Muse - Origin of Symmetry (2001)

Label: Mushroom

11. Futurism * (3:27)
  12. Megalomania (4:38)
Welke kant dan?

haveman
Ik vind heel veel nummers op elkaar lijken en het mond altijd uit in veel drama.

Gsus
Hmm... Ik vind alleen Hyper Music en Plug in Baby vergelijkbaar, voor de rest is toch elk nummer wel een nummer op zich.

Dat het veel drama is af en toe, geef ik je geen ongelijk in. Dit ligt me echter, heerlijk album hoor

Paar berichten verwijderd. Er wordt op een normale manier kritiek gegeven op dat album. Het kan zijn dat je dat niet zint, maar om iemand dan meteen als doof en achterlijk te bestempelen...

Graag verder over dit album, maar wel op een normale manier.

Ik weet niet hoe het komt, maar op de een of andere manier kan muziek van Muse me nooit echt raken. Zit allemaal wel goed in elkaar enzo, maar het dringt niet door tot mij...

Gsus
Hoe vaak heb je het album al beluisterd?

te veel drama

te veel drama
te veel pathos
te weinig van al de rest

Gsus
Dus is het maar 0,5 waard? Je hoort de geweldige gitaarriffs, de drums, de originaliteit etc. etc. niet?

Dat je iets niet goed vind ok, maar jij baseert je 0,5 op 1 ding en beargumenteerd voor de rest totaal niet. Slecht

WernerGSF
Het is inderdaad slecht, en kinderachtig en etc etc etc, ik ga er ook geen aandacht meer aan schenken

khonnor
ik hoor ook maar wat ik er in hoor he

van alle populaire indie-rock-alternative of however het ding ook heet groepen van de laatste 10 jaar is muse misschien zowat de enige die me echt niks zegt...

ik hoor nada noppes emotie, nergens iets gemeend....

dus ja, ik vind dit een 0,5 waard... ondanks het overduidelijke talent dat deze jongens op muzikaal gebied hebben.

WernerGSF schreef:

het is pas kinderachtig om andermans mening niet te respecteren...

muziek is een subjectief gegeven...

Gsus
Apart, zeker als je een voorkeur hebt voor het genre waarin Muse speelt. Misschien heeft 't nog even tijd nodig? Ik had het in het begin ook met dit album hoor, maar met mij is 't goedgekomen

Maar goed, je beantwoord mijn vraag niet. Je basseert jou mening op de zogenaamde emotie. Dat je dit er niet in hoort, ok. Maar is het dan meteen 0,5* waard? Je hoort dat de heren talent hebben, maar je vindt hun muziek totaal niet goed.

Muzikaal zit het goed in elkaar, genoeg kippenvel momenten, wat wilt een mens nog meer?

Maar goed, jou mening is natuurlijk idd jou mening. Maar ik vind het raar dat omdat het 'emotieloos' zou zijn, het meteen het laagste van het laagste scoort.

Dit moet een van mijn meest gedraaide platen allertijden zijn. Ik weet nog dat ik naar de Free Record Shop ging en Showbiz, deze en Absolution alledrie kocht, en de daaropvolgende maanden vrijwel alleen maar daar naar luisterde.

Vandaag zette ik 'm weer eens op, en inderdaad: het was te horen dat ik dit vaak had gedraaid. Iets té vaak, want de liedjes - ondanks dat ik ze al maanden niet meer had gehoord - kende ik nu wel en ze deden me niet al te veel meer. Grote uitzondering daarop was Citizen Erased, die me tegen de verwachtingen in zelfs kippenvel wist te bezorgen; zonder twijfel het beste nummer van Muse. En deze Origin Of Symmetry, die zal ik de komende maanden weer wegleggen, totdat ik 'm weer eens bij toeval tegenkomen.

De 4,0* blijft staan, al was het maar om de mooie herinneringen eraan, toen ik nog een klein(er) jochie was, die net muziek begon te ontdekken

Ik heb deze cd leren kennen door het (goede) nummer Bliss en ik moet toegeven, hij is zoals ik verwacht had... héél goed!

stuart
Tsja...Lijkt me echt een plaat voor de liefhebber. Ik bedoel; echt toegankelijk is hij niet en ook het materiaal valt me wat tegen gezien zijn hoge rangschikking, maar blijkbaar heeft dit album wel veel fans.

