Muse - Origin of Symmetry (2001)

Label: Mushroom

10. Feeling Good (3:19)
  11. Futurism * (3:27)
  12. Megalomania (4:38)
avatar van Leonard91
Prachtig, ik vind alle drama juist wel mooi. Die uithalen van Bellamy zijn geweldig, en al dat bombastische gitaargeluid gaat er bij mij wel in. En eigenlijk vind ik alle nummers goed, zeker niet alleen de singles. 4.5*

men favoriet muse album punt

pennystrike schreef:
men favoriet muse album punt

de wat?

avatar van rien
Het album weet me (veel) minder te boeien als Absolution.
Micro Cuts vind ik het vetste van het album, doet het heerlijk als ik me effe niet lekker voel.
Geluid op 100 en kijken hoe lang het duurt voordat me ma schreeuwend binnenkomt

Alhoewel ik het bij nader inzien toch wel een stukker lekkerder vind klinken allemaal

avatar van Carolaah
Muse heeft echt een paar albums,
waar de meningen wijd over verspreid liggen,
zo vinden de meeste mensen dit het beste album.
Daar ben ik het totaal niet mee eens,
voor mij is 'Absolution' absoluut hun beste,
maar het is net waar je voorkeur naar uitgaat,
wat voor soort nummers. Absolution is naar mijn mening,
een stuk orgineler, melodieuzer en persoonlijk grijpen de teksten me ook meer aan.
OOS, heeft daarintegen ook heerlijke nummers, mooie teksten, alleen helaas ook wat nummers die me niet kunnen boeien en zelfs wat langdradig saai zijn. Een 3,5*

Citizen Erased, Micro Cuts, Screenager en Darkshines zijn gewoon één nummer

Stripe schreef:
Bij Muse heb ik altijd het idee dat de muziek echt uniek is en dat er niets is wat in de buurt komt. Gaat er iemand hier mij uit die droom halen?

welke droom?

avatar van Tavve
Hyper Music klinkt zo fenomenaal veel beter op deze plaat dan de versie die op Hullabaloo staat (Hyper Chondriac Music). Door heel het krachtige daar uit te halen, is Hét er echt vanaf. Ik begrijp nog steeds niet waarom ze dat ooit gedaan hebben.

new born wel een topper die blijft hangen maar de rest is not my cup of tea. Beetje depressieve nasmaak hou ik aan dit album over.

WernerGSF
ik denk dat dit wel mijn absolute nummer één allertijden is en zal blijven.

het voelt alsof het spciaal voor mij is gemaakt

wat natuurlijk totale onzin is, maar dat maakt verder niet uit

Gsus
New Born, Bliss, Plug in Baby en Citizen Erased zijn vervelend; Ben er nu al zo'n 3 maanden non-stop verslaafd aan.

Zegt voor mij wel wat over de kwaliteit van deze nummers, heb dit namelijk nog niet vaak (lees: nooit) meegemaakt.

De overige nummers vind ik redelijk tot goed, op Micro Cuts na. Wat een vreselijk nummer is dat. Verpest ook op een gruwlijke wijze mijn beeld van Muse, want als je zo'n prachtige stem hebt, wat hij oa. laat horen bij het refrein van Plug in Baby, waarom zal je dan in godsnaam zo gaan piepen en steunen?

_2M
Micro Cuts behoort juist tot mijn favorieten. Die openingsriff, die sfeer, die afsluitende solo, erg goed. De zang is regelmatig onverstaanbaar door de vervorming, het stemgeluid word hier naar mijn mening meer gebruikt als instrument dan als manier om simpelweg bepaalde teksten op te dreunen. Waarvoor hulde.

Gsus
Zo kun je het ook zien. Ik heb al wel gemerkt na de reacties hier te hebben doorgelezen dat dit nummer je ligt of niet.

avatar van Obscure Thing
af en toe wordt het wel gejank hoor.

de eerste 6 nummers zijn geweldig maar daarna zet ik m altijd snel af. Als Muse nou is een hele goeie CD maakt kunnen ze in mijn top 10 komen. Maar telkens dat halve werk ben ik zat!

dat neemt niet weg dat dit een heerlijk album is!

