Muse - Origin of Symmetry (2001)

Label: Mushroom

9. Dark Shines (4:47)
  10. Feeling Good (3:19)
  11. Futurism * (3:27)
  12. Megalomania (4:38)
bliss en hyper music vind ik persoonlijk het beste.plug in baby, feeling good zijn zeker nog goed en micro cuts en megalomania vallen mee (ik moet wel eerlijk zijn ik heb het album 3 weken contenu geluisterd)

avatar van Droid
Ik ben een groot "Plug in Baby" aanhanger, vooral live is dit nummer ongeëvenaard. Ik was bijna m'n stem kwijt met het meezingen op Pinkpop...

avatar van nuf
nuf
echt een gigantisch mooi album met nummers die écht een magie hebben waar je u tegen zegt. maar toch dan ik de stem van (...?) niet te lang uithouden. het is gewoon een beetje teveel van het goede na een tijdje.

ik ga hem nog wel een keer helemaal luisteren tijdens een reis ofzo, als ik me goed kan voorbereiden.

4.0* voor een héél goed album, vooral Citizen Erased is echt heel mooi

avatar van Splinter
Ik vind muse echt een hele goeie band. Al sinds groep 7/8 vond ik dit Album helemaal super.. met Bliss als favoriet.
Het was me nooit eerder opgevallen tot laatst bij BHAR dat ik na de helft van het album echt niet langer kon luisteren naar de stem van de zanger. Dat gehijg en gekreun begint me dan op mijn zenuwen te werken. En dan denk ik bij mezelf, het is wel weer genoeg geweest. Effe ontspannende muziek aan doen.

toch 4.5*

avatar van SemdeJong
Mooi album. Je moet er een paar keer naar luisteren maar dan krijg je ook wel wat. Bijzondere stem van de zanger waar je echt van moet houden. Lijkt mij een stem waar je als zanger zelf moe van wordt. Alsof het vanuit zijn tenen moet komen. Wordt voor de komende tijd mijn faforiet.

avatar van Joy4ever
In het begin was ik erg enthousiast over deze cd. Maar na verloop van tijd begon ik het minder te vinden. Het grote probleem is dat er drie briljante nummers op staan: Bliss, Space Dementia en vooral Citizen Erased. De laatste helft van deze cd is niet bepaald toegankelijk. Ik vind het niks. Geef mij maar Absolution.

Ik heb het geprobeerd, echt. Maar het komt bij mij niet over. Bliss gaat nog wel, maar verder vind ik het gejengel, het spijt me zeer, ik kan er geen andere beschrijving voor verzinnen.
Wie legt mij de magie van deze plaat uit? Ik ben benieuwd!! Ik laat me graat overtuigen..

avatar van ZERO
Spuit_elf schreef:

Tja, alles is natuurlijk persoonlijke smaak hé... Ik vind de cd prachtig om zoveel factoren. De heerlijke gitaarriffs (New born, Hyper music, Citizen erased...), de prachtige pianostukken (Bliss, Space dementia...), de prachtige stem en soms ook het heerlijk meebrulgehalte (My plug in babyyyyyyyyy ). Voor mij heeft deze cd zowat alles!

avatar van Pellie
Geweldig album!! Sterker nog....het beste album ooit!
Toen ik het nummer Bliss hoorde was ik direct verkocht. Toen achteraf bleek dat alle nummers zo goed waren is Muse per direct mijn favoriete band geworden.

Een album die nooit verveeld.

avatar van pauljojo
Ongelofelijk! Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat ik nog echt fan was van Muse. Ik weet nog wel goed dat dit album continu een top 3 positie had in mijn top 10 van bijna 2 jaar geleden... Inmiddels is Origin ergens op de 35e plek terug te vinden

Na de releases van Absolution en vooral Black Holes is mijn aandacht voor Muse verslapt en heb ik deze cd eigenlijk nooit meer beluisterd. Vanavond toch even onder het stof vandaan gevist en weer erg genoten. De 4,5* is hij meer dan waard.

Spuit_elf schreef:

Magie zit in de muziek, maar vooral in de band. En ja dan natuurlijk vooral in Matthew Bellamy. Het is een kunstenaar.

In deze jonge tijd, vond ik het geweldig om naar te kijken en te luisteren. Ik weet dat het link is om hem te verglijken met Tom Waits of Thom Yorke maar toch doe ik het. Niet om de stem, wel om de stijl.

avatar van schizodeclown
Dat gehijg alleen leid mij af van de rest van de muziek,zelfs van de zang zelf en dat is schijtirritant en reuzezonde (voor mij dan).

Ik moet zeggen dat dit een prima CD is, vooral New Born, Bliss en Citizen Erased zijn erg goed.

