Bon Iver - For Emma, Forever Ago (2007)

Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Flume (3:39)
  2. Lump Sum (3:21)
  3. Skinny Love (3:58)
  4. The Wolves (Act I and II) (5:22)
  5. Blindsided (5:29)
  6. Creature Fear (3:06)
  7. Team (1:56)
  8. For Emma (3:40)
  9. Re: Stacks (6:41)
  10. Wisconsin * (5:25)
avatar van Eveningguard
Als dit album niet zo ingetogen was had ik het waarschijnlijk niet zo hoog gewaardeerd.

avatar van midnight boom
Dit album blijft prachtig!

bas1966
ben deze plaat aan het verkennen; re:stacks heeft m'n hart al veroverd.
wat een heerlijk nummer.

avatar van kobe bryant fan
Een paar uur terug moest ik even naar de winkel heen en terug ongeveer 35 minuten stappen, maar het was zeer hard aan het regenen en ik nam mijn Mp3 speler mee. Toen ik zag dat het aan het regenen was besliste ik maar om For Emma Forver Ago nog eens op te leggen en vanaf minuut 1 kon hij mij weer boeien. Regen + For Emma Forver Ago = is een schitterende combinatie elke song kreeg meer gevoel en emotie bij de regen harder en harder te zien vallen.
En het gekste is dat ik na een tijdje haast niet meer merkte dat het aan het regenen was omdat ik met mijn gedachten bij de muziek was. Dit kan misschien allemaal raar klinken maar ik vond het een leuke wandeling.

(verwijderd)
Zeer herkenbaar Kobe.. Ik heb tijdens mijn afstuderen twee zomers terug vaak nachtelijke wandelingen gemaakt om mijn gedachte rond het stuk op een rijtje te zetten.. een vaste metgezel daarbij was For Emma.. Dit album weet op een of andere manier zo je aandacht af te leiden van datgene wat om je heen is en je puur te focussen op je eigen gedachten en de muziek. Heerlijk

avatar van Steven.
Flume, zo mooi...krijg er kippenvel van.

avatar van Eveningguard
The Wolves (Act I and II) Is trouwens ook fantastisch. Ik had bij de eerste luisterbeurt echt zo iets van: Dit heb ik ergens eerder gehoord! Dan valt een nummer al snel in de prijzen bij mij.

Eveningguard schreef:

The Wolves vind ik het beste nummer op deze cd, wat een mantra op het eind. Altijd weer kippenvel.

Mijn favoriet album is niet meer alternatief
MOET ECHT IEDEREEN OPEENS NAAR BON IVER BEGINNEN TE LUISTEREN.
Nu lijkt het of ik zo een muzieksmaak heb van: 'O ja, die doet maar mee met de hype.'
En nu zijn zijn concerten in een mum van tijd uitverkocht.
Frustratie!

avatar van The Eraser
Dit album is nooit alternatief geweest hoor En wat maakt het uit dat meer mensen dan enkel jij van deze muziek kunnen genieten? Ik ken enorm veel mensen met een tegenovergestelde muzieksmaak als ik (Milc Inc, Tiësto,..) en vaak kunnen zij dit ook wel appreciëren. Oké, de hele cd misschien niet, maar Skinny Love is bijvoorbeeld zo'n nummer dat iedereen weet te raken. Dat maakt het voor mij geen minder nummer..Wel is het idd frustrerend dat de concerten in een mum van tijd uitverkocht waren, maarja dat wil meer zeggen over de tijd waarin we leven, dan over de artiest.

avatar van My Addiction
In 2007 wel En ja weet ik wel, ik deed maar wat overdreven Ik trek het me helemaal zo erg niet aan maar toch een klein beetje. Alsof ik geen moeite doe om muziek te ontdekken maar gewoon luister naar wat ze me in mijn schoot werpen :/ Niet leuk.

