Nick Cave & The Bad Seeds - Dig, Lazarus, Dig!!! (2008)

Australiƫ
Label: Mute

1. Dig, Lazarus, Dig!!! (4:12)
  2. Today's Lesson (4:41)
  3. Moonland (3:54)
  4. Night of the Lotus Eaters (4:53)
  5. Albert Goes West (3:32)
  6. We Call upon the Author (5:12)
  7. Hold on to Yourself (5:51)
  8. Lie Down Here (& Be My Girl) (4:58)
  9. Jesus of the Moon (3:22)
  10. Midnight Man (5:07)
  11. More News from Nowhere (7:58)
  12. Accidents Will Happen * (4:21)
  13. Fleeting Love * (4:19)
  14. Hey Little Firing Squad * (4:00)
Een nieuwe Nick Cave is telkens weer een hoogtepunt voor mij. Helaas vind ik de gelijknamige single nog niet echt bijzonder maar dan nog zijn er 10 andere songs waar ik zeer naar uitkijk.
Of het zo goed gaat worden als Abattoir Blues / The Lyre of Orpheus valt ernstig te betwijfelen omdat ik dat nog steeds als één van de beste Cave-albums beschouw.

avatar van c-moon
Ohla! Joepie! Een nieuw Cave-album in aantocht

avatar van orbit
Zou hij eindelijk weer een beetje teruggrijpen naar zijn oude rauwere roots?? Of wordt dit weer een pianoballad van a tot z?

Het schijnt rauwer te worden in het verlengde van Grinderman.
O.a. op zijn site is de single al te horen en dat is in elk geval geen ballad (maar om het nu een rauw rocknummer te noemen gaat ook weer niet op).

avatar van c-moon
An sich, ben ik er best blij dat het terug wat rauwer wordt ...
Maar dan hopelijk niet alleen in de lijn vàn Grinderman, hopelijk ook een weinig béter

We'll see...
Maart is nog lang natuurlijk...

Als het grinderman achtige wordt roep me maar

Ondertussen 2 nummers bekend:

Op zijn site www.nickcaveandthebadseeds.com is de single Dig Lazarus Dig te horen. en Lie down here via een radiouitzending onlangs:

Woody schreef:
Intervieuw plus nieuw nummer:

Tijdens de show op woensdag en dan doorspoelen naar ongeveer 3 uur. Op 03:07:22

avatar van thetinderstick
Ben zeer benieuwd naar dit album. De single is wel leuk maar mn mond valt er niet van open. Dat Lie Down Here vind ik dan wel te gek. Op zich niet slecht als het Grinderman achtig wordt, maar ik hoop wel dat de songs dan beter zijn. Wat vooral goed was aan Grinderman was de sound, terwijl er weinig echt goede songs op stonden. Maar Grinderman was juist opgericht om iets heel anders te kunnen doen dan bij The Bad Seeds, dus lijkt het me onlogisch dat ze dan The Bad Seeds als Grinderman willen laten klinken.

Logica is gelukkig wel vaker ver te zoeken bij gabber Nick.

Lie Down Here (& Be My Girl) vind ik ook een stuk beter klinken dan de titelsong, maar ik mis nog steeds wat magie die ik normaal wel vrij regelmatig ervaar.

avatar van djarend
precies, als het grinderman achtig zou zijn, zou het weer een grinderman plaat zijn, en dat wordt het dus niet, wordt dus gewoon in de lijn van abatoir blues/lyres of orpheus waar ik zelf heel blij mee ben omdat ik dat zijn beste plaat vind, laat maar komen, heb nu 4 nummers gehoord, helemaal goed

Nu met clip!

Ik moet bekennen dat ik hem beter begin te vinden.

Ps.die gouden ringen

avatar van orbit
Grappig, Cave goes mainstream, mét snor!

Zijn voorliefde voor kitsch en cheese was al bekend.. wat lijken Hans Teeuwen en Nick Cave toch op elkaar trouwens. Zelfs dat loopje.

hahahaha grappig. Aardig nummer ook wel.

Kid A(cid)
Die voorliefde konden we al zien in de video voor Bring It On, zo'n mooi nummer, maar zo'n kutvideo...

Woody schreef:
Ik moet bekennen dat ik hem beter begin te vinden.

Daar kan ik enigszins in mee gaan. ik vind het nog steeds niet wereldschokkend, maar ik ga het nummer wel leuker vinden (gelukkig maar).

avatar van ariedirk
he shit:

Deze video is niet langer beschikbaar vanwege een copyright-claim door Mute Records Ltd..

avatar van Woody
Boven bij de album gegevens even op dat cameratje klikken achter het eerste nummer.

(verwijderd)
Ik moet zeggen dat ik Dig! (het nummer) nog nnieteens zo onaardig vindt. Dominee Cave vertelt het verhaal van de Bijbelse Lazarus, die door Christus tot leven werd gewekt. Maar dan ik een hedendaagse setting.

