansas City Missouri.

Investigators revealed that two men in a car were headed north on Highway 71 near 85th Street earlier this morning when another car pulled up and opened fire.

The driver of the vehicle fired upon went into the southbound lanes and into a ravine. The passenger in the car was killed, but it wasn’t immediately known whether the victim died from the gunshots or the accident.

As of press time, police refused to reveal the victims name and reports suggested the men were from out of town.

Dre was from Vallejo, California. He gained notoriety on the Romp label in an interesting case.

In the mid 1990’s, Mac Dre was accused of being affiliated with The Romper Room Gang, who were accused of robbing a string of banks.

On the back of his What’s Really Going On EP, he acknowledge the Romper Room Family and released a song called “Punk Police.”

He addressed the bank robberies and called out the Vallejo Police Chief by name. A subsequent investigation revealed Dre’s ties to the gang.

He was arrested and charged with bank robbery 1991, when the FBI spotted him riding in a vehicle with one the suspected bank robbers, who was also wired.

He served five years in prison and was released in 1996. Mac Dre, along with such rappers as B Legit, Mac Mall, E-40 and later releases from the Young Black Brotha record label helped put Vallejo on Hip-Hop’s map.

The rapper had released material as recent as 2003.

bron: AllHipHop.com

avatar van Kos
Kos
Nooit van gehoord

Maar blijft triest.

Dit meen je niet: Russell Jones aka Ol' Dirty Bastard is vandaag overleden



avatar van BoordAppel
Een geniale gek minder . En zn laatste plaatjes waren nog wel zo leuk .

avatar van Kos
Kos
Damn.

avatar van aERodynamIC
Van de 3voor12 site:

John Balance overleden.

Val van trap wordt helft van Coil noodlottig.

Afgelopen zaterdag in alle vroegte is John Balance, tegenwoordig ook geschreven als Jhonn Balance, en bij de Burgerlijke Stand beter bekend als Geoff Rushton in zijn huis in Engeland overleden. Volgens de website van Coil viel Balance onder invloed van alcohol van de overloop op de eerste verdieping van zijn huis zo'n drie meter naar beneden met zijn hoofd op de vloer. Hij werd daar meteen gevonden door zijn partner Peter "Sleazy" Christopherson die was gealarmeerd door het kabaal. Balance was buiten bewustzijn en werd met een ziekenwagen naar het ziekenhuis vervoerd waar hij korte tijd later overleed.

Met Christopherson vormde Balance in 1984 Coil waarmee hij een jaar eerder alleen begon. Balance was daarvoor al betrokken bij een van de peetgroepen van de industriele muziek, Psychic TV. Dit gezelschap werd in 1979 opgericht door Genesis P-Orridge, Cosey Fanni Tutti en Christopherson op de puinhopen van de oergroep van de industriele muziek, Throbbing Gristle. Dit kwartet werd in 1975 door het drietal en Chris Carter gevormd.

Coil maakte donkere elektronische muziek waarin homosexualiteit en de occulte theorieen van de Engelse magister Alistair Crowley belangrijke thema's waren. Zo was de allereerste 12" How To Destroy Angels uit 1984 bedoeld om mannelijke sexuele energie op te wekken en sprak de titel van de eerste lp Scatology (de wetenschap van de uitwerpselen) uit datzelfde jaar voor zich. Toch was de muziek van Coil mede door de breekbare stem van Balance ook van een grote poetische schoonheid zoals ook werd onderkend door wijlen filmmaker Derek Jarman die Coil vroeg muziek voor zijn films te maken. Op het tweede album Horse Rotorvator uit 1986 slopen invloeden uit de jazz, niet-westerse en klassieke muziek die van Coil binnen en nog later in dat decennium die van de acid house. Coil geloofde in de heilzame werking van de combinatie van hallucinogene middelen en repetitieve ritmes. Net zoals Coil geloofde in een leven na de dood. Of zoals op de website van Coil valt te lezen: "Dat de fysieke dood niet het einde is maar meer een overgang naar een ander deel van de existentie, een nieuw avontuur, moet nu voor iedereen duidelijk zijn. Jhonn is gewoon over de Drempel gegaan."

Coil bleef met wisselend succes muziek uitbrengen, maar overtrof nooit meer de invloedrijke meesterwerken Scatalogy, Horse Rotorvator en Love's Secret Domain uit 1991. Sinds 2001 trad de groep met Tighpaulsandra in de gelederen voor het eerst in haar bestaan op met eveneens wisselend succes.Twee optredens waaronder het Nederlandse debuut in Paradiso kun je hier beluisteren op de site. Met het overlijden van Balance komt er een einde aan een groep die bij leven al een legende was.

avatar van EmDee
Iemand die Balance heet en van de trap valt...

Blijft vreemd klinken.

avatar van titan
titan (crew)
Discjockey Wim Rigter is op 37-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan slokdarmkanker. Tien jaar geleden overleefde hij al eens een hersentumor. In de jaren '80 begon hij op de Vara-dinsdag op radio 3. Begin jaren '90 was hij 1 van de oprichters van het radiostation Poer FM, dat niet lang bestond. In de jaren erna werd hij bekend als presentator van de Arbeidsvitaminen bij de Avro op 3FM.

avatar van titan
titan (crew)
Westcoast-producer Terry Melcher (o.a. Beach boys, Ry Cooder en The byrds) is op 62-jarige leeftijd overleden. Hij had huidkanker. Terry was overigens de zoon van Doris Day.

Willem Duyn is overleden. Hij had in de jaren '70 grote successen als mannelijke helft van het duo Mouth & McNeal (How do you do, Ik zie een ster). Hij had ook solo een grote hit met het nummer Willem, wat heb je grote handen. Willem, ouwe zak tabak, rust in vrede!

avatar van titan
titan (crew)
Op 2 december is Kevin Coyne, een zeer productieve Britse singer/songwriter, op 60-jarige leeftijd overleden.

avatar van HammerHead
Oud Pantera gitarist "Dimebag" Darrell Abbott is doodgeschoten tijdens een concert van z'n nieuwe band Damage Plan. http://www.cnn.com/2004/US/12/...

avatar van Yak
Yak
Ik lees het net ook, goeie genade zeg.

Wat een drama zeg, wilde het net hier gaan posten. Ken de band verder niet, maar zoiets is verschrikkelijk.

avatar van Yak
Yak
Het staat intussen ook op nu.nl. Dat zanger Patrick Lachman van Damageplan ook is gedood, wordt niet vermeld.

Dit topic is gesloten. Alleen moderators kunnen nog berichten plaatsen.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:01 uur

geplaatst: vandaag om 05:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.