menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Killeraapje. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019, september 2019, oktober 2019

Die Toten Hosen - Crash Landing (1999) 4,0

Alternatieve titel: Perfect Tunes for the Final Ride, afgelopen zaterdag om 15:36 uur

stem geplaatst

» details  

Diary of Dreams - Freak Perfume (2002) 4,0

5 oktober, 19:28 uur

stem geplaatst

» details  

Misha Calvin - Evolution (1993) 4,0

2 oktober, 14:40 uur

stem geplaatst

» details  

.com/kill - .com/kill (2013) 4,0

2 oktober, 13:05 uur

stem geplaatst

» details  

Daniel Spaleniak - Dreamers (2014) 4,0

29 september, 13:10 uur

stem geplaatst

» details  

Matthew Mayfield - Recoil (2016) 4,0

29 september, 13:05 uur

stem geplaatst

» details  

Hampez - Wie im Flug (2017) 3,5

29 september, 12:51 uur

stem geplaatst

» details  

The Beautified Project - United We Fall (2013) 4,0

28 september, 19:18 uur

stem geplaatst

» details  

Faelder - Unheilbar (2018) 4,0

27 september, 18:45 uur

stem geplaatst

» details  

Anathema - The Optimist (2017) 1,5

26 september, 00:39 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,5 sterren

» details  

Scarlet Dorn - Lack of Light (2018) 4,0

23 september, 16:05 uur

De start van Scarlet Dorn is op zijn zachts gezegd opmerkelijk te noemen. De Gothic Industrial band Lord of the Lost schreef via Facebook een prijsvraag uit voor de fan die de mooiste liefdesbrief aan hun kon schrijven. De winnaar van deze prijsvraag werd geen briefschrijver maar een muzikale inzending van zangeres Scarlet Dorn. Ze had bij wijze van grap het nummer I Love the Way You Inspire Me geschreven en opgestuurd. Chris Harms de zanger van Lord of the Lost was hier zo van onder de indruk dat hij gelijk contact met haar zocht en aanbood om samen een album op te nemen. Hij leende zijn toetsenist Gared Dirge aan Scarlet uit en stelde een band voor haar samen om nummers mee te schrijven.

In de praktijk kwam het erop neer dat Scarlet alles op piano uitwerkte en Chris uiteindelijk het album produceerde en voorzag van de typische Lord of the Lost sound met als verschil dat toetsen en soundscapes net wat belangrijker zijn dan de gitaarpartijen en dat in plaats van de diepe zang van Harms de donkere Lana Del Rey / Amy Lee achtige zang de boventoon voert. Luister vooral maar eens naar het bombastische Frozen Fire - YouTube en de pianoballade In Another Life - YouTube

Leuk feitje is dat de eerste single de ingestuurde prijswinnaar song is maar dan met een nieuwe titel en in duet met de man waarvoor het bedoelt was. In mijn beleving is het uiteindelijk het beste nummer van de plaat geworden en daarom raad ik in ieder geval aan om dit nummer een kans te geven. SCARLET DORN - "I Love The Way You Say My Name (feat. CHRIS HARMS)" (official video clip) - YouTube .

Verder is Lack of Light vooral een erg geschikte plaat voor mensen die de laatste Lana Del Rey - Norman Fucking Rockwell! (2019) te soft en langdradig vinden en het geschreeuw van Amy Lee op haar laatste Evanescence live album Evanescence - Synthesis (2017) niet meer aan kunnen horen.

Scarlet Dorn blinkt vooral uit door een wat donkere, sensuele stem die haar onderscheid van de vele sopraan zangeressen die het Gothic genre rijk zijn. Alle nummers zijn opgebouwd rond strakke pianopartijen, tegendraadse melodieën en soundscapes die zo kenmerkend zijn voor Lord of the Lost maar ook Evanescence.

Het mooist komt dit tot zijn recht in het openingsnummer maar vooral ook in het navolgende Hell Hath No Fury Like a Woman Scorned - YouTube een tekstueel venijnige song over een verbroken relatie en de wrok die je als vrouw kunt koesteren.

