menu

Hier kun je zien welke berichten xMilennx als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Bogus - Vertex (2009)

4,0
Zeer aangenaam album, zeker als je zelf saxofoon speelt. Je krijgt meteen zin om de stukken zelf eens te spelen.
Twee enorm getalenteerde jongens duidelijk, zowel technisch als muzikaal.
Een rustig, positief sfeertje en vrij gevarieerde nummers.
Heb er bewondering voor!

Cheryl - Only Human (2014)

3,0
Met de sterke singles had ik verwacht dat dit veruit het beste album ging worden van Cheryl, maar uiteindelijk bleek de rest minder en is het voor mij toch niet zo'n uitschieter tegenover de voorgangers. Van mij mocht ze stoppen na track 10, daarna werd het toch echt wat te langdradig. Op zichzelf een paar leuke nummers, misschien goed om te verwerken in een shuffle playlist, maar ik kan ze niet allemaal in één keer achter elkaar luisteren.

Chromeo - Business Casual (2010)

3,0
Zo, bij de meesten blijft ook dit nieuwe album nog steeds in de smaak vallen, maar ik vind het eigenlijk het minst goeie van allemaal...
Voor mij is er toch duidelijk een kleine verandering gekomen in de muziek. Een verschil in stijl dat ik niet merkte tussen de twee eerste albums.
Van de twee eerste albums durf ik elk nummer goed noemen, hier heb ik toch een beetje mijn twijfels bij o.a. Don't Walk Away of The Right Type..
De Chromeo-nummers zijn meestal vrolijk en catchy, hier hebben ze het precies wat serieuzer willen aanpakken. Maar voor mij past dat eigenlijk gewoon niet bij hen, voor mij stond dit gelijk aan iets saaiere nummers.

Verder moet ik zeggen dat ik een aantal remixen gehoord heb van sommige nummers, en dat ik die eigenlijk over het algemeen beter vind dan hun origineel. Van Don't Turn The Lights On heb ik zelfs een versie gevonden die ik dubbel zo goed vind, waarbij er een extra sound achter gezet is die de stukken die voor mij wat langdradig begonnen worden opkrikken.

Een slecht album is dit zeker niet, maar ik zet het ook niet meteen bij mijn favorieten. Terwijl ik dat met Fancy Footwork wel ga doen.

Chromeo - Fancy Footwork (2007)

3,5
Voilà, ik heb het eens volledig onder handen genomen.
De liedjes die ik al kende vind ik eigenlijk toch nog steeds goed hoor, hoewel ik Fancy Footwork nu echt wel iets te veel gehoord heb.
Op de liedjes die nieuw voor mij waren heb ik ook niet veel aan te merken, eigenlijk geen tegenvallers tegengekomen bij deze cd, wat ik bij het nieuwste album wel een beetje heb...

Vooral de sound van Outta Sight vind ik leuk. De drie laatste liedjes vind ik de minst goede, maar daarmee bedoel ik zeker niet dat ze slecht zijn. De rest is gewoon iets meer 'catchy'. Wat ik trouwens het leukste vind aan Chromeo, ze hebben vrolijke liedjes met altijd wel een paar 'grappen' in. Die mannen hebben er duidelijk plezier in, waardoor wij dat ook hebben!

Chromeo - She's in Control (2004)

3,0
Twee weken geleden heb ik dit eerste Chromeo-album eens uit de bib geleend.
Ik heb hem gebruikt tijdens het opruimen, en ik moet zeggen dat de mannen van Chromeo het zeker wat minder erg gemaakt hebben.

Met Me & My Man is er meteen voor een goede opening gezorgd, wat al veel kan doen aan de interesse voor de rest van het album. De vrouwenstem erbij vond ik een geslaagde 'gimmick'.

Voor de rest wat we bij de andere albums ook terugvinden: vrolijkheid en humor. Hun nieuwste werk, Business Casual, vind ik op dat vlak wat minder.

Bij de versie die ik beluisterd heb, volgden er op het einde nog 3 remixen: van Me & My Man, You're So Gangsta & Destination: Overdrive. Vooral You're So Gangsta was hier geweldig bij! De vrouwenzang die tussen het originele nummer door gebruikt werd, beslaat hier het volledige nummer. Waardoor het eigenlijk iets totaal anders werd, maar zeker goed!

Voor de rest houd ik nog van 1. de saxofoonsolo's. Ik speel zelf saxofoon dus dat kan mij wel bekoren. 2. De snelle overgangen tussen de verschillende nummers. 3. Af en toe nog even een extra muzieksound die volgt achter een bepaald nummer. Top!

Girls Aloud - Chemistry (2005)

3,0
Het minst succesvolle album van Girls Aloud, voor mij vanwege de ietwat vreemde samenstelling. Hun andere albums vormen een sterk geheel, terwijl de nummers hier nogal op zichzelf staan en de ballads een beetje een vreemde plaats krijgen tussen de rest. Je krijgt vanalles door elkaar, wat enigszins leuk is, maar waar ik de andere albums van begin tot eind kan spelen, ga ik hier veel overslaan of apart/in een andere volgorde beluisteren.

Groove Armada - Soundboy Rock (2007)

3,5
Huh raar, ik dacht dat ik hier al eens een recensie over geschreven had, maar blijkbaar niet dus...

