Bon Iver - For Emma, Forever Ago (2007)

Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Flume (3:39)
  2. Lump Sum (3:21)
  3. Skinny Love (3:58)
  4. The Wolves (Act I and II) (5:22)
  5. Blindsided (5:29)
  6. Creature Fear (3:06)
  7. Team (1:56)
  8. For Emma (3:40)
  9. Re: Stacks (6:41)
  10. Wisconsin * (5:25)
avatar van kobe bryant fan
Vind het ook niet echt een goede cover.
De piano past wel goed bij de song.

avatar van UmindC
Erg goede cover inderdaad, al blijft die van Bon Iver beter.

avatar van Papartis
Jammer, ik vind de cover wel mooi.

avatar van Metalhead99
Een beetje twijfelachtig begon ik aan dit album. Tegenwoordig gebeurd het namelijk heel gauw dat platen als deze nogal overrated zijn (vind ik dan). In dit geval is het echter terecht, want het is echt prachtige en sfeervolle muziek. Het gehele album ligt erg lekker in het gehoor. Ik snap wel waarom deze act zo bekend is geworden.

avatar van Niek
Twee jaar geleden stonden ze op het programma van Lowlands. Toen ik, ter voorbereiding, alle artiesten op internet langsging om te bepalen waar ik heen wilde, werd ik al gegrepen door de prachtige sound van deze mannen. Op Lowlands waren ze echter nog vele malen indrukwekkender dan op cd. Althans, dat vond ik toen. Nu ik hem ondertussen allang in bezit heb, draai ik de plaat nog steeds en hij gaat maar niet vervelen. Werkelijk schier geniaal. Ik denk dat dit album de tand des tijds zonde moeite zal doorstaan en over tien, twintig jaar nog steeds op hoge notities kan rekenen op de lijstjes hier en elders.

avatar van TheFunkyM
Ik zat ook te kijken of jullie die cover al hadden gehoord. Ik vind Skinny Love echt een ontzettend mooi breekbaar en kwetsbaar nummer. Bon Ivers versie vind ik mooier. De cover vind ik echter erg goed.. Mooi bij een leuke serie op de achtergrond.. Is hij ook voor gebruikt volgens mij.

avatar van Shadow91
Ik weet niet of iemand het al heeft gepost, maar de live versie van Skinny Love bij Jools Holland (http://www.youtube.com/watch?v=JfAS6nwYc9g) is echt briljant!
De passie waarmee Justin zingt. tilt dit nummer tot nog een hoger niveau dan de versie die op het album staat. Vooral het gedeelte waarbij die zingt " Now all your love is wasted? Then who the hell was I?" is zo krachtig en gaat echt door merg en been.

Eerst was mijn favoriet van dit album RE: stacks, maar na het zien van deze versie schopt Skinny Love dit nummer van de 1e plek af.

avatar van TheFunkyM
Heerlijke versie idd. Hij zingt ook wat minder op zijn kopstem. Vind het erg goed.

avatar van rustugan
Ben nog wat zoekende met deze plaat....Re:stacks vind ik op dit moment het mooist. Lump Sum en Flume klinken ook lekker. Skinny love "raakt" me nog niet. Het is nog even wachten totdat het kwartje valt.

avatar van Eveningguard
Skinny Love is het meest catchy van alle tracks, maar zit niet zo bomvol emotie als andere tracks.

avatar van harm1985
Beter nog dan Bon Iver, Bon Iver, en de ultieme indie natte droom, want geeft toe, het is een mooi verhaal, een man met liefdesverdriet die zich opsluit in een hutje en daar een dijk van een album schrijft en maakt.

avatar van Lakai
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het geval van opsluiten in een hut me niet zoveel doet. Het gaat mij om de plaat die er uit rolt, en die wordt er voor mij niet beter op omdat 'ie zich heeft teruggetrokken.

Het is bijna alsof dat gegeven op zich een argument is om deze plaat goed te vinden.

avatar van harm1985
Ook buiten dat verhaal is het een goed album.

avatar van Lakai
Dat vind ik niet. Een zwaar overschat album naar mijn mening. Ik kwam bij dit album na het horen van Flume, en dat vond ik een goed nummer. De rest (op Re:stacks na, nu mijn favoriet) vind ik te weinig interessant, en te geforceerd.
Ik geef niet voor niks een 2,5. Het is niet volledige bagger, maar net niet voldoende voor mij.

avatar van Eveningguard
Wat is hier geforceerd aan? Deze gozer speelt regel recht uit zijn hart. Daar kan je hem niet op afrekenen.

Lakai schreef:
Ik heb het nog eens geprobeerd. Het album in alle rust geluisterd, in een staat waarin ik lekker vatbaar ben voor emoties. Je zou denken dat je daarmee met dit album al een heel end bent.

