MGMT - Oracular Spectacular (2007)

Rock / Electronic
Label: Red Ink

1. Time to Pretend (4:21)
  2. Weekend Wars (4:12)
  3. The Youth (3:48)
  4. Electric Feel (3:49)
  5. Kids (5:02)
  6. 4th Dimensional Transition (3:58)
  7. Pieces of What (2:43)
  8. Of Moons, Birds & Monsters (4:46)
  9. The Handshake (3:39)
  10. Future Reflections (4:00)
  11. Metanoia * (13:49)
  12. Electric Feel [Demo Version] * (3:48)
  13. Electric Feel [Justice Remix] * (5:27)
  14. Kids [Soulwax Remix] * (5:42)
avatar van Oldfart
Wat zie ik nou beest: je stem verhoogd???

beaster1256
stem verhoogd , wie ik ??? fart ? van 1 naar 1.5 , ik weet het zelf niet verzeker met een flick of the wrist ??? hahahahah ,, wat een kutgroep met een kutplaat !

tja, t zou ook vreemd zijn als dit de 2e plaat sinds 1930 zou zijn die je wel lekker vond!

heb deze pas weer eens aangezet, blijft lekker!

beaster1256 schreef:
had , en op de laatste van arcade fire wordt wel electro gebruikt , of nog niet gehoord dn ?!

Nog altijd vrij minimaal naast MGMT, maar goed, het punt is: je vergelijking gaat totaal niet op.

avatar van guitarwally
Na een paar keer luisteren kan dit album mij nog niet helemaal heel erg boeien. Aan het bijkomende boekje en aan de geluidseffecten te beoordelen denk ik dat ik dit misschien moet proberen als ik de "nodige middelen" heb gebruikt...

Lost Highway schreef:
MGMT en Arcade Fire? Tsja zo kan men echt alles met elkaar vergelijken.
Ik denk dat weinig 'pubers' pap lusten van hun tweede album. Qua commerciële zelfmoord kon dit tellen, dit bandje had zeer groot kunnen worden.

ze waren het! en ik vind het heerlijk, de koerswijziging van hun tweede. precies wat ik hoopte na het horen van het ronduit geniale metanoia. psychedelica.deze band heeft enorm veel in zijn mars. en dat de massa dit niet snapt is juist leuk. ik hoor dit liever in een intiemere zaaltje dan in pakweg een stadion..nog 2 weken en ik zie ze terug live. ontzettend benieuwd!

Rizz
Nog steeds een goed album, wel een halfje vanaf gedaan, vind hem niet sterk. Maar van de eerste 5 nummers kan ik nog steeds erg genieten. De rest is oke imo.

avatar van niels94
Fantastisch album. Je moet er maar net van houden, maar ik vind het echt een geweldig album. Niet alleen het 'hitje' Kids, juist ook anderen zoals The Youth en ook het tweede deel vind ik echt goed.

avatar van Dutchy
Dat is met veel albums zo he niels
Eerste helft van dit album is goed, met 'The Kids' als absoluut toppertje.
De rest van het album kan me niet echt boeien

avatar van niels94
Is dit trouwens de goede hoes...? Ik heb een andere. Of zijn er alternative covers?

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Zie pagina 1.

Oké, ik heb het gezien.

Bedankt

avatar van OscarWilde
Ik vind het tweede deel net veel boeiender en spannender. Kids is leuk, Electric feel ook, maar het is zo poppy. Het tweede helft is meer de psychedelica die de vrije loop gelaten wordt.

In 2007 is dit langs me heen gegaan, maar nu dankzij Congratulations heb ik deze met terugwerkende kracht alsnog ontdekt.

Waar ik redelijk positief was over Congratulations ben ik over dit album nogal teleurgesteld.

Het album opent al direct verschrikkelijk met het irritante gepiep en de vreselijke drums van 'Time to Pretend'. Wat volgt valt ook niet in de smaak. 'Weekend Wars' t/m 'Electric Feel' vind ik behoorlijk leeg en saai. 'Kids' is vervolgens aardig, maar wel erg poppy.

Het tweede deel lijkt wel een hele andere plaat, hoewel het niveau nog behoorlijk wisselvallig is. '4th Dimensional Transition' is een sterk psychedelisch nummer en 'Of Moons, Birds & Monsters' vind ik ook zeer sterk. 'Pieces of What' vind ik echter een beetje geforceerd. 'The Handshake' is wederom niet meer dan wel aardig, en afsluiter 'Future Reflections' kan er ten slotte goed mee door.

Het bewijst (voor mij) wel dat psychedelica de band het beste ligt, maar uiteindelijk zijn er maar twee nummers die mij echt overtuigd hebben en erger ik me aan een tamelijk groot gedeelte van het songmateriaal: 2,5* daarom.

avatar van Arrie
Stijn_Slayer schreef:
In 2007 is dit langs me heen gegaan

Hoe krijg je dat voor elkaar?

Nooit naar de radio luisteren en nooit naar TMF enzo kijken?

avatar van niels94
Was MGMT dan op de radio? Volgens mij niet hoor, heb het daar nog nooit gehoord. Op TMF eigenlijk ook nooit gezien maar dat zie ik dan ook maar zelden.

Waar had ik het dan moeten horen?

avatar van niels94
De absolute mainstream luisteraars zullen hier niet van gehoord hebben, maar als je maar een béétje verder kijkt was deze al moeilijk te vermijden. Maar ach, iets kan altijd aan je aandacht ontsnappen.

Overigens vind ik het wel een klasse album

Poa
niels94 schreef:

Kids wordt nog steeds dagelijks op de radio gedraaid.

avatar van niels94
Op welke zender dan, als ik vragen mag? Heb hem serieus nog nooit gehoord op de radio.

Poa
Geen idee, ben in de auto altijd constant aan het zappen. Sowieso een populair nummer, hoor 'em ook vaak op feesten langskomen (maar dan bijvoorbeeld een house remix, hardstyle remix, etc).

niels94 schreef:

Electric Feel stond bij 3FM heel hoog op de playlist, zeker een maand of 2 lang elke dag wel een paar keer gehoord.

Voor mij ook het enige nummers van dit album dat nog overeind is gebleven. Kids heb ik ook wel een keer of honderd gehoord, maar daar vind ik nu echt niets meer aan.

Hebben jullie trouwens wel eens het origineel van Kids gehoord? Zonder autotune is dat maar een doorsnee-nummertje.

avatar van Joren999
Ohja, die luister ik nu, maar de zang, daar blijft inderdaad niks van over.
De versie van dit album kan mij echter nog steeds prima bekoren.

herman schreef:

Oké, dat wist ik niet. Heb het zelf gewoon nog nooit gehoord op de radio. Maar ik luister dan ook niet zoveel naar de radio, heb nu de rest van het gezin zover dat hij op 3fm staat als hij in de auto aanstaat ofzo...

avatar van Arrie
Een van de singles werd toentertijd ook helemaal grijsgedraaid op MTV. Ik geloof dat dat ook Electric Feel was die continu gedraaid werd.

avatar van niels94
Dan heb ik het helemaal verkeerd ingeschat, sorry!

Hehe. Als je nooit naar de radio luistert, is het ook niet zo gek dat je MGMT daar nog nooit gehoord hebt. Ik heb ook nog nooit iets over MGMT in de Chinese staatscourant gelezen.

avatar van EclSpatial
Er gaat een heel sterretje van af. Ik vind de hele plaat niet meer zo spannend en sparkelend als eerst. Helaas