menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Tramps like us. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019, september 2019, oktober 2019, november 2019, december 2019, januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020, juni 2020

American Aquarium - Lamentations (2020) 4,0

16 mei, 16:43 uur

Juist binnen, de plaat dan, vinyl. Staat op, de opener is net voorbij gekomen en ja, ik weet wat ik schrijf, enkel dit nummer, lang ook nog, rechtvaardigt de aanschaf van dit, ongetwijfeld, geweldige album van deze nog immer zeer ondergewaardeerde band. De laatste albums lieten een gestage groei zien met dit als voorlopig hoogtepunt. De vergelijkingen met Springsteen liggen voor de hand, qua muziek, qua teksten. Maar vergeet dan ook zeker niet ene Mellencamp te vermelden, ten tijde van Scarecrow. De opener verwijst hier wel zeer duidelijk naar. Pracht plaat weer, wanneer wordt men wakker om dit eens veel meer te waarderen. Hij zal voorlopig niet van de draaitafel weg te denken zijn.

» details   » naar bericht  » reageer  

Gordon Lightfoot - Solo (2020) 4,0

7 mei, 16:29 uur

In de 80 inmiddels, ik meen 81, al langer aangekondigd en yes daar was ie, cd en lp. Gekozen voor de lp versie, zeker. Aangezien al dat andere materiaal hier ook op lp staat, deze dus ook. Solo, de naam verraadt het al, een plaat zonder opsmuk, geen band om zich heen, geen orkestrale inkleuringen, geen diepere arrangementen, niks van dat alles. De man simpelweg met zijn stem, zijn gitaar, zijn teksten. De stem inmiddel fragieler ja, de jaren tellen plus een heftige periode in zijn leven qua gezondheid, enkele jaren terug, balancerende op de lijn tussen life and death. Waarop hij achteraf zei, I'm living on borrowed time. Met die leeftijd en dat verhaal, moge wellicht kloppen.

Volg de man al sedert einde jaren 60 en had de hoop al opgegeven ooit nog eens wat nieuws te horen. Edoch, zie en luister. Ofschoon niet helemaal nieuw, oudere opnames, welke stammen uit het begin van de 00 jaren. Blijven liggen, wachtende op...ja, wellicht een geschikt moment. Nu dus. Kort van duur, 35 minuten, zelfs dat is oud( erwets). Genieten edoch wederom. Jazeker. De stem, hoe fragiel ook, zijn gitaarspel, prominent aanwezig, absoluut fraai. Een Sundown e.d. hoeven en kunnen we niet verwachten, da's geschiedenis ja. En verder, tja, wat kan ik schrijven, monumentale artiest m.i. Groot in de jaren 60 en 70, vervolgens kwam er wel nieuw plaatwerk uit maar de times they were changin', yes. Ofschoon live nog altijd actief, kleinere zalen maar vol ja. Hij was dan ook de man die mij ooit eens richting Canada stuurde in de hoop dat. Helaas helaas, stond aan de voordeur maar no one home. Dat kan ja. Maar goed, we hebben weer een mooie plaat waar we ff mee vooruit kunnen. Zou ook zo maar zijn laatste wapenfeit kunnen zijn. Well, time will tell.

» details   » naar bericht  » reageer