Gsus
Hmm... Nummers als Plug in Baby, Bliss en Citizen Erased was liefde op het eerste gezicht met mij, en tevens mijn eerste kennismaking met Muse.

Absoluut mijn favoriete album. !

Ik had nog nooit van muse gehoord, totdat bliss regelmatig uitgezonden werd op MTV/TMF.

Direct nummertjes gaan downloaden en verslaafd geraakt.

Na het aanschaffen van dit album volgde al vrij snel "showbizz"".

Ook dat is een wereld plaat.

Van nummers als megalomania, citizen erased, en micro cuts lopen de rillingen over mijn lijf.

Nou jah, alle nummers zijn gewoon goed. (alleen hyper music vind ik niet zo bijzonder)

Go muse ! Hopelijk komt er snel weer een mooi album dat zich kan meten met de eerste 2 albums.

Absolution was nog te goed, maar black holes & revelations kan mij niet echt boeien.

Vroeger vond ik hier niets aan, maar nu ind ik New Born, Bliss en Citizen Erased geweldige nummers. Ga de rest toch eens beluisteren.

Allerbeste album dat Muse ooit heeft gemaakt!

e-vert schreef:
Allerbeste album dat Muse ooit heeft gemaakt!

Helemaal mee eens!

Als ik het gevoel dat dit album bij me oproept mag beschrijven: een enorm vacuum, met apocalyptische profetieen. En dan ontzettend goed neergezet! Het doet me ook denken aan opera uit de romantische periode, maar dan met moderne middelen (in dat geval: schitterende ouverture en een aantal uitstekende aria's).

Ik zeg maar wat, de structuur van een opera is ver te zoeken. Niettemin tel ik bij Muse heel wat "klassieke" motieven.

avatar van midnight boom
ik vind de muziek heel goed: de gitaarsolo's en de instrumentale gedeelte.Maar de zang matthew bevalt me niet zo,
da's jammer!

Gsus
Da's zeker jammer. Vind ik 1 van de pluspunten van Muse.

Misterfool
de falsetto zang van matthew vind ik vaak nog mooier dan zijn grote voorbeeld yorke. je vraagt je dan af waarom ik radiohead dan toch beter vind dan muse. de sfeer. muse is iets te stijfjes naar mijn idee. toch bevat deze cd een van de beste gitaarwerkjes die ik gehoort heb. bliss en newborn zijn instant klassiekers. lekker plaat die zo maar eens mijn top 10 binnen kan rollen

Misterfool schreef:

Dat heb ik nou ook! En het stijve van Muse zit hem denk ik toch in het "blijven in eigen stijl" Muse is een erg goede (live) band, maar ze verzanden toch iedere keer in hetzelfde "trucje" qua opbouw. Dit zie ik ook op hun laatste album: ze proberen een aantal stijlen uit, maar het concept van Muse zoals we ze al eerder gehoord hebben, blijft staan. Ze gaan niet veel verder dan hun eigen eerder vertoonde concept en overgieten dit met een ander sausje.

Maar ik ben nog steeds vol lof over ze hoor. Vooral live spelen ze de sterren van de hemel. Ik vind het alleen jammer dat er weinig echte vernieuwing in zit. Radiohead durfde dit wel en naar mijn idee niet onverdienstelijk.

Dit album blijft in ieder geval staan als beste van Bellamy & Friends, mede omdat ze zich hier echt laten gaan. Wat hierna kwam, beschouw ik als afgeleide.

avatar van Ampivinni
ik had eerst bliss op de radio gehoord en microcuts moesten we luisteren bij muziekles op school, time is running out kende ik van live aid en starlight werd op TMF en MTV kapotgedraaid (en ik vind TMF en MTV zoiso al geen bal aan)...

ik heb me nooit in muse verdiept en ik ben ZEKER NIET van plan om dat OOIT nog eens te gaan doen

avatar van azra
Er zijn mensen die er van houden, en mensen die er niet van houden. Maar muzikaal gezien staan er meesterwerken op waar een muziekkenner niet omheen kan

avatar van ZERO
@ Ampivinni: heb je de cd wel beluisterd? Anders heb je geen recht van stemmen.

Stem verwijderd. We gaan geen albums beoordelen op een paar losse nummers.

avatar van Smiechtel
Microcuts luisteren bij muziekles? o_O Wow, dat wil ik ook wel.