menu

Hier kun je zien welke berichten 3dwardVan3 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

The Doppelgangaz - Beats for Brothels, Vol. 3 (2015)

3,5
De rappers Matter Ov Fact en EP vormen samen The Doppelgangaz. The Doppelgangaz hanteren de 'DIY (Do It Yourself) approach' - the Black Cloak lifestyle - en in die hoedanigheid produceren ze zelf hun albums, maken bijbehorende videoclips en zijn verantwoordelijk voor de art van de albums. Op Beats for Brothels Vol. 3 is dat niet anders. Beats For Brothels is een kort album. De storyline van de songs is voor mij niet helemaal duidelijk - het lijken meer passages van teksten, zonder veel samenhang. De beats en de sound van het album maken het toch wel een leuke ervaring om het te beluisteren.

The Game - The Documentary 2 (2015)

4,0
In 2005 maakte de wereld middels het album The Documentary kennis met de raps van The Game. The Documentary (verkocht 5 miljoen examplaren!!!) is inmiddels een klassieker, onder andere door het productiewerk van Dr. Dre (6 tracks) en Kanye West (1 track). Na 2005 is The Game een beetje de weg kwijtgeraakt resulterende in een aantal mindere albums. Nu is The Game terug, en met de titel The Documentary 2 legt hij de lat voor zichzelf hoog. The Documentary 2 (vrijwel gelijktijdig verschenen met The Documentary 2.5) is wederom een album met bijdragen van een sloot aan Hip Hop grootheden: Kendrick Lamar, Ice Cube, Dr. Dre, Ab-Soul, Future, Kanye West, Drake en Snoop Dogg is zomaar een greep uit de 18 gasten op dit album. De productie is dit keer onder andere in handen van DJ Premier en will.i.am. Mooi aan het album is dat de verschillende songs heel vernuftig in elkaar overlopen, verder is het weer veel 'name dropping', en worden we veelvuldig gewezen op de heerlijkheden van Compton. Het album is naar mijn smaak wel net even iets te lang, waardoor de focus en de boodschap op het eind toch echt weg is.

Tricky - Skilled Mechanics (2016)

3,0
Trip Hop grootheid Tricky is terug en samen met DJ Milo en Luke Harris is hij verantwoordelijk voor dit nieuwe album: Skilled Mechanics. Het album opent met I'm Not Going, waarop de stem van Oh Land te horen is en doet qua sfeer enigszins denken aan FKA twigs. Na de opening verzwakt het album snel: de stijl van Don't Go kan ik nog wel waarderen, maar op andere nummers vind ik het saai en voorspelbaar worden. De tijden waarop een album van Tricky als spannend en vernieuwend werd ervaren liggen helaas achter ons.