menu

Hier kun je zien welke berichten Leland Palmer als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Gunship - Gunship (2015)

5,0
Dat ik hier verdomme de 1e stem moet zetten. Machtige muziek. Totaal mijn ding. Heerlijk dromerige, moderne synthpop. Misschien een beetje lastig om dit in een bepaald genre te plaatsen. Een ode aan de 80's. De video clips van 'Gunship' zijn ook regelmatig van grote klasse. Pink Mist, Tech Noir, Revel in Your Time zijn de top 3 voor mij in dit album (tot nu toe). Fantastisch!

Lana Del Rey - Ultraviolence (2014)

5,0
Lana is, zonder twijfel, de allerbeste artiest van deze tijd. Haar melancholische, dromerige en filmische muziek is om in te verdwalen, alles te vergeten en mee te gaan in de sfeer van het leven. Het intro van 'Cruel World' is 1 van de best ooit, wat een machtige plaat. Eén van m'n favoriete nummers van de laatste jaren.

Love - Forever Changes (1967)

5,0
Lekker wegdromen met 'Love'. Alone Again Or en The Red Telephone zijn wat mij betreft pareltjes uit de jaren 60.. en de 60's hebben er veel. Wat een tijdperk. Geef mij een tijdmachine en laat me a.u.b. even lekker meetrippen daar, op de juiste tijd en juiste plaats. Al is het maar voor even. Dit album geeft je dat gevoel in ieder geval een beetje. Erg mooi.

Scott Walker and The Walker Brothers - No Regrets: The Best of Scott Walker & the Walker Brothers 1965-1976 (1992)

5,0
De stem van Scott Walker is ongelofelijk. Wat een zwoele, diepe, zuivere, maar vooral machtige klanken! The Walker Brothers zijn fantastisch. After the Lights Go Out staat hier niet op, verder is deze plaat volgepakt met goede nummers. Baby You Don't Have to Tell Me en Deadlier Than the Male als (minder bekende) favorieten.

The Byrds - The Notorious Byrd Brothers (1968)

5,0
Album van meesterklasse. Ik krijg alleen al een grote grijns op m'n gezicht van die hoes. Dat paard rechts is fantastisch naast de 3 heren. Een sfeervolle ode aan de jaren 60. 'Goin' Back' is 1 van de beste platen ooit gemaakt denk ik. Wat een genot om naar te luisteren, keer op keer.