menu

Hier kun je zien welke berichten bawimeko als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Esbjörn Svensson Trio - E.S.T. Live in London (2018)

4,5
Een prachtig document van het meest invloedrijke jazz-trio van de 21-ste eeuw. Het is een prachtige opname in het prestigieuze Barbican Centre in 2005, tijdens het tournee, volgend op Viaticum. Vergeleken met Live In Hamburg zijn de composities iets ''lichter''. Ik geef 'm vooralsnog 4,5 ster, het kan nog meer worden!

The Beatles - Let It Be (1970)

4,0
devel-hunt schreef:
Paul moest niets hebben van de Phil Spector productie, hij vond het een verminking van zijn werk. Bovendien is er nooit met McCartney over gesproken, om Phil Spector de productie te laten doen. Dat hebben George en John gewoon samen beslist. McCartney hoorde het pas toen de plaat al werd geperst, toen was er geen weg meer terug.
John en George waren blijkbaar wel blij met zijn productie, solo hebben ze nog jaren met hem samengewerkt.
Anno 2012 zit Spector in de bajes. Er is een lijk van een vrouw in zijn huis gevonden.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTF-olCLv4ULqOfKztGBsM3Ss_bedSsLRRekKIwuI2jGEFSMI4-


eh...toch een kleine verbetering, maar wel een belangrijke...(sorry!)
McCartney heeft wel degelijk de mix gehoord voordat de plaat ter persing ging en hij ging akkoord met het eindresultaat!
When Spector's work was done, he rapidly assembled his mix of the Let It Be album, cut four acetate copies of the LP, and sent one apiece to each of the Beatles for their approval. The four musicians liaised with each other, and approved Spector's work. Only two weeks later, when the presses were already rolling, did Paul suddenly wake up and think, "Hang on a minute, I want to make some changes". But by then it was too late.

(Peter Doggett, auteur van "You Never Give Me Your Money")

Het was ook niet eens zozeer de George en John 'stiekem' met Phil Spector aan de slag waren; Paul was op dat moment druk met het maken van zijn solo-album en had eigenlijk geen interesse in wat voor Beatles-produkt dan ook!

The Beatles - Revolver (1966)

5,0
(willie) schreef:
(quote)


Ook geen groot fan, maar niet om de redenen die u hier aanhaalt, Tomorrow never knows vind ik het beste Beatle nummer, mijn grootste probleem is dat er op elk album wel 1 of meerdere draken te vinden zijn en op Revolver zijn dat Yellow submarine en Doctor Robert, hoe kan een band toch geniale nummers zo afwisselen met draken, waren het nu nog mindere nummers dan kon ik het nog wel begrijpen, constant niveau als je zo productief bent is wat lastig, maar door de ondergrens heenzakken is toch wat anders.


Quizvraag....
Hoe kun je als je niet van deze muziek houdt toch blijkbaar uitlatingen doen over de kwaliteit van deze muziek? Ik kan de helft van de repertoire van Pink afdoen als ''draken'', maar dat betekent eerder dat ik sommige van haar songs me niet aanstaan. Gelukkig staan er nogal wat fans tegenover die de zogenaamde draken erg genietbaar vinden!