Bon Iver - For Emma, Forever Ago (2007)

Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Flume (3:39)
  2. Lump Sum (3:21)
  3. Skinny Love (3:58)
  4. The Wolves (Act I and II) (5:22)
  5. Blindsided (5:29)
  6. Creature Fear (3:06)
  7. Team (1:56)
  8. For Emma (3:40)
  9. Re: Stacks (6:41)
  10. Wisconsin * (5:25)
avatar van misja82
Hej leuk, nu ook al een Blogotheque met Bon Iver.

Geen dank, geen dank

avatar van Kronos
Au au au! De muziek op dit plaatje is van een pijnlijke schoonheid.

avatar van philtuper
Fantastisch, ontroerend mooi, prachtig ingetogen! En vooral live ongelooflijk goed! Twee keer gezien reeds. Het optreden in Roepaen Ottersum is het mooiste wat ik op muziekgebied dit jaar gezien heb.
De zang van Justin Vernon snijdt al door merg en been op het album, maar live bezorgt ie je anderhalf uur kippenvel van het duurste kippenras!

Hulde!

avatar van Jonasds
Kippenvel..

avatar van IntoMusic
Schitterend album met een heerlijke stem in overdub. Getipt door mijn favoriete cd-winkel ('t Oor) en na de eerste 3 nummers was ik overtuigd.
Zit alleen met een probleempje rondom de naam, aangezien het niet zijn echte naam is: moet ik 'm tussen de B of I zetten . Waar je je als muziekliefhebber al geen zorgen van krijgt

Vraag je je van Dire Straits ook af of je ze tussen de 'D' of de 'S' moet zetten?

Morinfen schreef:

Neehee omdat dat geen eigen naam is zoals ook Pink Floyd... . Maar heb 'm al bij de B gezet... hahaha

Jamaar, Bon Iver is ook geen eigen naam, 't is zelfs nonsens in deze schrijfwijze, dat is net het punt.

En om ook iets over de CD zelf te zeggen: 2 wreed goede nummers (single Skinny Love & RE: stacks) maar kan het gevoel dat de rest van het album bijlange na dat niveau niet haalt toch moeilijk van me afschudden. Vernon heeft het in zich om een betere plaat te maken.

avatar van IntoMusic
Misschien kom ik nog terug op mijn stem, maar op dit moment vind ik elk nummer op zichzelf staand ijzersterk. Het enige nadeel is dat het album vrij snel over is .

Aangezien Bon Iver inderdaad geen eigen naam is, heb ik 'm dus bij de B staan zoals die andere bands. Als het een eigen naam is, zou ik 'm op achternaam sorteren .

Morinfen schreef:

Heb je de cd echt goed beluisterd? Als je dit gedaan hebt kan je dit simpelweg niet zeggen. Ik vind deze cd over zijn geheel echt heel sterk. Dat heb ik met maar weinig platen, meestal zitten er standaard een paar skip nummertjes tussen. Misschien zijn Skinny Love en Stacks wel de échte uitschieters van dit album, maar dat de rest dat niveau bijlange na niet haalt is naar mijn mening onzin. Ik noem alleen al de prachtige opbouw in The Wolves (Act I and II), die naarmate het nummer vordert zo'n kippenvel geeft. Dan heb ik het nog niet eens over Flume, Lump Sum en Blindsided gehad.

En @ de 'kortheid' van dit album

Juist ook het feit dat hij niet zo lang is vind ik prima. Ik heb liever 9 hele goede nummers dan een lang uitgerekt album waarbij het gevoel van; 'nou hier moest nog maar wat bij anders was het ook zo kort' overheerst.

De Daniël schreef:

Gelukkig heeft een ieder zijn eigen mening en kan je heel simpel iets wel of niet zeggen . Persoonlijk vind ik ook dat het album halverwege iets minder sterk is, vandaar dat ik mijn sterren toch bijstel naar 4.

avatar van Petterson
Skinny Love en Stacks zijn geweldig, de rest blijft nog niet echt hangen.

