U2 - Achtung Baby (1991)

Ierland
Rock / Pop
Label: Island

1. Zoo Station (4:36)
  2. Even Better Than the Real Thing (3:41)
  3. One (4:36)
  4. Until the End of the World (4:39)
  5. Who's Gonna Ride Your Wild Horses (5:16)
  6. So Cruel (5:49)
  7. The Fly (4:29)
  8. Mysterious Ways (4:04)
  9. Trying to Throw Your Arms Around the World (3:53)
  10. Ultra Violet (Light My Way) (5:31)
  11. Acrobat (4:30)
  12. Love Is Blindness (4:23)
  13. Lady with the Spinning Head (UV 1) * (3:53)
  14. Blow Your House Down * (3:30)
  15. Salome * (4:31)
  16. Even Better Than the Real Thing [Single] * (3:40)
  17. Satellite of Love * (4:00)
  18. Who's Gonna Ride Your Wild Horses [Temple Bar Remix] * (4:49)
  19. Paint It Black * (3:20)
  20. Even Better Than the Real Thing [Fish Out of Water Remix] * (4:09)
  21. Mysterious Ways [The Perfecto Remix] * (7:06)
  22. Night and Day [Steel String Remix] * (6:58)
  23. The Lounge Fly Mix * (6:27)
  24. Fortunate Son * (2:40)
  25. Alex Descends Into Hell for a Bottle of Milk / Korova 1 * (3:37)
  26. Where Did It All Go Wrong? * (3:56)
Casartelli schreef:

Deze kan zó naar de Memorabele Quotes!

Waarom?

shappy1010
Ben absoluut geen liefhebber van U2, maar heb een paar albums en ben een keer naar ze toegeweest in de kuip. Deze album bevat wel hun beste werk vind ik, en dat is hoofdzakelijk te danken aan het werk van Brian Eno. Mooiste vond ik nog destijds al die fans die hun cds vernielde onder een wals, omdat ze deze cd niks vonden. Toch torperdeerde U2 met deze album zich naar 1 van de meest succesvolle acts alle tijden. U2 is misschien wel de laatste echt grote mega band/act uit een tijdperk wat niet meer terug komt.

Arno schreef:

Waarom?

Omdat ik het toch wel het understatement van de week (zo niet de maand, zo niet het jaar) vond

Ach zo

Voor iedereen die The Joshua Tree nog niet in zijn bezit heeft, die moet nu rennen naar de Media Markt! Bij mij in Zoetermeer is hij nu maar 9 euro! Ik weet niet of dat overal zo is, maar ik wilde het toch maar even zeggen.

avatar van the viking
shappy1010 schreef:

Vergeet vooral Daniel Lanois niet,producer van eerder albums ! Mijn inziens mede de grondlegger van het succes van U2 !

met vriendelijke groet the viking

avatar van dynamo d
Zoo Station en vooral The Fly blijven mijn favoriete nummers van dit steengoede album.

avatar van VanDeGriend
Mijn favorieten zijn Even Better Than the Real Thing, Until the End of the World,Who's Gonna Ride Your Wild Horses en vooral Acrobat en Love Is Blindness

avatar van the viking
VanDeGriend schreef:

Inderdaad is Love is blindless een plaatje alhoewel het hier wel om een cover van Nina Simone dacht ik gaat !

met vriendelijke groet the viking

VanDeGriend schreef:
Mijn favorieten zijn Love Is Blindness[...], [...] en vooral [...] en Until the End of the World

Beetje schrappen, beetje shufflen en dan vinden we elkaar toch nog.

avatar van animalkrullie
Dit vind ik persoonlijk niet hun sterkste werk.
Maar ze blijven goed

avatar van orbit
Briljante plaat! En ik ben geen U2-fan persé Maar voor zo'n verzameling steengoede nummers heb ik wel respect Naast Unforgettable fire en Joshua Tree hun beste plaat..

orbit schreef:

Zo mag ik het horen!

Ik heb een leuke anekdote over het nummer One: Tijdens een opnamesessie voor ' Ultraviolet' tork the Edge zich even terug in een andere kamer om voor het nummer een nieuwe wending te verzinnen.

