menu

Hier kun je zien welke berichten Sound als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Astronoid - Air (2016)

5,0
Helemaal met Don Cappuccino eens. Wat een geweldige plaat is dit geworden zeg! Stargazer was al geweldig, maar met dit eerste full length album scoren ze direct 5 sterren. Als ze hiermee niet gaan scoren is het echt treurig gesteld met de wereld. Ik ben in ieder geval alvast iedereen die ik ken aan het spammen en lastig vallen dat ze dit moeten gaan checken!

Kendrick Lamar - DAMN. (2017)

3,0
niets is zo vermakelijk als de discussies lezen bij dit soort albums van artiesten die op dat moment helemaal hot zijn, vooral in de hip hop scene. Fanboys, self-proclaimed hip hop experts, muzieksnobs, hipsters, alles komt werkelijk voorbij. Waarom kan men niet gewoon een mening over een album vormen zonder er allerlei randzaken bij te halen? Ik vind KL een hele goede artiest, maar mij doet het gewoon niet zoveel als dat het blijkbaar anderen wel doet. ik voelde mij de afgelopen weken al een oude lul (terwijl 'pas' 36) toen ik met een mega fan van 23 zat te kletsen op het werk en we kwamen toch tot de conclusie dat hier wellicht ook generatie dingen aan de hand zijn. Zeker als ik hierboven zie dat er discussies ontstaan over wie "de beste mc" is/was. Elke generatie heeft zo zijn eigen helden en wellicht is dat voor een grote groep mensen nu KL. Moet ik het mijn collega nu gaan kwalijk nemen dat hij minder heeft met mijn helden uit de 90's?

Daarnaast beoordeelt iedereen hip hop op een andere manier. Voor mij komen beats op plek 1, dan de flow/delivery, dan creativiteit en eigenlijk dan pas de inhoud van de teksten, terwijl een ander weer helemaal lyrisch is over het thema van een heel album. Ik vind Vinnie Paz heerlijk om te luistern bv, maar ik heb echt niks met zijn conspiracy en moslim gelul en toch zet ik het op.
Ik zie hier en op andere plekken de underground fanaten weer smijten met Aesop Rock, die ik echt bewonder om zijn taalkunsten, maar zijn stemgeluid (alsof hij constant moet poepen) heb ik nooit langer dan een half uur volgehouden.
Misschien moeten meer mensen voordat ze op de mening van een ander reageren eerst even checken of ze iets eigenlijk wel op hetzelfde beoordelen. Zo zou ik bv niet met Thgryda en Jessensei mee kunnen praten over het inhoudelijke gedeelte, omdat het mij 9 van de 10 keer bij hip hop niet zoveel boeit (mede omdat het toch nog steeds erg vaak over bitches en guns gaat).

Waarom geef ik het dan een 3? Omdat ik maar bij erg weinig nummers op en neer beweeg in mijn stoel, veelal half in slaap val bij de overige nummers en ik na autotune bijna niks vervelender vind dan rappers die refreintjes gaan 'zingen'. De 4 1/2 nummers die ik wel tof vind zorgen ervoor dat ik het net een voldoende kan geven. no hard feelings.

Portrayal of Guilt - Suffering Is a Gift (2019)

4,5
Wat deze gasten in 10 minuten voor elkaar weten te krijgen, lukt menig band nog niet in 10 albums.
Meer woorden zijn ook niet nodig.