Alsof je het alleen recht hebt op muziek?

boeien, muziek is voor de massa, niet voor individuen

avatar van The Eraser
haha, je weet zelf toch of je moeite doet om muziek te ontdekken? Wat maakt het uit wat anderen denken? En daarbij met je muzieksmaak zit het wel snor Ikzelf vind het eigenlijk wel leuk dat ik eens wat muziek kan delen met wat meer vrienden dan het vaste groepje van een man of 5, met wie ik mijn voorliefde voor dezelfde muziekgenres deel Van mij mag deze man zeer groot worden, zeker als hij muziek blijft maken die recht uit zijn hart komt.

avatar van My Addiction
Van mij ook hoor Soms heeft dit wel een negatief effect op artiesten, dat ze dan albums gaan maken dat een stuk minder zijn dan hun debuut, maar Justin Vernon is daar ongevoelig voor denk ik. Die heeft teveel talent.
Haha, ja ook de reden dat ik op musicmeter zit is om wat meningen te delen, ook om muziek te ontdekken. Heb al zoveel ontdekkingen gedaan hier op MuMe niet te schatten En ik heb maar 1 vriend met dezelfde muzieksmaak dusja Ook wat karig hé
En je hebt gelijk, ik zou het me niet zo moeten aantrekken wat anderen denken.

Wat een ge-wel-dige album is dit zeg! Sprakeloos. Allemaal dankzij Birdy - Skinny Love heb ik Bon Iver ontdekt en ben nu al helemaal weg van zijn muziek.

Dikkop
Afsluiter Re: Stacks is echt fenomenaal...
Ongelooflijk prachtig nummer dat.
Het heeft een tijdje geduurd maar nu is het album ingeslagen als een bom.

My Addiction schreef:
Mijn favoriet album is niet meer alternatief
MOET ECHT IEDEREEN OPEENS NAAR BON IVER BEGINNEN TE LUISTEREN.
En nu zijn zijn concerten in een mum van tijd uitverkocht.
Frustratie!

Ik snap je frustratie! Heb dit zelf gehad bij bandjes als DeWolff en Tim Knol maar ook bij grote bands als Green Day!
Maar ach, music never dies hoe populair het ook is!

Joost. schreef:

Maar ach, music never dies hoe populair het ook is!

Ach, die Hype rondom Bon Iver is maar betrekkelijk. Voor zover ik weet komt hij alleen in Vredenburg en dat is inderdaad zo uitverkocht.
Maar wat is een Hype. Coldplay. Dat is een Hype. Mensen die alles goed vinden ook al is het nog zo slecht. Hip. Tof. Cool. Mij nichtje van 16 die plots Bon Iver kent zou mij meer zorgen baren.
En wat is alternatief? Bon Iver klinkt mij meer in de oren als melodieuze folk. Dat krijg je voor eerst echt de top 40 nog niet in.

Laten we gewoon genieten van dit album en niet afwachten wat de 'Hype' ons brengt.

avatar van Lakai
indiegator schreef:

Oké Coldplay is een hype. Maar slecht is het niet. Natuurlijk vinden heel veel mensen het leuk omdat het populair is, maar ik vind het minstens zo triest om het af te doen als top 40 muziek, als iets populair is.

avatar van niels94
Mensen moeten het woord 'hype' maar weer eens gaan opzoeken in het woordenboek

avatar van Timo-otje
Coldplay is toch geen hype ? Ze zijn toch al een aantal jaren populair hoor !

Hmm, na een aantal jaar deze naam volledig te hebben genegeerd besloot ik onlangs deze plaat eens te luisteren. Na een enkele luisterbeurt via de pc heb ik deze vandaag maar eens aangeschaft, en ik moet toegeven dat ik iets gemist hebt. Prachtige plaat!

Net gekocht maar wel met een andere cover!

niels94 schreef:
Mensen moeten het woord 'hype' maar weer eens gaan opzoeken in het woordenboek

Aaah ik dacht al. wanneer hakt Niels er weer eens in

Coldplay krijgt alle media aandacht van de wereld. Dus een Hype.

Kan je van Bon Iver niet zeggen.

Kijk hier even indiegator: Hype (Betekenis/definitie van) - encyclo.nl

Coldplay draait al heel wat jaren mee, dus is geen hype, want een hype is een kortdurende, plotselinge gebeurtenis/onderwerp/item dat veel aandacht krijgt die na verloop van tijd weer afslankt.

