menu

Hier kun je zien welke berichten Rinus als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Barclay James Harvest - The Best Of, Volume 3 (1981)

4,0
geplaatst:
Deze heb ik op vinyl. Deel drie van verzamelaars, waarin de vroege BJH behandeld wordt.

Delain - Interlude (2013)

3,5
Inderdaad, een leuk "tussendoortje". Ik heb de versie met de bonus DVD erbij.

Motörhead - No Sleep 'Til Hammersmith (1981)

4,0
Hawkhead schreef:
Toen Motörhead de mix van deze LP hoorde vonden ze het helemaal niets en wilden ze de LP opnieuw mixen. Dat is er nooit van gekomen, terwijl de band op toernee was in Amerika bracht Bronze de LP uit. De band was woest, tot Lemmy een telefoontje kreeg dat de LP van niets op één was binnengekomen. De rest is geschiedenis.
.


Dat Lemmy het album een andere mix had willen geven, daar kan ik goed inkomen. Het lijkt wel of het album mono is. Alleen de stukjes met het publiek en de drums zijn stereo. Een andere mix (bijvoorbeeld het verschuiven van Lemmy's Rickenbacker naar het rechterkanaal en de gitaarpartijen van Eddie naar links) had een beter gedefinieerd geluidsbeeld gegeven. Nu is de instrumentatie en de zang allemaal opeengestapeld. Dat geeft een beetje rommelig geluid. Doet voor de rest niks af aan de uitvoeringen. Die zijn prima. En Overkill is nog plm 1/16 maat sneller live dan studio. En Capricorn krijgt hier ook een hele goede uitvoering mee.

Serenity - Death & Legacy (2011)

4,5
MindRuler schreef:
Ligt hij in het verlengde van de vorige plaat?
Een beetje jammer van de cliché hoes, ik vond die van de vorige 2 toch beduidend beter.


Het album is zeker een evolutie van de vorige twee albums. De hoes is inderdaad wat clichematig, maar dat maakt de plaat niet. De coverart in het boekje vind ik daarintegen wel weer mooi. Maar de muziek is hetgeen waar het om draait, en ik vind, dat kwalitiet zich niet verloochend op den duur.. En als je het album een beetje de tijd geeft, zijn de nummers verslavend. Ze blijven in je hoofd hangen. Het zit gewoon echt knap in elkaar. Het duurt even, voordat het album zijn juweeltjes prijsgeeft.. Bij een casual luisterbeurt valt dat niet op. Dit soort albums zijn dan ook vaak de albums, die ook later het meest nog weer in de CD speler komen.