Dat is bij mij niet zo.
Instrumentaal vind ik het op een paar nummers na (Flume, Skinny Love, en Re:Stacks) niet sprekend genoeg. Dan ga ik naar de tekst luisteren, die ik nauwelijks versta. Om de tekst wel te kunnen volgen raadpleeg ik maar een site met lyrics. Luisterend, en meelezend zie en hoor ik hoe er bij mij geen verhaal ontstaat uit de woorden die gebruikt worden, in samenspel met de muziek.
Dat vind ik belangrijk, zeker als de muzikale begeleiding karig is. Hier en daar speelt Vernon met de snaren die achter de brug van de gitaar zitten (bij de 3:00 in Skinny Love bijvoorbeeld). Experimenteren met je instrument, prima. Maar doe er iets mee wat bijdraagt (wat het in mijn ogen niet doet, kan aan mij liggen)!

Het spijt me Justin, ik volg je niet op dit album.

Ik quote hier even mezelf.

Ik kan er nog aan toevoegen dat ik zijn stemgebruik op sommige momenten simpelweg niet mooi vindt.

Het 'recht uit z'n hart' verhaal: Zo klinkt dat voor mij dus totaal niet. Vage zinnen, waarvan native Americans nog niet eens de betekenis kunnen achterhalen heb ik het idee. Dat komt voor mij niet over alsof het recht uit z'n hart komt. En zoals ik al zei in mijn gequotete bericht, wanneer de muzikale begeleiding karig is (en dat istie, hier en daar een drummetje, en het gitaarspel is zeer basic, voor mij niet interessant genoege klankspelingen), wordt de tekst voor mij belangrijk, en die klinkt voor mij geforceerd. Zowel de zinnen, als het gebruik van zijn stem + emotionele uithalen.

avatar van Gloeilamp
Skinny Love, wat een belachelijk goed nummer is dat toch, nog nooit een nummer als dat gehoord. Stacks is mijn tweede favoriet.
Nu het langzaam weer herfst begint te worden ligt For Emma.. Ook weer vaker in de speler.

indiegator
Lakai schreef:

Ik quote hier even mezelf.

Ik denk dat de voorgeschiedenis van dit album je meer op weg zal helpen.
Waarom hij zich terugtrok in zijn vaders hut in de bossen van Wisconsin en hoe hij zonder het zelf te weten langzaam maar zeker dit album schreef.
Haal uit de teksten wat je zelf wil maar dat het uit het hart is gezongen staat buiten kijf.

avatar van Gloeilamp
De voorgeschiedenis heeft mij dit album ook meer laten waarderen.
Mijn hoes ziet er trouwens anders uit dan deze

avatar van Eveningguard
Dit is ook de hoes voor de eerste paar exemplaren. Zeer zeldzaam.

avatar van Mjuman
Gloeilamp schreef:
De voorgeschiedenis heeft mij dit album ook meer laten waarderen.
Mijn hoes ziet er trouwens anders uit dan deze

Er staan 16 p.met info voor deze; wellicht vind je het antwoord daar.

avatar van henk01
Beetje slaapverwekkend is het allemaal wel.
Toch 4 sterren omdat het wel kwaliteit is (goed in elkaar zit)

Denk alleen niet dat ik deze nog vaak draai.

avatar van kobe bryant fan
Je vindt hem dus slaapverwekkend maar toch geef je hem 4 sterren?
Ik ga hem deze winter denk ik wel nog veel draaien perfecte muziek voor als het sneeuwt en je amper je huis uitkan door al die sneeuw.

avatar van Gloeilamp
Slaapverwekkend kan wel goed zijn hoor kobe bryant fan
Denkend aan Justin in zijn hutje doet deze het nog beter.

avatar van kobe bryant fan
Als ik een plaat slaapverwekkend vind is dat eerder negatief bedoeld.

avatar van henk01
daar zijn de meningen over verdeeld dus.
ik bedoel het niet negatief.

Ik ervaar slaapverwekkend ook eerder als negatief, maar laat Sigmund Freud het maar niet horen. Respecteer de dromen, daar gebeurt het allemaal!

avatar van pim556
kobe bryant fan schreef:

Jaaaa ik heb om deze reden ook al ontzettend veel zin in een heel strenge winter. Heb deze ook op vinyl besteld
Het zou me ook niets verbazen als ik het nieuwe album de komende maanden nog meer ga waarderen.

avatar van pim556
henk01 schreef:
Beetje slaapverwekkend is het allemaal wel.
Toch 4 sterren omdat het wel kwaliteit is (goed in elkaar zit)

Jij bent uiteraard degene die bepaalt of je slaapverwekkend wel of niet positief bedoelde, maar uit de context dacht ik toch echt duidelijk op te maken dat het negatief bedoeld was...

The Scientist schreef:
zie de artiestenpagina voor mijn mening

En ook voor de andere meningen nu.
Berichten verplaatst naar Bon Iver