menu

Hier kun je zien welke berichten The_Pianoplayer als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Alberta Cross - Broken Side of Time (2009)

5,0
Een heerlijk debuut met alle muzieksoorten waarvan ik hou, het wordt met elke luisterbeurt beter. Lekker stevig aangezette gitaarmuren!
4,5*

Moby - Wait for Me (2009)

5,0
Na vele luisterbeurten heb ik de klik met deze plaat gevonden, en het gaat volgens mij nog wel even duren voordat ik hem uit mijn CD-speler zal halen. Want wat een prachtige collectie van nummers heeft Moby hier gemaakt! Je hoort dat de afwisseling tussen instrumentale en vocale nummers mooi uitgebalanceerd is.

Trieste instrumentale nummers als "Shot In The Back Of The Head" of "Isolate" en de positievere als "Slow Light" wisselen elkaar goed af. In "Study War" laat Moby zien dat hij nog steeds tegen de oorlog is en "Shot In The Back Of The Head" is met de aparte gitaarpartij een hoogtepunt van deze plaat. (Het is ook zeer mooi in een koptelefoon!)

Inderdaad, mijn positiviteit over deze plaat kent geen grenzen. Echter, het is geen album dat je elke dag met plezier zult kunnen luisteren. Je moet er voor in de stemming zijn, misschien heeft Moby met die gedachte in het achterhoofd de albumtitel gekozen.

Als ik dan toch een minpuntje zou moeten noemen, dan zou dat het nummer JLTF-1 zijn. Het klinkt mij als een te langdradige en uitgerekte intro van JLTF in mijn oren. Maar dit minpuntje is te klein om daardoor mijn score te verlagen.

Wat ik verder nog kwijt wil: het loont de moeite om op YouTube de blips van 30 seconden te zoeken die Moby bij elk nummer op dit album gemaakt heeft. Het zijn korte, geanimeerde videootjes die goed passen bij de stemming van dit album.

5.0* voor dit werkelijke schitterende album.

Muse - The Resistance (2009)

4,5
Na één luisterbeurt en zonder verder ook maar één album van Muse gehoord te hebben zal ook ik eens mijn mening geven.
1. Uprising: Een punch in your face met strakke en catchy synths en goede, ongezouten lyrics ("It's time the fat cats had a heart attack."). Mooie opener!
2. Resistance: Na een mysterieuze opening en een rustig begin zing je de tekst "it could be wrong, could be wrong" vrijwel automatisch mee. Net zoals Uprising een heerlijk catchy nummer.
3. Undisclosed Desires: Ik vind dit een enorm strak nummer, de achtergrondgeluiden voorkomen dat het te slick klinkt. Achter de dancebeat schuilen sterke lyrics. Het zou, zoals velen hier al opgemerkt hebben, zo van Timbaland of Justin Timberlake kunnen zijn!
4. United States Of Eurasia [+Collateral Damage]: Zo'n bombastisch nummer heb ik zelden gehoord. De piano en strijkers aan het begin doen geloven dat het hele nummer uitmondt in een sentimentele ballade, maar toen de multi-vocals à la Queen het nummer openbraken en een Arabische melodie volgde, was ik totaal -op positieve wijze- verrast. 'Collateral Damage' is Bellamy's interpretatie van een prachtige nocturne van Chopin. Zeer mooi.
5. Guiding Light: Een vliegtuig dat overvliegt vormt de overgang tussen track 4 en 5. Ik vind dit nummer een behoorlijke miskleun, ik zat voortdurend te wachten tot het openbrak, maar het blijft voortdurend op de -verveling opwekkende- oppervlakte. De solo maakt ook weinig goed.
6. Unnatural Selection: Wow, dit nummer is vet! Een heerlijk ouderwets rocknummer, en de overgang op de helft naar een bluesachtige setting is geweldig gevonden. Eén van de beste nummers op de plaat.
7. MK Ultra: Net als Unnatural Selection een stevig rocknummer onder een solide beat, hoewel het minder hard doorpompt dan Unnatural Selection, maar zeker geen slecht nummer.
8. I Belong To You (Mon Coeur S'ouvre À Ta Voix): Had zo op een Keaneplaat kunnen staan. Bellamy laat, zoals hij meer doet op dit album, zijn pianotalent weer eens blijken en dat zit wel goed. En even een bericht aan dhr. Bellamy: blijf lekker in het Engels zingen, het Frans is namelijk niet aan te horen.
9/10/11. De Exogenesissymfonie: Gisteravond heb ik het geluisterd en deze symfonie is in zijn geheel aan mij voorbij geschoten. Ik denk echter wel dat het blijft hangen na meerdere luisterbeurten, maar aangezien ik het dit album maar één keer in zijn geheel heb geluisterd, komt deze symfonie op mij nog vrij leeg over.

Als ik meerdere keren geluisterd heb zal ik nogmaals mijn mening geven. Voor nu geef ik dit album 3.5*.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da (2009)

4,5
Een over de gehele linie zeer sterk album, met nummers die je zo meezingt. Waidmanns Heil is geniaal, Mehr is een geslaagd experiment en de synths van Haifisch liggen ook lekker in het gehoor. Toch zijn er 2 punten van kritiek: de tekst van Pussy is nogal plat en valt in het niet bij de rest van de songteksten (maar dat hebben er al meer opgemerkt) en Roter Sand kan mij maar niet boeien, vooral dat gefluit is vreselijk. Maar voor de rest geslaagd!
4*