menu

Hier kun je zien welke berichten vielip als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

The Johnny Van Zant Band - No More Dirty Deals (1980)

3,5
Ik heb deze laatst op lp gevonden op een platenbeurs. Ik wist niet helemaal goed meer het hoeveelste album dit van ze was. Bleek achteraf de eerste te zijn. Ik had liever een later album gehad aangezien die meer naar AOR gaan. Deze is toch nog best veel Southern rock. Oké wel commercieel maar toch...Niet verkeerd overigens hoor. Mooie momenten in het titelnummer, Put my trust in you, Hard luck story, Stand your ground en Keep on rollin'. De cover van 634-5789 is ook alleraardigst gedaan vind ik. Hoogtepunt is echter het eerbetoon aan z'n broer middels Standing in the darkness. Kippevel!! Ik vind een goeie pot Southern rock op z'n tijd heerlijk. Toch hoop ik ook de volgende albums van deze band nog eens aan de collectie toe te kunnen voegen.

Van Halen - 5150 (1986)

5,0
ricardo schreef:


Eigenlijk was de koek ook wel op na 6 albums en tijd voor wat nieuws, vooral voor een safe, commercieel en veilig jaren 80 geluid.

Want wees eerlijk in vergelijking met het debuut, Fair Warning en Woman And Children First is deze beslist commercieler te noemen.1984 was toch ook al behoorlijk commercieel vergeleken met de albums daarvoor? In dat opzicht is 5150 een logische opvolger van 1984 vind ik. En dat de koek op was wil er bij mij ook niet in. Als er al een moment was waar dit het geval zou zijn dan is het wel rond Diver down. Zoals De buurman al aangeeft was 1984 daarom al een soort van 'nieuwe start'. Maar dan meer muzikaal gezien. 5150 is dat natuurlijk vanwege een andere zanger.

Vandenberg - Vandenberg (1982)

3,5
En de zóveelste heropgenomen versie van Burning heart Ik snap het aan de ene kant wel want dat nummer is nu eenmaal het enigste nummer waarmee ze internationaal deuren geopend krijgen. Maar door al dat herkauwen begin ik zo langzaamaan bijna een hekel aan het nummer te krijgen. En dat is zonde want het is in de oerversie een prachtsong. Wat de wederopstanding verder betreft; ik hoop dat ze live hun in mijn ogen beste album Alibi niet vergeten! Maar zal wel aangezien dat album als een relatieve flop wordt beschouwd.