Feeling Good is echt een magnifieke cover van die mensen. Ik moet zeggen dat dit een zeer sterke CD is. Stuk voor stuk geweldige songs en ook erg artistiek. Citizen Erased is daar een mooi voorbeeld van.

aidoo
het enige nummer dat ik eigenlijk nog steeds niet helemaal kan verteren is micro cuts.. voor de rest geweldige plaat

aidoo schreef:

Die viel mij inderdaad ook op. Vind ik een minpuntje.

avatar van ZERO
Ik heb dat nummer leren waarderen op de Hullabaloo DVD. Sindsdien vind ik het zelfs één van de sterkste nummers van het 2e deel (samen met Darkshines).

Ik ben nog maar een newbie Muse-fan; kheb alleen Black Holes and Revelations, die ik helemaal geweldig vind. Waar kan ik dan 't beste beginnen?

Hier

Zover was ik zelf ook wel gekomen
Maar ik heb het gedownload, legaal ( ben maar niet bang!). En 't klinkt echt super!

mwah het album begint erg goed, maar naarmate je verder op het album komt, worden de nummers alsmaar on-interesanter.

Feeder
Alexanderplatz schreef:

Helemaal waar

Feeder schreef:

Helemaal waar

Nietes.

Dit zou wel eens een hele duffe discussie kunnen worden, en daar ga ik dus verder niet aan meedoen. Dit is mijn beleving een album die van A tot Z klinkt als een klok.
Punt.

avatar van LittleBox
rayman schreef:
Dit is mijn beleving een album die van A tot Z klinkt als een klok.Punt.

En daar ben ik het weer mee eens.

Alexanderplatz schreef:
Leuke poging, maar helaas hangt het hele album op de eerste nummers.

Vind ik helemaal fout: het absolute hoogtepunt van Origin Of Symmetry vind ik het middendeel: Plug in baby-Citizen Erased- Micro Cuts.
Staat perfect in het midden, en ze vormen naar mijn inziens een prachtig geheel. Citizen Erased blijft voor mij dan ook mijn favoriet..

Het begin hoeft uiteraard geen commentaar, New Born, Bliss en volgende zijn zeer sterk.
Screenager kan misschien voor sommige mensen een beetje tegenvallen, maar muzikaal/technisch bekeken is het ook een van de betere.
Dark Shines en de ongelooflijk origineel en prachtige cover Feeling good vind ik echt schitteren op het einde, met als afsluiter Megalomania..
Ik vind de cd 1 prachtig geheel, en hij is op dit moment mij muse-favoriet (nadat die 2 jaar lang absolution was geweest).

Ik heb gezegd..:p

PS het is ook niet de bedoeling dat je de cd 20 keer na elkaar beluistert, dan gaat de kracht ervan verloren.. je moet hem gewoon af en toe in een stuk door beluisteren: een waar muzikaal orgasme..

Dit is één van mijn beste cd's. Opent met één van de beste rocknummers die ik al gehoord heb en wanneer het voorbij is komt Bliss om je opnieuw van je sokken te blazen. Space Dementia is een heel goed nummer maar niet om 3 keer na mekaar te beluisteren. Hyper Music is subliem met een waanzinnige woede, Plugin baby geniaal als meezinger. Citizen Erased is een opera van een nummer, Micro Cuts vond ik eerst maar niks maar daar is ondertussen verandering in gekomen. Screenager is pijnlijk gevoelig, Darkshines vol van passie en drama, Feeling good is een aangenaam en fris tussendoortje en Megalomania.....tja, de naam zegt het zelf. Met die meervoudige zanglijn en het orgel is het niks minder dan geniaal. Muse heeft dit niveau totnogtoe niet meer kunnen evenaren.

avatar van sean leonard
Dit album is naar mijn mening het beste album van muse. Vele prachtige nummers waarvan new born er voor mij uitspringt.

Feeder
Inderdaad heel goed album, maar waarom zakt het toch zo in elkaar op het einde ? Micro cuts en Dark Shines vind ik heel goeie songs maar Feeling good of screenager zijn toch echt wel beroerde songs.

Maar goed... omdat ik toch echt wel enorm kan genieten van dit album...

4.5*

avatar van G. Brummelman
Echt een heel goed album, Ik heb hem gehaald in Denemarken enige jaren terug alweer. Hij ligt nog geregeld in mijn cdspeler en heeft voor mij speciale herineringen. Als best nummer geef ik de voorkeur aan Citizen Erased, maar nummers als New Born en Hyper Music knallen er ook best uit!! Conclusie Topalbum ik wordt er vrolijk van ..!!

Tot nu toe vind ik dit nog wel de beste cd van Muse ( metname het nummer 'Plug in Baby',...werelds ), hoewel ik BHAR ook erg goed vind.
Mischien moet ik de muziek van Muse nog veel vaker horen om tot de echte conclusie te komen.