menu

Hier kun je zien welke berichten 3dwardVan3 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Mark Guiliana Jazz Quartet - Family First (2015)

4,0
Mark Guiliana is te typeren als een revolutionaire jazzdrummer. Hij is onder andere te horen op het Blackstar album van David Bowie en zijn stijl is beïnvloed door elektronicagiganten als Aphex Twin en Squarepusher. Het album Family First is daarentegen een meer traditioneel jazzalbum dat hij op zijn eigen label (Beat Music) uitbracht met zijn eigen jazzkwartet (bas, saxofoon, piano en drums). Family First is een jazzalbum met invloeden uit de soul, rock, dub, hip hop, drum 'n' bass en electronica. Naast acht eigen producties kent het album een 'cover' van het Bob Marley nummer 'Johnny Was'. Het album beluisterende bevestigd de quote die ik over Mark las in Time Out London Magazine: "What happens when you add hard bop drum masters Elvin Jones and Art Blakey to a 1980s Roland 808 drum machine, divide the result by J Dilla and then multiply to the power of Squarepusher? Answer: Mark Giuliana" .

Master P - Empire: From the Hood to Hollywood (2015)

3,0
Voormalig NBA basketballer Percy Robert Miller aka Master P met zijn viertiende album!!! Inclusief bonus tracks telt dit album 19 nummers en dat is gegeven de kwaliteit wel wat veel!!! Het album is uitgebracht op het No Limit Forever label, waarvan Master P eigenaar is. Money Mafia en andere No Limit Forever vrienden - Ace B, Magnolia Chop, Lucciannos, Maserati Rome - hebben een gastbijdrage op dit album. Dit zijn niet altijd de meest getalenteerde rappers. Het album is geproduceerd door BlaqNmilD en dat is gegeven de rest van het album toch nog verrassend.

Mattheis - Kindred Phenomena (2015)

4,0
Bij het beluisteren van dit album denk je niet direct aan Goeree-Overflakkee! En toch heeft Mattheis (Matthijs Verschuure) zijn roots op dit eiland liggen. Kindred Phenomena is een album met een basis van techno en daarboven op melodieuze lijnen gebaseerd op bijvoorbeeld disco. Het is een fijn album, waarbij je eigenlijk steeds sneller naar voren wilt, niet omdat het verveelt, maar omdat het nieuwsgierig maakt wat nu weer komen gaat. Het album is uitgebracht op het label Nous'klaer, wat in het Zeeuws staat voor 'Nu is het klaar'. Hopelijk moet dat (Nous'klaer) niet te letterlijk genomen worden, want ik ben benieuwd naar het vervolg op dit debuut album.

Moodymann - DJ-Kicks (2016)

4,5
Het maken van een mixalbum kent gelijkenis met koken: je doet er gauw te veel ingrediënten in en het geheel raakt daarmee uit balans. Deze mix van de uit Detroit afkomstige Moodymann (Kenny Dixon Jr.) is de 52e in de DJ-Kicks serie en is wat mij betreft precies kloppend, de juiste snaar rakend en perfect uitgebalanceerd. Het album is jazzy, kent elementen van hip-hop, latin en disco en komt qua beats nooit boven de 125 bpm. Heerlijk album dat doet verlangen naar de inmiddels gesloten Club Trouw in Amsterdam en de hoogtijdagen aldaar dat Moodymann daar draaide.