Muse - Origin of Symmetry (2001)

Label: Mushroom

11. Futurism * (3:27)
  12. Megalomania (4:38)
Gsus
ZERO schreef:
Ik vind persoonlijk zijn stem enkel storen in 'Supermassive Black Hole', van hun laatste album.

Dat vind ik juist weer een heel strak nummer, Supermassive Black Hole.

Ik denk dat ik, ondanks de paar mindere nummers, dit album toch maar mooi in m'n top 10 ga gooien. De goeie nummers die hierin zitten zijn van dermate hoog niveau dat menig band/artiest daar in z'n hele carriére, met al z'n albums opgetelt, niet aan kan tippen.

Ik ga dit album dan ook nog maar met een half puntje verhogen, naar 4,5* dus.

avatar van azra
Lekkere plaat met het fenomeenabele Bliss....,
brrr =D

avatar van Devoo
Door dit album ben ik begonnen met het luisteren naar andere muziek in plaats van Hip Hop. Nog steeds een wereldplaat, waarbij ik ieder nummer wel uit het hoofd ken! Toppie!

4.5*

avatar van Leonard91
Het wordt hoog tijd om deze te verhogen naar een 5*. Echt élk nummer vind ik geniaal, voor mij is deze onbetwist de beste van Muse.
Jammer dat ze deze nummers tegewoordig minder vaak live spelen.
Dit kan ik altijd opzetten, hoe ik me ook voel, en ik vind het een geweldig album, en dat zie je niet vaak. Veel albums zijn toch redelijk stemmingsgevoelig. Een welverdiende 5* dus!

avatar van corn1holio1
En nu ook nog daadwerkelijk verhogen....

avatar van Leonard91
Oja..hehe, helemaal vergeten. Bij deze

WernerGSF
Eigenlijk voel ik mij vrij speciaal, dat ik Origin of Symmetry van begin tot eind helemaal fantastisch vind

avatar van Nicolage Rico
Hij is ook helemaal fantastisch. Alleen zijn de laatste nummers wat minder...

WernerGSF
Tja dat vind ik dus weer niet, Feeling Good is geen Muse nummer, maar Matthew Bellamy heeft het nummer zo bewerkt met die Megafoon, dat het een 5* waard is.

En Megalomania wil ik op m'n begrafenis hebben

Om over Citizen Erased/Micro Cuts/Screenager/Darkshines maar te zwijgen

avatar van Joy4ever
WernerGSF schreef:
En Megalomania wil ik op m'n begrafenis hebben

Staat genoteerd

By the way: besef je wel waar de tekst over gaat?

avatar van Nicolage Rico
Citizen Erased is niet één van de laatste nummers. Geweldig nummer, inderdaad. Die overgang naar Micro Cuts is ook geniaal.

Paradise comes at a price,
that I am not prepared to pay.
Could someone tell me please

The good news is that she can't have babies
And won't accept gifts from me
What are they for?
They'll just grow up and break the laws you've loved

Take off your disguise
I know that underneath it's me
Who are you?

Useless device, it won't suffice
I want a new game to play
When I'm gone, it won't be long
Before I distub you in the dark

And paradise comes at at price,
That I am not prepared to pay.

Take off your disguise
I know that underneath it's me

ik had het niet beter kunnen verwoorden

DonDijk
maar..waar gáát het nou over

over kut kinderen

hmm ervan uitgaande dat ie echt wil weten waar t over gaat, ghier toch maar een kleine interpetatie van me. :

Het lied zie ik vooral als een verklaring waarom Matt atheist is.
Paradise comes at a price,
that I am not prepared to pay.
Could someone tell me please

Het mag al langer bekend zijn dat Matt niet gelovig is aangelegd. Hij wil niet geloven en zich vooral niet bezighouden met het wel of niet overtreden van zonden blijkt uit dit stuk, lijkt me.
In de volgende 2 zinnen trekt ie heel erg het bestaan in twijfel, en waarom god ons zo gemaakt zou hebben, zoas we nu zijn.

In het hele lied trekt ie het volledige bestaan in twijfel. Het laatste couplet heeft ook nog veel spot, want daar zegt ie dan weer opeens als geest terug te komen. Iets waar Matt juist wel weer in gelooft.

Grappig feitje

Matt vond dat dit nummer in een kerk opgenomen moest worden, met een kerkorgel. Hij is naar een priester gegaan, die vervolgens de tekst las en toen best boos werd. Hij gaf hem heel veel geld om alsnog dit lied op het orgel te mogen opnemen, maar de priester was zo ontdaan dat hij bleef weigeren.