Jullie zijn gek

avatar van IntoMusic
Begrijp me niet verkeerd: dit album heeft mij uitermate verrast en ik ben blij dat ik 'm in mijn bezit heb. Sterker nog: hij zit al 2 dagen steevast in mijn spelertje. Alleen vind ik bij track 6 en 7 het album ietsje inkakken (excusé voor mijn woordkeus )

Team is ook een beetje een buitenstaander in muzikaal opzicht. Ineens is daar een drumstel, die tot dan toe niet of nauwelijks aanwezig was. En zowaar een baslijn. Het is een beetje het tegenovergestelde van alle andere nummers die slechts uit zang en gitaar bestaan (Uitzondering is For Emma, bedenk ik me ineens, dus dit hele verhaal wat ik net ophield heeft zojuist een heleboel kracht verloren ).

avatar van De Daniël
Ik moet zeggen: Team had er van mij ook niet per se op gehoeven. Maar het heeft ook wel weer wat, wanneer je de hele cd in één keer luistert. Daarna komt Creature Fear als minst favoriete nummer.

De rest kun je mij 's nachts voor wakker maken.

(verwijderd)
wel jammer dat musicmeter de datum hanteert van de eigen uitgave als releasedatum, anders was dit veruit de beste plaat van 2008.. (in alle bladen hanteren ze hem trouwens als 2008 release...)

Johny Favourite
Hmmm, de liefdesbaby die voortkwam uit een harige, muzikale menage a trois tussen Will Oldham, Tv On The Radio en Jose Gonzalez. Achtergelaten in een kale hut met enkel een gitaar.

avatar van Montorsi
(verwijderd) schreef:

Dat zal best, maar dat is ie niet.

Montorsi schreef:

Dat zal best, maar dat is ie niet.

De cd is in 2008 officieel door een platenmaatschappij uitgebracht... Zo raar is het niet dat ze hem tot 2008 rekenen.

avatar van Montorsi
freakyy schreef:

Klopt, maar het album is in 2007 al eens uitgebracht, en dat maakt de release van 2008 eigenlijk niets minder dan een re-release. Ware het niet dat buiten een enkele enkeling ( ) nog niemand dit album voor februari kende. Voor het jaarlijstje zal het niemand wat uitmaken als je dit voor dit jaar opneemt natuurlijk, maar het is en blijft een album van 2007 dus helemaal correct zou het natuurlijk niet zijn.

(verwijderd)
jawel toch.. vorig jaar kon je volgens mij ook alleen releases kiezen waar 2007 achter stond.. voor mijn musicmeter top 2008 maakt het dus wel uit maja 2008 was een goed muziekjaar dus die top 10 wordt zonder Bon Iver ook wel een probleem

avatar van blonde redhead
Eindelijk iemand die het ook een goed muziekjaar vind. Ik ben het daar totaal mee eens. Maar heb een discussie gehad bij tv on the radio en daar was men het er over eens dat het geen goed muziek jaar was. Maar vind het daarom ook geen probleem dat deze niet bij 2008 hoort ik denk zelf dat hij net buiten mijn top 10 was gekomen.

Kosinski
Wat een overschat album, erg matige zanger en dito liedjes.
Slaapverwekkend en saai, maar toch op nummer 8 in de jaarlijst van 2008. Een felicitatie waard maar dus niet van mij.

avatar van IntoMusic
Zo heeft ieder zijn top 10 en smaak. Als ik je nummer 1 bekijk (Godspeed You Black Emperor!) kan ik mij voorstellen dat je dit album slaapverwekkend vindt .

Trouwens apart dat jij deze op plaats 8 in 2008 ziet, want het album is uit 2007 en kan dus niet meedoen in de Top 10 van 2008

(verwijderd)
hij doet bij alle andere eindejaarslijstjes wel gewoon mee. denk dus dat hij daar naar refereert..

avatar van levenvergeten
Hij is pas dit jaar officieel in ons land uitgekomen. Daarvoor was er slechts een eigen beheer-release. Daarbij nemen recensenten over het algemeen de laatste maand van het vorige jaar mee in hun top10 over dit jaar vanwege de vrij vroege lijstjes inleverdatum.

Kosinski schreef:
Wat een overschat album, erg matige zanger en dito liedjes.

Herhaalt tegen zichzelf een aantal keren: Ieder heeft zijn eigen smaak, ieder heeft zijn eigen smaak, rustig, rustig.

ohmusica
Het verrast me toch dat dit soort folk opeens kan, mag en helemaal fris is. Ik weet zeker dat het een aantal jaren geleden als saai en oubollig zou zijn versleten. Maar het haakt in op een nog niet helemaal nader te definiere trend of behoefte.