menu

Hier kun je zien welke berichten 3dwardVan3 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

David Bowie - ★ (2016)

Alternatieve titel: Blackstar

5,0
We zullen wel nooit te weten komen of het allemaal zo gepland was: een album release op je verjaardag (8 januari), twee dagen later - voor de buitenwereld - totaal onverwacht overlijden en die al dan niet gemeende verwijzingen op het album en de videoclips naar die dood. Het feit dat het met Bowie allemaal tot de mogelijkheden behoort in combinatie met de toch voor hem weer vernieuwende (enigszins jazzy) sound maakt dit album voor mij een absolute (toekomstige) klassieker. Een album die met het verstrijken van tijd en daarmee vaker draaien steeds beter en mooier wordt: een ware klassieker.

De Jeugd, Vertegenwoordigd (2016)

3,0
Op 'De Jeugd, Vertegenwoordigd' is een verzameling van normaal-niet-rappende artiesten te horen die een hommage brengen aan de songs van De Jeugd van Tegenwoordig. Het album is zoals ik las op de site van Top Notch de kers op de taart van het grote tienjarig jubileum van De Jeugd. Zo superieur als Faberyayo, Vieze Vur en Willy Wartaal de lyrics normaal over hun tong laten glijden, zo beroerd klinkt de flow van deze artiesten. En toch vind ik dit wel geinig: Trafassi met hun Stofzuiger en 'Pedro Beense' op Get Spanish. Duidelijk is ook te horen dat de kracht van een hoop DJVT nummers zit in de 'beats' van Bas Bron, want die staan ook op dit album weer als een huis en zijn door de wat minder rappende sterren niet kapot te krijgen. Gaaf door zijn eenvoud is tenslotte de titel van het album: De Jeugd, Vertegenwoordigd.

Disclosure - Caracal (2015)

3,5
De broers Lawrence als Disclosure afgelopen jaar (2015) als nr 65 gekozen in de DJMag Top 100 DJs. Op hun vorige album (Settle) introduceerden ze Sam Smith en ook nu werken ze weer samen met een breed scala sterren: The Weeknd, Gregory Porter, Kwabs, Miguel en wederom Sam Smith. Het komt allemaal wat TE perfect over, en mist daardoor een beetje een ziel. De nummers met de eerder genoemde sterren zijn wel weer van een hoge kwaliteit.

DJ Maestro - Presents: Nina Simone (2015)

Alternatieve titel: Little Girl Blue Remixed

3,5
DJ Maestro (aka Martijn Bakhuis uut Grunn) remixte in het verleden al negen albums vol met werk uit de Blue Note Records muziekcatalogus (Blue Note Trip) en twee albums met werken van artiesten uit de Verve stal. Nu is het debuutalbum van Nina Simone 'Little Girl Blue' uit 1958 onderhanden genomen. Voor deze verschillende remixen heeft Maestro de hulp ingeroepen van collega DJs als Mop Mop, Fab Samperi en Renegades Of Jazz.
Een aantal remixen blijft dicht bij het origineel, anderen zijn vergaander onder handen genomen met toevoegingen zoals baslijnen. Leuk om op deze geremixte manier klassiekers te horen als 'My Baby Just Cares For Me', 'Little Blue Girl' en Nina's bewerking van Gerhswins 'I Loves You Porgy'.