Even later kwam hij met twee alternatieven naar buiten, waaruit hij niet kon kiezen. Lanois en Bono suggereerden dat hij beide passages zou samenvoegen. Hij sloeg de eerste akkoorden aan, Clayton en Mullen vielen in en Bono improviseerde ter plekke een tekst: " Is it getting better" zong hij "or do you feel the same?! Does it make it easier on you now! You've got someone to blame."

Dit om even aan te tonen wat voor een geniale groep dit wel is. Dit kan je niet als je niet over bijzonder veel talent beschikt en dit bewijzen ze dan ook met dit album.

Hulde aan Achtung Baby!

avatar van Bart_86
Beetje standaard U2 cd weer. De mannen zijn natuurlijk ontzettend populair, maar vernieuwend zijn ze niet bepaald. En zulke 13 in een dozijn muziek kan mij niet echt boeien.
U2 heeft een aantal ontzettend mooie nummers, maar zo'n complete cd vol... liever niet.

Casartelli (moderator)
Hm, ik zal hier op de website verder een van de laatsten zijn om voor U2 in de bres te springen, maar deze plaat als "niet vernieuwend" betitelen is toch wel wat vreemd.

avatar van Hans Brouwer
Bart_86 schreef:
Beetje standaard U2 cd weer.

Hoezo standaard U2. Geniale U2 cd. M.i. een van hun beste, maar ja Who am I??

avatar van dynamo d
Hans Brouwer schreef:
Hoezo standaard U2. Geniale U2 cd. M.i. een van hun beste, maar ja Who am I??

En ik ben het ook geheel met u eens!!

avatar van orbit
Deze plaat heeft eigenhandig een band als Coldplay de wereld in geholpen.. niet vernieuwend
Bart_86 moet zich nog maar ns wat meer in muziek verdiepen denk ik

Bart_86 schreef:

Vertel mij eens wat zo vernieuwend is aan de artiesten in je top 10?

Dat je U2 niet mooi vind is prima, ik ben ook geen grote fan, maar als ik je favoriete artiesten bekijk, geloof ik niet echt dat vernieuwing voor jou een belangrijk criterium is...

avatar van Arno
Ik ben zelf ook vooral fan van U2 uit de jaren 80, maar dit is wel vernieuwend hoor. Voor mij niet het beste van U2, maar ze gaan wel een heel andere toer op.

avatar van Bart_86
Blijkbaar kent Herman de band HAREM SCAREM, die 4 maal voorkomt in mijn top10, niet. Deze band heeft namelijk niet eens 2 albums gemaakt in dezelfde stijl. Iedere plaat is weer vernieuwend. En ook TOTO is in de jaren 90 erg vernieuwend bezig geweest door met ieder album een andere richting in te slaan. Dus voor vernieuwing ben ik zeker wel.
Maar het gaat hier ook niet om die bands, het gaat nu over U2. Tsja, misschien is het voor de fans wel een vernieuwende cd, maar ik hoor gewoon de standaard U2-pop met diezelfde gitaarrifjes. Ik ben dan ook niet een echte fan.

DonDijk
kom op zeg..toto..

avatar van bloempje24
Bart_86 schreef:

Er is een verschil tussen vernieuwing en iets anders doen. zo gauw een voetballer gaat tennissen heeft hij nog geen nieuwe sport bedacht.

bloempje24 schreef:

Hulde! Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

avatar van Waldo Jeffers
Louis2703 schreef:

Mee eens, toch een 3,5, al was het maar voor One

Waldo Jeffers schreef:

Mee eens, toch een 3,5, al was het maar voor One

Ik had graag 5* gegeven, maar ik blijf toch steken op 4,5, ondanks de topnummers Even Better..., Until the End..., The Fly en inderdaad natuurlijk One

One, ja die was ik er vergeten bij te zetten. Heel goed nummer.

avatar van musicfriek
Louis2703 schreef:
Goed album! Maar daar is alles mee gezegd..

Je vindt hem goed, maar je geeft een 0,5???