En Bon Iver is ergens ook wel een hype, want er was de laatste weken bijna geen Amerikaanse talkshow waar de band niet heeft opgetreden, winkels stuntte met allemaal verschillende versies van de nieuwe plaat, zelfs Starbucks en Urbanoutfitters.. En over een paar weken is een andere band weer de 'next big thing'. Ik weet niet of je facebookt indiegator, maar wordt voor de grap even 'fan' van Bon Iver en zie hoeveel zij bezig zijn om 'in het nieuws' te blijven

Zullen we het nu weer gewoon over de inhoud van deze plaat hebben?

ps. Manuel, hier op MuMe wordt altijd de 'originele/eerste' cover gebruikt en de eerste druk van dit album is dan ook uitgegeven met deze bruine voorkant. Ik durf mijn hand er voor in het vuur te steken dat bijna niemand van ons deze editie heeft, maar die met het mysterieuse mistige landschap

avatar van niels94
Joram was me voor. Een hype is inderdaad tijdelijk. Coldplay is daarmee feitelijk geen hype, aangezien ze al tien jaar meedraaien en daarvan zeker 8 jaar mega-populair zijn. Een misverstand die je erg vaak de kop op ziet duiken, ergens wel begrijpelijk overigens. Ik zou zelf Bon Iver ook geen hype noemen, trouwens, draait toch ook wel wat langer aardig mee (eerste album, EP, featuring op Kanye West album, het nieuwe album).

Dat jullie vinden dat Coldplay veel te veel aandacht krijgt terwijl het niets voorstelt kan natuurlijk en ik begrijp dat jullie dat bedoelden te zeggen, maar 'hype' is gewoon niet het juiste woord

(verwijderd)
Volgens mij hangt er bij dit soort bands altijd een hype rond een nieuw album.. Ze hebben een album uitgebracht wat in een paar jaar tijd steeds meer oren heeft gevonden en bij een nieuw album staat in een keer de hele meute klaar om zijn/haar mening te laten horen, inclusief tientallen media.
En datzelfde geldt natuurlijk voor dat Kanye West verhaal, want het werd een verkoop praatje, je moet dat album horen, want Justin Vernon (Bon Iver) doet er op mee

Maar laten we wel wezen, een hype ansich is totaal niet verkeerd en na de stormachtige periode blijven de liefhebbers over, want dat is ook sprekend voor een hype, kortdurend wordt iets veel gebruikt en daarna is het klaar, zo ging het al op het plein van de basisschool waarin in 'mijn' tijd de flippo's, de knikker en de jojo elkaar in hoog tempo opvolgde, terwijl mijn ouders ook ooit met knikkers en jojo's hebben gespeeld.

indiegator
Bij ieder nieuw album van Coldplay onstaat een Hype. Laat ik het zo maar zeggen dan.

Maar goed. Mijn mening is dat Bon Iver geen modegril is die weer overwaait. Daar doe je hem echt tekort aan.

Hij heeft na dit ingetogen album een wereldplaat gemaakt met Bon Iver, Bon Iver. Een melodieuze folkplaat waarop hij een behoorlijke stap vooruit maakt. Al blijft For Emma mij favoriet.

(verwijderd)
Gast, dat geldt voor jou en mij misschien zo (dat het niet overwaait) maar voor duizenden mensen wereldwijd niet.. hetzelfde als dat er fans zijn van coldplay waar de oudere albums nog steeds gedraaid worden. Zelfde dat je dus Coldplay tekort doet met het noemen van een modegrill, want die hebben toch wel een aanzienlijke staat van dienst. Het is mijn muziek ook niet, maar ze zijn geen one-day-fly

En nogmaals kijk die facebook van Bon Iver: ook hij is (terecht) blij met het feit dat zijn album op twee staat in de verkooplijsten van de US. De muziekbusiness blijft nou eenmaal commercieel

Genoeg over Coldplay maar dan

Tuurlijk is Bon Iver blij met de verkoop van zijn album. Logisch toch.
Ik zeg ook MIJN mening is dat Bon Iver geen modegril is. het kan heel goed dat zijn volgende album tegenvalt en dan is hij snel vergeten. Zo gaat dat.

Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen en genieten van zijn nieuwe plaat.
En natuurlijk van For Emma