WernerGSF
probeer Origin of Symmetry een keer afteluisteren..
misschien dat Micro Cuts teveel is, en stukje van Darkshines, maar de rest is zeker niet 'dramatisch'

avatar van Obscure Thing
ik heb m in het begin vaak helemaal geluisterd.
het tweede deel overtuigd me gewoon totaal niet , en deze plaat zal mijn Led Zeppelin platen niet uit mijn speler krijgen!

wcs
Ik heb net hetzelfde probleem, het begin is geweldig maar dat 2de deel weet me op 1 of andere manier niet te boeien

avatar van rien
2e deel vind ik juist super!

WernerGSF
dat heet smaak, en dat kan weer verschillen...

zo Werner, jij bent scherp vandaag. Maar gelijk heb je wel.

WernerGSF schreef:
dat heet smaak, en dat kan weer verschillen...

goh

avatar van Tijn79
Wat een fantastische plaat zeg.
Ik heb ze leren kennen via Plug In Baby en zodoende ben ik in Muse gerold, pracht van een live act!

avatar van Benjammin'
Benjammin' schreef:
Op een of andere manier vind ik er weinig aan. Soms zet ik hem weer eens op met het idee het toch weer een te proberen. Maar nee, het kan mij niet pakken. Piano intro rak tak tak dikke gitaar en allemaal vrij simpele riffjes en melodietjes.

2,5 sterren

Eindelijk vallen er kwartjes. Gelukkig maar. Stem verhoogd naar 3,5 kan alleen nog maar meer worden.

WoetR
Radiohead kloon? ONZIN
elke band is beinvloed door een (aantal) voorganger(s), dan kan de muziek nog heel anders zijn en dat is ook het geval bij muse. Dit album is gewoon heel goed en heeft vooral een hoop power maar ook emotie. De zang (hate it or love it) tilt de muziek naar een hoger niveau. Ook laat muse hier zien dat ze nummers heel goed kunnen coveren in hun eigen stijl. En dat bij een plaat van nina simone nog wel.
Muse kwam met een hele nieuwe muziekstijl en gaf hier ook nog eens een meesterlijke vorm aan met Origin of Symmetry.
Persoonlijk kan Space Dementia mij niet zo bekoren, vandaar 4.5

Gsus
Ik moet zeggen dat ik deze cd wel steeds meer ga waarderen, naast de standaard nummers die ik al prees in eerdere posts begin ik ook waardering te krijgen voor nummers als Feeling Good, Dark Shines en Space Dementia.

Vandaar dat ik deze cd een half puntje extra geef, minpunt blijft voor mij wel het overdreven gepiep en gesteun dat in een aantal nummer de boventoon voert. Daarom zal het nooit hoger worden dan 4 sterren.

Als echter dit hele album volstond met numers als #1, 2, 3, 5, 6, 9, 10 dan had dit album zeker weten hoog in mijn top 10 gestaan.

avatar van ZERO
Dat je nummer 7, 8 en 11 niet goed vindt, kan ik wel begrijpen, die zijn inderdaad minder goed en ook iets minder toegankelijk. Vreemder is dat je Hyper Music, nummer 4, niet goed vindt. Dat is toch gewoon een standaard rocksong, zoals de andere nummers die je noemt en wél goed vindt?

Ash
Plaat begint erg goed met New Born, maar na Citizen Erased wordt het toch allemaal een stuk minder. Absolution blijft bij mij favoriet, die plaat blijft sterk gedurende het hele album.

@ ZERO

Ik moet zeggen dat ik daar z'n stem al irritant vind worden, nu hoor ik jou denken: Maar dat doet die in Space Dementia, Citizen Erased toch ook?

True, maar daar vind ik het op de 1 of andere manier wel in de song passen en doet die het met iets meer mate. Bliss vind ik persoonlijk ook een nummer wat op het randje zit maar waar het wel goed valt. Jammer dat dat bij Hyper Music niet is.

avatar van ZERO
Duidelijke toelichting! Ik vind persoonlijk zijn stem enkel storen in 'Supermassive Black Hole', van hun laatste album. 'Micro Cuts' is ook op het randje, maar kan er voor mij net door. Hyper Music vind ik niet echt lastig, maar dat is ieder z'n mening hé.

avatar van rien
Micro Cuts vind ik juist een van de dikste platen op het album!