menu

Hier kun je zien welke berichten morketronen als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Genesis - Abacab (1981)

4,0
Zeg niets over de plannen, Keep It Dark! Eerst Gabriel toen Hackett, en alleen Me and (echtgenote) Sarah Jane in de late 70 nog uit de weg ruimen.

Like it or Not, de Man on the Corner zat als Nursery Cryme in 1972 als een ware Lurker zat te wachten op zijn kans. Totdat de band plooibaar als een dode Dodo wacht op Another Record.

Whodunnit? Jarenlang hadden we No Reply at All! Maar dan zijn daar de mannen van Musicmeter met de oplossing Abacab(dabra)! Holy Mother of God!

Het is die Collins eindelijk de macht grijpt op dit album met 1 compositie van zijn hand, 6 composities van de hele groep en ook nog een elk van de twee andere bandleden.

Nick Cave & The Bad Seeds - No More Shall We Part (2001)

5,0
12 favoriete tracks. blijft voor mij met elke draaibeurt beter worden. en dit raakt me veel meer dan PTSA - ST - Ghosteen.

Roger Waters - Us + Them (2020)

Alternatieve titel: Soundtrack to the Film by Sean Evans and Roger Waters

stevige woorden van daniel1974nl maar ik ben het volledig eens met zijn mening.

als ik een politieke mening door mijn strot gedrukt wil hebben zijn daar genoeg plaatsen voor. prima als een artiest dat ook wil gaan doen, maar voor mij gaat dat een grens over. dat gebeurde al bij The Wall tours. het album van mijn jeugd en studententijd maar mijzelf ver gehouden van dat spektakel. daarin herken ik de megalomanie die in het album zelf juist bekritiseerd wordt.

wat betreft dat playbacken: ja, dat doet hij. zullen vast mooie voorbeelden van op YouTube te vinden zijn.

over het album zelf kan ik lastig een mening geven. er zal vast op hoog niveau gemusiceerd worden, en veel van de songs behoren ook tot mijn favorieten. maar een puur artistiek product is het niet.