Nick Cave & The Bad Seeds - Dig, Lazarus, Dig!!! (2008)

Australiƫ
Label: Mute

1. Dig, Lazarus, Dig!!! (4:12)
  2. Today's Lesson (4:41)
  3. Moonland (3:54)
  4. Night of the Lotus Eaters (4:53)
  5. Albert Goes West (3:32)
  6. We Call upon the Author (5:12)
  7. Hold on to Yourself (5:51)
  8. Lie Down Here (& Be My Girl) (4:58)
  9. Jesus of the Moon (3:22)
  10. Midnight Man (5:07)
  11. More News from Nowhere (7:58)
  12. Accidents Will Happen * (4:21)
  13. Fleeting Love * (4:19)
  14. Hey Little Firing Squad * (4:00)
Sheplays
Het mooiste nummer staat natuurlijk op 7, de gouden plek ,
Hold On To Yourself.

Mooi album, doet me uitkijken naar 28/4!

avatar van the viking
Hold On To Yourself een waanzinnig mooi nummer inderdaad,de rest mag er ook zijn overigens.Beste release tot nu toe van dit jaar mijn inziens

Kid A(cid)
Lie Down Here grijpt voor mijn gevoel toch wel erg terug naar dat ene geniale Nick Cave nummer, Babe I'm On Fire. Maar Lie Down Here is ook geweldig!

Harald
Ik miss helaas een beetje de guitar van Blixa Bargeld (Einstürzende Neubauten) op deze verder heel goede cd.

De opener Dig, Lazarus, Dig!!! komt een beetje dicht in de buurt van You Really Got Me (Kinks) en "Louie Louie" (Richard Berry).

avatar van Paalhaas
Lie down here leent vrij opzichtig het melodisch gitaarlijntje (alsmede een stuk van de akkoordprogressie) van Dirty three's Ever since. Toeval dat Warren Ellis in beide bands zit? Dacht het niet.

Mojo Pin
Nee, hij valt me voorlopig niet mee. Aardig plaatje met een paar uitschieters naar boven (Albert Goes West, Midnight Man, Lie Down Here). Voor de rest niet slecht, maar een beetje... gezapig.

Wie weet komt het nog.

avatar van gherdt
Ideale plaat om als een malle je kamer bij op te ruimen! Cave klinkt vooral op de eerste helft aardig euforisch en losbandig. Meerdere nummers nodigen uit tot zeer enthousiast meebleren. Alleen de wel erg gemiddelde rocker Albert Goes West (sorry Albert) is een onaangename dissonant. Night Of The Lotus Eaters is dan weer behoorlijk angstaanjagend en repetitief, betoverend nummertje! De twee helft is iets introspectiever en onderhuidser, hier bevinden zich tevens de mooiste nummers van de plaat (no.7 en . Bijna helemaal raak deze fijne nieuwe Cave, verdomde jammer dan ook dat zijn concert is uitverkocht! Vol overtuiging ging ik naar het GWK maar nee hoor! Shit! Beoordeling blijft nog heel even op 4 sterren, maar een half puntje hoger binnenkort zal me niks verbazen....

avatar van StuF
Kid A(cid) schreef:

geniaal nummer idd die 'babe i'm on fire', maar hoezo grijpt het daar voor je gevoel op terug?

gherdt.. die euforie is voor mij juist het meest voelbaar in 'Albert Goes West'. op een manier zoals alleen Cave dat voor elkaar krijgt

avatar van Sater
Hij is ook de enige die vulva op revolver kan laten rijmen. Hulde!

Stem inmiddels verhoogd naar 4,5 punten.

StuF schreef:

Dat koortje, dat gevoel, de fuzzyheid, de energie. Weet ik veel.

avatar van StuF
ok, dan snap ik het

hij grijpt dan eerder terug op één van zijn huisstijlen (ja hij heeft er meerdere ), niet alleen naar het genoemde nummer vind ik, vandaar dat ik ernaar vroeg

OK.
Ik luister nu trouwens die Boys Next Door bootleg, ik merk dat Nick inderdaad nogal teruggrijpt op zijn eerste twee bands.

voltazy
de tekst van We Call upon the Author

I feel like a vacuum cleaner!!! a complete sucker!!!

en dat stukje dat doug op het raam tikt

Kid A(cid)
He brings me a book about holocaust poetry, complete with pictures.

Trouwens (niet voor jou speciaal Voltazy) , ik heb nagedacht over Lie Down Here en Babe I'm On Fire. Dat koortje, hoe Nick Cave zich zeg maar haast om de tweede keer het mee te zingen, opvallende gelijkenis naar mijn mening.

avatar van misja82
heb eindelijk de cd binnen. hier heb ik erg veel zin in! en zo te lezen gaat het me niet tegenvallen.

avatar van Honkie
Heerlijk !!!

Sater schreef:

Odelay
Ik heb het titelnummer een paar keer op Kink FM gehoord. Erg sterk!

Sater schreef:
Hij is ook de enige die vulva op revolver kan laten rijmen. Hulde!

Mijn moeder kon daar minder om lachen...

avatar van Sater
Daar kan ik dan weer smakelijk om lachen.

Het blijft mijn meest gedraaide cd van het moment en ik ben zeer benieuwd naar de live versies.

Kid A(cid)
Ik vind het ook een stukje genialiteit van Nick. Maar dat Nick een genie is, wil men bij mij thuis nog niet begrijpen.

Nog even over de titel van het album. Ondanks dat op de hoes Dig!!! Lazarus Dig!!! staat, gebruikt men overal Dig, Lazarus, Dig!!! zoals ook op de zijkant van de cd staat, zoals ook de titelsong geschreven wordt en zoals ook de band het zelf op hun website schrijft.
Voordat iedereen dit maar blijft corrigeren: Dig, Lazarus, Dig!!! kunnen we dus ook op deze site het beste aanhouden.

avatar van Midnite Cruiser
Heel goed album. Moonland en Albert Goes West zijn mindere nummers maar verder geen zwakke momenten. Favoriet is more news from nowhere en ook we call upon the author.

ik ga mij eens moeten verdiepen in zijn oudere werk. the lyre of orpheus en grinderman waren ook al fantastisch. misschien dat ik begin met the boatman's call, goede keuze om te starten? ik heb niets van voor abattoir blues/lyre of orpheus

1 mei komt hij naar brussel. ik ben nog aan het twijfelen om tickets te kopen maar 42 € is veel voor een student

Kid A(cid)
Moonland is geweldig! Met de prachtige zinsnede: "I'm not your favourite lover".

avatar van Midnite Cruiser
tja, zelfs een matig nummer van cave heeft ergens een goede zinsnede, maar tegen night of the lotus eaters steekt het toch wat bleek af

avatar van Jeanneman
Kid A(cid) schreef:

Die zinsnede hoorde ik al bij Grinderman en verder vind ik het niet zo'n spannend nummer, minste nummer van het album, verder louter toppers.

Midnite Cruiser schreef:

Ik vind Moonland juist heerlijk, beter dan Midnight Man.

avatar van thetinderstick
Ik vind Moonland ook erg sterk. Opvallend genoeg wordt 'More News From Nowhere' de tweede single. Er zal vast wel een 'radio-edit' komen...

avatar van Jeanneman
Tja, dat kan, maar Nick Cave wordt toch niet vaak gedraaid. Ik denk dat ze met de clip iets leuks in gedachte hebben. Ik hoop het in ieder geval.

Kid A(cid)
Een clip a la Babe I'm On Fire, mogen we hopen.