MGMT - Oracular Spectacular (2007)

Rock / Electronic
Label: Red Ink

1. Time to Pretend (4:21)
  2. Weekend Wars (4:12)
  3. The Youth (3:48)
  4. Electric Feel (3:49)
  5. Kids (5:02)
  6. 4th Dimensional Transition (3:58)
  7. Pieces of What (2:43)
  8. Of Moons, Birds & Monsters (4:46)
  9. The Handshake (3:39)
  10. Future Reflections (4:00)
  11. Metanoia * (13:49)
  12. Electric Feel [Demo Version] * (3:48)
  13. Electric Feel [Justice Remix] * (5:27)
  14. Kids [Soulwax Remix] * (5:42)
avatar van AGE-411
Dat nummer met "shock me like an electric eel" is zo afgepakt van Motörhead.

Enkel lemmy kan op ziets komen.

Lost Highway
En toch vind ik dit een overheerlijk album. De moeilijkheidsgraad ligt inderdaad niet zo hoog ( hoeft ook niet ), maar de songs zijn méér dan aanstekelijk en de band heeft een enorm fris geluid. Als je tussen alle éénheidworst een Time To Pretend of Electric Feel hoort kan je niet anders dan vrolijk worden. Beluister dit album in je tuin en je waant je aan een zomers strand hier ver vandaan. Hierboven wordt een link gelegd naar gladde 80's muziek, tegenwoordig is het schijnbaar hip om zelfs bij bands die totaal geen 80's sound hebben, te linken aan dit decenium. Deze band put vooral invloeden uit de psychedelica van de sixties, maar verpakt dit in een eigentijds kleedje met de nodige electronica. The Youth alleen al is een classic waard.

Donny Tourette schreef:
Zonder die hippe kleren en zonnebrillen blijft er ook maar bar weinig over.

Bij de strokes ook niet meer dan. Ja een stero type gitaarbandje

Mayne
Time To Pretend is een klassiekertje naar mijn mening. Met een simpele formule zo geweldig in elkaar gezet. Enigzins legendarisch.

Aaaaah, kids, kippevel, party, vreugde!

Bij weekend wars klinkt die gast net als Bowie.

avatar van babooN
live @ werchter: wow

ongelooflijk optreden, wat een sfeer, de nummers, perfect
0.5 erbij voor deze prachtplaat

avatar van otherfool
Hmm ik kan hier niet zo veel mee. Time to Pretend, The Youth en Kids zijn nog wel aardige songs maar niet veel meer dan dat, en de tweede helft van de plaat stelt eigenlijk gewoon niks voor.

2*.

Mayne
Inderdaad, album nu ook geluisterd. Time to Pretend blijft een heerlijk nummer, zo ook Electric Feel. Maar meer/beter dan dat heeft de cd helaas niet te bieden.

avatar van Oldfart
ook bij enige malen herbeluisteren is ook dit het weer niet; een muzikaal behangetje, maar dan geplakt met slechte lijm.

avatar van Koerok
otherfool schreef:
2*.
Toch nog een keer luisteren naar 'Of Moons, Birds & Monsters' hoor. Echt een prachtig divers nummer met een erg mooi refrein en heerlijke lome uitloop.

avatar van KidChino8
ik ga hem meteen kopen , na wat ik op werchter heb gehoord!
Volgens Arsenal is het een aanrader en na deze commentaren te lezen heb ik maar één gedachte: kopen die handel dus...

Welke lolbroek verandert hier de originele hoes naar die van de re-release? Bij deze dus weer de originele! Op musicmeter is dat de regel. Op pagina 1 bij dit album is dit ook al aan de orde gekomen trouwens.

avatar van Nicolage Rico
Ik vind deze hoes ook een stuk beter.

avatar van Johanv4434
Leuke muziek die ook best lang in het hoofd blijft hangen. Heb ze voor het eerst gezien op Werchter en dat viel zeer goed mee. Tof cd'tje.

avatar van KidChino8
is de originele nu degene met het duo op de cover of is het de andere?

Het is degene die je nu ziet (dus niet die foto).

avatar van KidChino8
die is trouwens ook beter volgens mij

avatar van esteban
'k Ga het album zeker nog laten bezinken alvorens te stemmen of definitieve uitspraken te doen. De eerste indruk is énorm wankel. Voorlopig lijkt 'Electric Feel' het énige hoogtepunt en zit de rest van (met uitzondering van sporadische stukken) een niveau lager. Of het is allesinds niet volledig in de lijn van die hit, waar ik toch stilletjes had op gehoopt.

avatar van grovonion
net verhoogd naar 4, de eerste 5 nummers hebben echt wel enorm oorwurm potentieel en de rest past erg goed bij de sfeer.

avatar van KidChino8
spijtig toch dat ze in België enkel nog de re-release verkopen, want de originele cover was heel wat beter.

electric feel is juist 1 van de minste nummers. nu begin ik de iets psychedelische nummers meer te waarderen. (met name 6,8,9,10).
heel leuke nieuwe band. ik kan al niet wachten op pukkelpop.

avatar van AGE-411
weer een andere hoes ?

AGE-411 schreef:
weer een andere hoes ?

Niks 'weer'............gewoon degene zoals ik hem oorspronkelijk had toegevoegd. Dit is namelijk de originele hoes en niet die van de re-release.

avatar van KidChino8
Stuk voor stuk zeer goede nummers met misschien '4th Dimensial Transition' als enige 'mindere'nummer.Inderdaad zeer uniek, maar ik vrees ervoor dat ik de plaat nogal snel vanbuiten zal kennen, wat ik bv niet had bij pakweg Tim Vanhamel..

avatar van Johanv4434
KidChino8 schreef:
Bwa, beide covers vind ik eigenlijk lelijk. Voor mij draait het vooral om de muziek, hoewel een mooie hoes altijd wel meegenomen is.

Geen heel slechte plaat, maar ik hoor er eigenlijk weinig bijzonders in... Sta dan ook te kijken van het hoge gemiddelde. Electric Feel is tof en ik Time to Pretend en Kids kan ik ook nog goed smaken, maar verder klinkt het een beetje alsof de Scissor Sisters nog wat opstandige broertjes hebben rondlopen...

avatar van KidChino8
Of Moons Birds and Monsters is definetely het hoogtepunt!

avatar van KidChino8
Btw: wisten jullie dat dit niet MGMT's debuutalbum is?!!!
Ze hadden toen gewoon een andere naam, namelijk= The Management

flebbie
KidChino8 schreef:
Btw: wisten jullie dat dit niet MGMT's debuutalbum is?!!!
Ze hadden toen gewoon een andere naam, namelijk= The Management

Ja maar als The Management hebben ze nooit een cd uitgebracht, alleen een demo "We (Don't) Care" uit 2003. Laatst toevallig gedownload, is niet echt de moeite waard, maar wel grappig om eens te horen.

In 2005 bracht MGMT haar eerste produkt uit, de "Time To Pretend" EP. Oftwel, "Oracular Spectacular" is wel degelijk het eerste echte album van MGMT.