Eerlijk gezegd doet dit mijn enthousiasme alleen maar toenemen. Abbatoir Blues kon mij niet zo bekoren, ben benieuwd wat dit wordt

avatar van djarend
Zo, heb de cd vandaag streaming ontvangen. Hij is goed, niet zo goed als Abattoir Blues maar ben er wel blij mee. Nadruk ligt op mid en uptempo nummers, eigenlijk geen enkele ballad. Hij begint met de ons al bekende single die ik toch erg goed vind hoor.
2e nummer, Today's Lesson is ook een uptempo nummer met wat vreemde electronica geluiden (zal wel uit oud orgeltje komen) en ligt eigenlijk in de lijn van het eerste nummer, ze zingen vrolijk we're gonna have a real good time tonight" en dat heb ik nu al met deze eerste 2 nummers. Met Moonland wordt even gas teruggenomen en begint Cave weer met When I Came.... .. I Turn On the Radio ... I en I en I heel veel I 's maar dat doet-ie wel vaker, desalniettemin goed nummer, kan er verder weinig over zeggen,. Nummer 4 vind ik nu nog het minste nummer, Night Of the lotus Eaters heeft als basis een loop (lees loep) van een bassloopje wat wel mooi klinkt maar na een minuut of 2 weet ik het wel en hij duurt 5 minuten bijna, maar misschien als ik de cd heb en hem een paar keer heb beluisterd ik hem wel tof vind, op de computer luisteren vind ik nog steeds niet ideaal, ook omdat ik er niet echt goede speakers op heb zitten. Albert goesWest (zo hij de NL zanger kennen, haha) is weer een uptempo nummer met nadruk op gitaar, niet al te bijzonder maar wel leuk. Daarna We Call Upon the Authur, ook uptempo en weer erg tof, dit is de Cave die ik graag hoor. Nummer daarna neemt weer gas terug en klinkt ook weer vertouwd. Lie Down (and be my Girl) heeft natuurlijk een goede tekst (hoewel ik er nog niet echt veel op heb gelet) en de titel wordt vrolijk door de bandleden mee gezongen, zou wel eens volgende single kunnen zijn, Jesus Of The Moon is weer midtempo en begint weer: I Stepped Out.. I walked,... I en I en I ... de Nick Cave stijl dus, verhalend met mooi vioolspel. Midnight Man is ook redelijk rustig met ook weer veel orgelgeluid.Wordt gaandeweg wel wat wilder om toch weer in te zakken. (niet negatief bedoeld) Laatste nummer is ook weer langzaam en vind ik wel het beste nummer van de plaat, kan verder moeilijk uitleggen waarom,volgens mij heb ik hem ook al eens eerder gehoord van Cave, misschien live, maar dat weer een echte fan mij vast wel eens te vertellen, ik ben geen fan, ik noem mijzelf een liefhebber van Nick Cave en vooral zijn latere werk

avatar van Woody
Leuk een eerste recensie!Ik begin steeds meer zin te krijgen in 29 februari. Je weet eigenlijk wel dat Nick Cave geen slappe hap zal afleveren maar toch vindt ik het dit keer spannender. Misschien door de singel, die niet direct overtuigend was. Het bericht van Arend geeft in ieder geval hoop. Wij zullen moet afwachten tot de 29e! Dan kom ik hem bij je halen, Arend.

EVANSHEWSON
Erg nieuwsgierig naar deze nieuwste worp. Iets voor binnenkort, naar alle waarschijnlijkheid...

Goh, wat ben ik benieuwd naar deze plaat. Ik ben bang voor Nick Cave dat hij dit jaar niet aan Madrugada ("Madrugada") kan tippen. Bad Seed "Kid Congo Powers" voelt de bui al hangen en verving vorige maand de in 2007 gestorven gitarist Robert Buras tijdens een optreden in Oslo.

Gish
Maandag 28 april 2008 in de HMH.
Be there !
Mijn kaartje is binnen.
Wordt vast fantastisch concert.

avatar van djarend
Ok Edward, wees er de 29e snel bij, we gaan er namelijk Gratis T-Shirts bij weggeven (wij zijn de Velvet Music winkels, ook de Plato winkels zullen dit doen) en dan geldt toch OP= OP

avatar van Jeanneman
Vet! Wat voor shirts zullen dat zijn? Dig, Lazarus, Dig!!!-Shirts?

naltforst schreef:

Is dat niet gewoon omdat hij heeft meegewerkt aan het laatste album van Madrugada?

Is dit album al te beluisteren? Hebben al 3 man op gestemd.
Volgens mij is hij nog nergens te horen.
oke, van djarend snap ik het, maar de andere 2 stemmen???

djarend schreef:

haha, Arend bedankt! reserveer maar voor me.

Jeanneman schreef:
Vet! Wat voor shirts zullen dat zijn? Dig, Lazarus, Dig!!!-Shirts?

Ja inderdaad, op de foto zien ze er goed uit, in het echt weet ik nog niet, maar zal wel okay zijn. luxe editie kost bij mij 22,95 , gewone 17,95 en dat inclusief t-shirt....