menu

Hier kun je zien welke berichten 3dwardVan3 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Christopher Bissonnette - Pitch, Paper & Foil (2015)

3,5
Bij Ambient is het altijd goed en scherp opletten (lees: luisteren) en dat geldt zeker ook voor dit vierde album van Christopher Bissonnette - 'Pitch, Paper & Foil'. Het album komt misschien wel het best tot zijn recht door het volledig in het donker te beluisteren. De sfeer en het geluid van de modulaire synthesizers (Moog), de fluittonen en plotseling opdoemende zoemgeluiden dringen dan diep tot je door.

Congo Natty - Jungle Revolution in Dub (2015)

4,0
Congo Natty is een van de aliassen van de UK producer Michael Alec Anthony West die ook wel bekend is onder de naam Rebel MC. In 2013 kwam het album Jungle Revolution uit en daar is nu een Dub versie van. Ik vind dit echt een geweldig album: diepe baslijnen, breakbeats en effecten het zit er allemaal in. Het geheel is ook lekker uitgebalanceerd en goed luisterbaar. Echt een heerlijk album.

Consequence - A Good Comeback Story (2016)

2,5
Consequence debuteerde al in 1996 op het Beats, Rhymes and Life Album van A Tribe Called Quest. Pas in 2007 kwam hij met een eigen studioalbum genaamd Don't Quit Your Day Job en nu is er dan deze EP A Good Comeback Story, 8 tracks, 25 minuten.
Als rappers heeft Consequence wel een mooie 'flow', lyrics en content spreken mij echter totaal niet aan. Songs als That Dude en Make Believe werken niet en zijn nietszeggend. No Matter What klinkt wel vlot, mede dankzij de bijdrage van Q-Tip (Consequence's neef). Tuck Your Release is ook nog wel een sterk nummer en Countdown met Lupe Fiasco heeft ook nog wel ergens potentie. Al met al een EP met weinig positieve 'consequenties'. Wat mij betreft tot over 10 jaar.

Curren$y - Canal Street Confidential (2015)

3,0
Curren$y is een rapper uit New Orleans en naar deze stad verwijst ook de titel van dit album Canal Street Confidential. Canal Street Confidential is na Pilot Table III Curren$y's tweede album uit 2015 en deze 'overproductie' is te horen aan de kwaliteit van dit album. Het is allemaal wat vlak, voor de hand liggend en 'dertien in een dozijn'. Beats zijn laid back, evenals raps en lyrics, maar echt onderscheidend is het niet. Ik vraag me ook altijd af waarom er naast een gewone versie van zo'n album, welke slechts 41 minuten duurt een Deluxe versie wordt uitgebracht die slechts 7,5 minuut langer is (2 tracks), maar dat zal waarschijnlijk met de Currency te maken hebben!