Over het algemeen is de tekstuele thematiek nogal zwaar zoals gebruikelijk in het genre. Zelfmoord, depressie en uiteraard de liefde zijn de belangrijkste onderwerpen maar ironische en zwartgallige humor is er gelukkig voldoende. De nummer Snow Black en Cinderella zijn daar bijzonder geslaagde voorbeelden van. Zo schets Snow Black de gevolgen van een spiegel die elke dag het ego van Snow White opveizeld waardoor ze met het verstrijken van de jaren een onuitstaanbaar kreng wordt en transformeert tot Snow Black en in niets meer lijkt op de lieftallige prinses die ze ooit was. Het nummer over Cinderella waarin zinnen voorbij komen als Gepetto, Death By Stiletto zijn op zijn zachts gezegd opmerkelijk te noemen.

Alles bij elkaar is Lack of Light een verdienstelijk en gevarieerd debuut geworden met uitstekende songs. Enig punt van kritiek is de ontzettende miskleun Kill Bitterness with Love. Dit nummer zou het vast prima doen op het songfestival maar valt wat mij betreft nogal uit de toon op een Gothic plaat. Ik kan me echter voorstellen dat voor de popliefhebbers juist deze song met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

Ander aandachtspunt is dat het Lord of The Lost stempel er wel heel nadrukkelijk op zit. Ik ben dan ook benieuwd of het volgend album nog wat meer eigen smoelwerk krijgt. Nu is de stem van Scarlet daarin natuurlijk de onderscheidende factor maar ik ben benieuwd waar het volgend album muzikaal naartoe zal gaan.

Voor mij is Scarlet Dorn in ieder geval een van de interessantste nieuwkomers in die Schwarze Szene .

Zeer aangemaan debuut dat aan te raden is voor fans van Evanescence, Lana Del Rey, HIM en uiteraard Lord of the Lost

» details   » naar bericht  » reageer  

Die Toten Hosen - Zuhause Live: Das Laune der Natour-Finale (2019) 4,5

23 september, 16:02 uur

stem geplaatst

» details  

Mono Inc. - Symphonic Live (2019) 4,5

22 september, 13:31 uur

Mono Inc. is in Duitsland best wel een grote naam. Onder aanvoering van zanger Martin Engler maken ze lekkere zware Dark Rock die ergens tussen ASP en The Sisters of Mercy in zit. Luister bijvoorbeeld maar eens naar een song als Arabia die heeft wel verdacht veel weg van The Sisters of Mercy klassieker Temple of Love en net als die song krijg je deze melodie nooit meer uit je hoofd.

Engler is bijzonder productief met zijn band want hij brengt zo ongeveer elk jaar een nieuwe plaat uit. Vanaf het in 2012 verschenen album Mono Inc. - After the War (2012) kreeg Mono Inc eindelijk de erkenning die ze verdienen. Daarna werd elke release iets beter dan de vorige met als voorlopig hoogtepunt het vorig jaar verschenen Mono Inc. - Welcome to Hell (2018) waarbij de toegevoegde classic cd Welcome to Heaven werkelijk prachtig is.

Waarschijnlijk was de band hier zelf ook erg blij mee want deze Symphonic Live ligt sterk in dat verlengde. De reguliere band wordt hierop begeleid door een grote lading strijkinstrumenten en prachtige pianopartijen. De songs van Welcome To Hell te weten het titelnummer, Long Live Death, Risk it All, Funeral Song en Under a Coal Black Sun behoren zeker tot de hoogtepunten van de plaat maar het absolute hoogtepunt van de plaat is voor mij het van Mono Inc. - Voices of Doom (2009) afkomstige If I Fail. Een zwaar melancholische song met een schitterende opbouw en een prachtig contrast tussen de diepe stem van Engler en de ulta hoge zang van drummer/zangeres Katha Mia. Alleen al deze uitstekende song maakt de aanschaf van het album meer dan waard.