WernerGSF
volgens het boekje dat bij het album zit, zou het uiteindelijk toch gelukt zijn, misschien in een andere kerk?

oh, heb dat boekje niet helemaal goed doorgelezen, nooit geduld voor. Ja, andere kerk denk ik dan.

beaster1256
ik kan veel verdragen , maar hier staan nummers op waar ik voor naar buiten ren , amai , die stem en alles dichtgemetst met geluid , sorry , ik pas.

queen , kom terug alles is vergeten en vergeven !!!!!!!

WernerGSF
O, dus omdat jij die stem niet kan hebben, is het kut muziek?

Pink Queen
Zegt hij niet.

avatar van Raggie
Onwijs goeie cd. Lekker over de top allemaal!! Eerst vond ik Citizen Erased het slechtste nummer maar sinds ik het live ben gaan meemaken is dit nu mijn favo track

avatar van Smiechtel
Citizen Erased is geweldig als uitschieter, maar de rest is ook absolute top. Ook nummers als Darkshines zijn leuk (die bassriff! )

avatar van xSarah
Een jaar terug had ik nog nooit van Muse gehoord. Tot ik de clip van Starlight op TMF zag. Dat vond ik wel een goed nummer, maar toen ik meer van Muse hoorde, daalde mijn enthousiasme weer. Ik vond de muziek nogal zagerig.

Toen ik me registreerde bij MuMe zag ik echter dat hun albums erg hoge gemiddelden scoorden en hoog genoteerd stonden in de top 250. Ik besloot hen nog een kans te geven. Als ze door zo’n groot aantal mensen geapprecieerd worden, moeten ze toch wel goed zijn, dacht ik.

Hoe meer ik naar hun nummers luisterde, hoe meer ik hun muziek ging waarderen. Zo veel zelfs dat ik besloot Origin of Symmetry aan te schaffen. Het album sijpelde mijn persoonlijke top 5 binnen, om in korte tijd door te stoten naar de eerste plaats. Nu ben ik er helemaal verslingerd op. Hoog tijd om hun andere albums te gaan ontdekken, al zijn veel mensen van mening dat dit album hun beste is tot nu toe.

Mijn muzieksmaak is nog in volle ontwikkeling, maar volgens mij gaat het met Muse toch de goede kant uit.

Dit album verdient niet minder dan 5 sterren.

Muse vind ik een band die technisch gezien erg goed in elkaar zit. Wat me echter de laatste tijd irriteert, is dat het lijkt of ze iedere keer hetzelfde trucje opnieuw uitvoeren, in een iets ander jasje. Daarom vind ik ieder album van hen inwisselbaar, met uitzondering van deze en het debuut. Deze misschien nog ietsje meer omdat ze me hier blijven boeien; het is gewoon originele muziek met een krachtige lading.

Deze terecht 5*, de albums hierna ga ik op termijn herwaarderen.

avatar van freddze
Berichten verplaatst naar Muse (II)

Kevin Kattouw
erg aparte band weet niet wat ik er nou echt van moet vinden. Klinkt volgens mijn oren niet slecht maar ook niet echt goed(op sommige nummers na, maar die zijn ook weer niet perfect) Al met al een 3

avatar van lazarrus
(Na wat nonchalant rondkijken en losjes stemmen van albums, wordt het eens tijd om mijn bevindingen bij albums te plaatsen en te proberen mee discussiëren met de MM iconen. )

Na het binnenhalen en meermaals genietend beluisteren van het geweldige live-album H.A.A.R.P, kwam ik onvermijdelijk terug bij Origin Of Symmetry, voor mij nog steeds de beste en stevigste Muse-plaat.

Dit moet in mijn jonge jeugd zowat het allereerste album zijn geweest waarvan ik echt heb gehouden en vele malen heb platgedraaid. Ik herinner me dat toen Bliss en Feelin Good als mijn favoriete nummers gelden.
Nu, enkele jaren later, zijn deze vervangen door Megalomania (wat een geweldig sfeertje) en New Born (waarschijnlijk mede dankzij H.A.A.R.P)

Dit is een heerlijke rockplaat die ik op elk moment kan opleggen en telkens kan van smullen!

Gsus
xSarah schreef:

Dit album verdient niet minder dan 5 sterren.

Ze vermaken me allemaal prima, dit is wel de beste, maar dat zegt zeker niks over de andere albums. Allemaal top

avatar van xSarah
Gsus schreef:

Ondertussen heb ik ook Absolution en Black Holes and Revelations beluisterd en ik ben het volkomen met je eens. Ze zijn allebei geweldig

haveman
Ik heb dit nu meerdere malen geprobeerd, maar het gaat er niet in.

Elk nummer gaat naar mijn idee uiteindelijk dezelfde kant op. Veel te dramatisch allemaal.