menu

Hier kun je zien welke berichten stardust_be als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Julien Baker - Little Oblivions (2021)

4,5
Voor zover ik weet raakten er geen gitaren gewond bij het maken van dit album dus iedereen kan terug kalmeren.

Weinig artiesten die mij zo kunnen raken als Julien Baker en dat is op haar nieuwe plaat niet anders. Afgaande op de donkere teksten stormt het bij momenten nog altijd in haar hoofd maar de sound is veel voller en gevarieerder geworden. Ze experimenteert naar hartelust met nieuwe sounds en instrumenten, die ze dan ook nog eens zelf allemaal inspeelde.

Hoogtepunten uitkiezen is moeilijk maar dan ga ik toch voor Favor met Phoebe en Lucy (die doet verlangen naar nieuwe boygenius plaat) en de bloedmooie pianosong Song in E. Zou me niet verwonderen dat met de nieuwe bandsound ze een groter publiek gaat weten te bereiken en dat zou ook helemaal terecht zijn. Prachtplaat!

The Weather Station - Ignorance (2021)

4,5
Sluit me aan bij de lovende commentaren, was al grote fan van de vorige plaat maar deze raakt me nog meer. De combinatie van haar melodieuze songs met volledige band met jazzy drumritmes en sax is echt geslaagd te noemen en ze blijft een een zalig mooie stem hebben.
Ben het niet altijd eens met de recensies van Pitchfork maar die hoge score (9.0) is hier zeker verdiend.

Tomberlin - At Weddings (2018)

4,5
Prachtige breekbare plaat, songs als Self-Help en Seventeen zijn echt wondermooi.
Sarah-Beth zingt met veel emotie over de eenzaamheid en isolatie die ze voelde onder andere door haar strenge religieuze opvoeding.
Na Julien Baker en Phoebe Bridgers opnieuw een groot nieuw folktalent om in de gaten te houden.