Verder moet gezegd dat het een echt live album is met bijpassende sfeer. De zang is niet overal even zuiver en het publiek gaat heerlijk uit zijn plaat op songs als Arabia, Get Some Sleep en uiteraard de hit Children of the Night. Gedurende het hele album krijg je sterk het gevoel dat je er bij wil zijn en spat het er overal vanaf dat Mono Inc. een hardwerkende en bijzonder sympathieke band is.

Om het helemaal af te maken zit er bij de dubbel cd ook nog een DVD van het gehele concert met een paar extra nummers. Voor de liefhebbers van Dark & Gothic Rock is dit zeker een aanrader!

Ik kijk bijzonder uit naar de nieuwe cd Book of Fire die begin volgend jaar gaat verschijnen.

Voor wat extra info zie de onderstaande links

MONO INC. official website - mono-inc.com

En uiteraard de mooiste song If i Fail

MONO INC. - If I Fail (Symphonic Live) - YouTube

» details   » naar bericht  » reageer  

King Dude - Songs of Flesh & Blood - In the Key of Light (2015) 4,0

20 september, 18:33 uur

stem geplaatst

» details  

Lana Del Rey - Norman Fucking Rockwell! (2019) 4,5

Alternatieve titel: NFR!, 18 september, 16:02 uur

stem geplaatst

» details  

Mono Inc. - Welcome to Hell (2018) 4,0

14 september, 19:25 uur

Mono Inc. is een naam die ik vaak voorbij zag komen in Duitse Gothic tijdschrift Orkus. Naast acts als Lord of the Lost, Project Pitchfork en ASP gelden ze momenteel als een van de populairste bands in Die Schwarze Szene

Op het eerste gezicht vond ik de band nogal theatraal ogen en dat leek me niet bepaald een aanbeveling voor de muziek. Maar wees gerust dit gevoel is vooral gebaseerd op vooroordelen. Mono Inc. heeft de laatste paar albums de neiging om de teksten op te dragen aan een historisch concept en daar ook bijpassende kledij bij te dragen. Een beetje zoals de eveneens Duitse Power Metalband Running Wild dat ook altijd graag deed.

Gelukkig heeft Mono Inc. muzikaal meer te bieden dan alleen theatrale concepten en hysterische Power Metal. Het is meer folkrock met hier en daar een lekkere zware rif. Het is allemaal eerder slepend en melancholisch en dat bevalt me uitstekend. Welcome to Hell heeft als hoofdthema de zwarte dood die ergens in de 14e eeuw half Europa uitroeide. Tekstueel gaat het dan ook over ratten, vliegen en uiteraard raven maar toch stoort het nergens.

Prachtige songs als Unconditionally en Risk it All zijn voorzien van smaakvolle melodieën en zijn tekstueel heel breed uit te leggen.

Absoluut hoogtepunt van de cd is echter de extra toevoeging van The Classic Versions die de band Welcome to Heaven heeft gedoopt. Gedragen door viool, piano komt de zanger ontzettend goed uit de verf en valt pas op hoe goed de composities werkelijk in elkaar zitten.

Begrijp me niet verkeerd de reguliere cd is ook prima maar die is een stuk bombastischer en voorzien van veel folk elementen en vooral hoge vrouwenzang van de drumster Katha Mia. De meer sobere versies van de songs raken mij meer en ik was dan ook blij om te zien dat de band na deze release vrolijk verder ging met Mono Inc. - Symphonic Live (2019) een album waarin Mono Inc klassiekers worden verbeterd met Cello's en violen.

Kortom Mono Inc. is een band die durft en veel risico's neemt en Welcome to Hell is het voorlopige hoogtepunt in hun oeuvre. Of zoals zanger Martin Engler het zelf mooi bezingt in Risk it All

Even if we break even if we fade
Even if it was for just one day
Even if we creep even if we crawl
We have to risk it all
Even if we lie even if we lose
Even if it was for just one day
Even if we fail even if we fall
We have to risk it all


P.s. Uiteraard mogen de mooiste songs niet ontbreken

Risk it All (Classic Version)

MONO INC. - Risk It All [Classic Version] (Official Audio) - YouTube

Unconditionally

MONO INC. - Unconditionally (Official Audio) - YouTube

» details   » naar bericht  » reageer