Ik was eigenlijk fan van Mutya Buena en hield wel van het nummer "Song 4 Mutya", dus ik wilde eens wat andere dingen horen van Groove Armada. Ik heb dus dit album in de bib geleend omdat dat nummer hier opstaat. Natuurlijk heb ik ontdekt dat de andere liedjes eigenlijk van een volledig andere strekking zijn, maar het album viel mij toch goed mee.
Het grootste pluspunt vind ik dat er zoveel variatie tussen de nummers is. Verschillende stijlen komen hier aan bod, elektronische muziek/disco, rap, zelfs reggae, enzovoort.
En een voordeel van dit soort dj's is dat ook de meewerkende artiesten telkens anders zijn natuurlijk. Zoveel variatie zorgt ervoor dat verveling eigenlijk bijna onmogelijk wordt.
En ondanks de variatie blijft deze cd uiteindelijk wel een samenhangend geheel van bij elkaar passende tracks.

Daarbij komt dan ook nog eens dat de nummers telkens meteen in elkaar overvloeien, vind ik heel leuk gedaan en zorgt er ook voor dat je het album makkelijker blijft uitluisteren tot het einde.

Ik ben dus blij dat ik deze cd gevonden heb!

Hilary Duff - Most Wanted (2005)

3,0
Dit is een album vol typische popmuziek, maar daarom niet per se een slecht album!

Als je het mij vraagt, moet ik zeggen dat Hilary Duff beter is dan je eerst zou denken.
Ze wordt vaak al meteen afgeschreven omdat ze de indruk geeft een leeghoofdige hollywoodtiener te zijn die het moet hebben van haar mooie gezichtje.
Maar voor mij is het met dit album duidelijk dat ze eigenlijk vaak wat onderschat wordt.
De liedjes hebben au fond toch allemaal een mooie en/of leuke melodie.
Tussen deze oudere liedjes zitten er ook een paar in een bescheiden rock-stijl, wat toch ook velen niet van haar zouden verwachten...

Het is gewoon haar stem die het allemaal wat minder talentvol laat klinken, volgens mij. Ze heeft inderdaad wel een stem waar je van moet houden.
Maar als we de klank onderscheiden van de kwaliteit, kunnen we toch niet gaan beweren dat ze geen goede zangeres is!

La Roux - La Roux (2009)

3,5
Whaa, ik ben toch echt in de wolken met deze cd hoor!

Bulletproof is natuurlijk het bekendste nummer, dat had ik al eerder gehoord van mijn broer. Hij heeft mij vorige maand nog wat andere La Roux-dingen laten horen en toen had ik echt een nieuwe 'muzikale interesse' gevonden!

Het is vooral Elly Jacksons stijl die mij eerst echt aansprak, da's toch wel een jonge vrouw met personality hé! Daarbij kwam dan haar handelsmerk, haar hoge stem.
(Stiekem een voorbeeld voor mij, want ik heb zelf een nogal hoge stem en was daar tot voordien niet echt tevreden mee!)

Ik heb dus de cd in huis gehaald en heb ontdekt dat La Roux eigenlijk toch nog net iets anders is dan ik dacht. Bulletproof is eigenlijk wat anders dan de andere nummers, zo lijkt het voor mij toch. Ik heb ontdekt dat Elly ook lage dingen ontzettend mooi kan zingen. En eigenlijk houd ik nog altijd het meeste van lagere zang.
Verder is de muziek bijna altijd heel vrolijk, de teksten best wel mooi en eigenlijk vaak minder vrolijk als het op het eerste gehoor klinkt.

Ik durf mijzelf zeker een fan noemen en vooral As If By Magic vind ik een wondermooi nummer!

La Roux - Trouble in Paradise (2014)

3,5
Een andere stijl dan het debuutalbum, maar toch passend binnen hun bestaand imago. We krijgen hier inderdaad meer een retro vibe, wat mij wel kan bekoren. Mooi geheel, 9 tracks leek mij op voorhand weinig, maar meer zou afbraak gedaan hebben aan het geheel denk ik. Geen opvullers hier, elk nummer mag er zijn. Verder niet veel toe te voegen aan de eerdere reviews, maar "de sekskant opgegaan"? Dan heb je de songs toch een beetje verkeerd begrepen volgens mij.

Rebecca & Fiona - Beauty Is Pain (2014)

3,5
Candy Love, Holler, Stockholm en Jamie zijn goede openers voor dit album; voor de rest vind ik Letters een lekker dromerig nummer en Burning Empire is best wel catchy. De andere tracks hadden meerdere luisterbeurten nodig, maar al bij al een zeer degelijk album. Wat meer pop dan hun debuut en duidelijk een meer samenhangend geheel.

Sugababes - Sweet 7 (2010)

3,0
Ik vind de hoes juist pokkelelijk, kan er niets aan doen. Ik zou de cd alleen al niet kopen omdat ik zoiets niet in mijn kast wil hebben staan, maar bon.
De roze hoes die ze normaal voor het album met Keisha gingen gebruiken, vind ik al iets beter, maar nog niet echt een creatief hoogstandje hoor.
Eigenlijk liggen mijn verwachtingen erg laag als de songs bij de hoes zouden passen. Veel te commercieel, niks talent.
Ik moet wel zeggen dat ik About A Girl en nog meer Wear My Kiss toch geen slechte nummers vond, toen ik ze voor het eerst hoorde. Bij Get Sexy schrok ik wel even omdat ik toen totaal niet zo'n soort nummers had verwacht van de Babes, maar leuk vond ik het wel.
Het enige wat me eigenlijk tegenvalt is dat ze vroeger zo getalenteerde cd uitbrachten, prachtige muziek, ik kon er kippenvel van krijgen. Nog nooit zo'n grote fan geweest van een groep. Volgens mij vooral te danken aan Mutya Buena, waarvan ik denk dat ze het meeste verantwoordelijk was voor het toenmalige succes.
Nu zijn het liedjes die ik wel leuk vind om naar te luisteren, maar ze raken me niet. Al het persoonlijke is weg en ze steken zeker niet boven de andere groepen uit.