menu

Hier kun je zien welke berichten kiteu2 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Peter Gabriel - Peter Gabriel (1982)

Alternatieve titel: 4

4,5
Madjack71 schreef:
Aparte hoes, maar Gabriel is in die zin ook altijd wel een eigenzinnige artiest gebleken. De 'wereldmuziek' invloeden kwamen hier al naar voren en in die zin was Gabriel er eerder bij dan de gelauwerde Paul Simon.
Het zijn nummers die de tijd nemen voor het opbouwen ervan en om de aandacht vragen. Ikzelf heb iets meer de voorkeur voor kant A, maar dat komt meer doordat ik door Shock the Monkey ietwat uit de sfeer wordt gehaald. Lay your hands on me en Wallflower maken dat weer in orde.
Goed gemusiceerd en de harde drums vallen weer eens op, wat blijkbaar ook een 'ding' was in die periode. Er speelt ook een zekere Levin mee op bas, dat toch Tony van Yes blijkt te zijn getuige het bericht van ChrisX eerder.
Tony Levin is nooit bassist bij Yes geweest dat was de helaas te vroeg overleden Chris Squire. Hij is wel op toernee geweest met Anderson Bruford Wakeman Howe. Verder speelde hij nog in King Crimson.

Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973)

5,0
Dit blijft toch wel een All-time greatest. Je kan het je haast niet voorstellen dat het album al weer 36 jaren oud is, het was zijn tijd toen al enorm ver vooruit. Alles klopt gewoon.