menu

Hier kun je zien welke berichten Narva als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Editors - The Weight of Your Love (2013)

2,5
Aardig om in veel recensies (Oor, bijvoorbeeld) te lezen dat The Weight een verademing is na In This Light, het album dat ineens het stempel mislukking toegedicht krijgt. Dit is naar mijn mening toch te kort door de bocht en lijkt op goedkoop willen scoren.

Hoewel In This Light zeker een teleurstelling was, na het magistrale duo The Back Room en An End Has a Start, gaven het rauwe geluid en het geëxperimenteer met synths dit album wel een zekere mate van spanning mee, hetgeen vooral op de titeltrack briljant tot zijn recht kwam. Deze spanning mis ik totaal op The Weight, een album met elf nummers waar even zoveel soortgelijke Editors-nummers van bestaan. En veel betere. Na A Ton of Love verlang je toch naar Lights? En de ballads op dit album mogen toch de veters van No Sound But The Wind niet strikken?

Elimineer je de spanning van het experiment die In This Light nog wel kende, blijft er toch een akelig slappe hap over. Daarom krijgt In This Light (3,0) van mij nog wel een voldoende, en The Weight (2,5) niet.

Maar goed, de tweestrijd In This Light vs. The Weight is natuurlijk ook niets anders dan een achterhoedegevecht in het oeuvre van de mannen. Hoogste tijd om naar The Back Room te gaan luisteren! Iemand?

White Lies - Big TV (2013)

2,5
White Lies zijn zowaar meesters van het 'de volgers op het verkeerde been zetten' geworden. Met een paar aardige nummers doen ze de hoop aanwakkeren een sterke langspeler af te gaan leveren.

Net als op Ritual. Strangers en Bigger Than Us vormde een sterk openingsblok. Daarna stortte het geheel echter desastreus in elkaar. Big TV valt hiermee met minuscule precisie synchroon naar beneden. Na track 2 gaat het weer helemaal mis. Alleen Change kan zich misschien nog onderscheiden van het middelmatige, en juweeltjes als Nothing to Give en The Price of Love zijn angstig ver te zoeken.

Ook hier. 2.5 sterren.
Net als de nieuwe Editors, is dat tenminste nog een gelijkspel