Muse - Origin of Symmetry (2001)

Label: Mushroom

10. Feeling Good (3:19)
  11. Futurism * (3:27)
  12. Megalomania (4:38)
avatar van de1337k1ng!
Ik vond dit een paar jaar geleden helemaal te gek, nu nog wel aardig maar allang niet meer top. Een album dat je niet afzet als het opstaat, maar ook niet opzet als je even een muziekje wilt luisteren. Wel tof dat dit een ven de albums was die mij meer de muziek in heeft getrokken en uiteindelijk mij bij bijvoorbeeld Radiohead heeft laten belanden.

Herkenbaar

avatar van gukker
josbosvos schreef:
Na de eerste helft van het album was ik sterk geneigd om mijn stem met een halfje te verhogen, bij de tweede helft heb ik echter besloten dat hij blijft staan. Er staat nummers op waar ik zeker met plezier kan naar luisteren, maar net zoveel "troep", in de zin van te laag niveau om dit album goed uit de veren te laten komen. Plug in Baby is veruit m'n favoriet, samen met de twee openers.

En welke nummer zijn in jouw ogen dan troep??

avatar van prodi9y9
deze net gekocht (samen met keane fears en hopes) en de eerste 2 nummers zijn iig al briljant!! de rest vind ik wel iets minder toegankelijk, maar dat betekend alleen maar dat het wat meer tijd nodig heeft!

avatar van Mr. Rock
Toegankelijker dan Plug in Baby vind je ze niet hoor.

PriestMaiden
Diverse plaat van Muse die ik regelmatig draai. New Born en Bliss

avatar van The_CrY
Een tamelijk waanzinnig album, dit Origin of Symmetry. Toch vind ik de drie opvolgers net wat sterker, ook al bevat deze het prijzenswaardige Citizen Erased.

Citizen Erased

New Born

avatar van RvS_009
oceanvolta schreef:
Citizen Erased

Dit tot in het oneindige...

avatar van joeri_musicfreak
dat gezucht of wat ie ook doet na elke zin is echt vreselijk en vervelend, zonde, doet ie het nou express ? ik kan het niet laten om er niet op te letten

avatar van corn1holio1
Ik heb ook zo een periode gehad, en het is inderdaad énorm irritant (het is trouwens niet zuchten maar snel inademen). Maar dan opeens hoorde ik het niet meer, en nu stoor ik me er niet aan. Tot als iemand als jij er terug over begint

avatar van Demon.
Dat vind ik juist wel mooi. Geeft wat extra kracht aan New Born.

avatar van lovegun
Dit was de eerste cd die ik als 14-jarig meisje van mijn eigen centjes kocht
Het was ook gelijk mijn eerste kennismaking met alternatieve muziek en ondanks dat ik aan het begin echt heel erg moest wennen aan hun sound, was ik gek op Muse!

Dit album was ook de basis voor het verder ontwikkelen van mijn muzieksmaak en heeft Radiohead en The Kills (die nu toch wel 2 van mijn favoriete alternatieve bands zijn geworden) ook toegankelijker gemaakt.

Dus Oos zou eigenlijk een plekje in mijn top 10 moeten krijgen, maar ik draai echt noooooooit meer Muse, alle albums liggen bij mij al een jaartje onder het stof (behalve The Resistance) (die ik echt geweldig vind!)

Als dit bericht onder de spelfouten zitten, excuses, ik zit op mijn werk en dit is getypt uit verveling en haast (mocht mijn baas langslopen)

New Born en Citizen Erased zijn het beste
Luister nu al een tijdje Muse. Heeft veel te bieden.

avatar van Leander1991
neee niet op 11! stemmen mensen!

Guardian of Isis
Let op! Discussies over de top 250-notering van dit album horen in het forum, niet bij het album.
Dat gezegd zijnde: stemmen zal niks uithalen aangezien de top 250 gevormd is op basis van persoonlijke top 10-noteringen. Ten tweede, boehoe. Master of Puppets stond ook ooit op 8 en is nu gezakt naar de 17de plaats, maar dat verandert niks aan hoe goed het album is.

avatar van jasper1991
Top 250 is op basis van top 10 noteringen. Ik wou ook eens voor de grap eens kijken of ik de nummer 250 (Destijds At the Drive in - Relationship of Command) eruit kon knallen door 0,5 te stemmen maar dat ik wist ik toen dus nog niet.

avatar van oceanvolta
Jammer dat ze deze nummers nooit meer live gaan spelen. New Born, Hyper Music, Plug In Baby en Citizen Erased zijn live ook echte knallers.

avatar van corn1holio1
oceanvolta schreef:
Jammer dat ze deze nummers nooit meer live gaan spelen.

Is dat zo?

avatar van pim556
Nee, het is niet waar.

Oor publiceerde wel een kop die dat aangaf, maar als je het interview goed leest kom je erachter dat Muse op Reading/Leeds Origin of Symmetry integraal gaat uitvoeren. Sommige nummers zullen daarna misschien nooit meer live gespeeld worden, zei Matt Bellamy vervolgens.

avatar van Hedser
Zou zonde zijn, maar goed dat ik ze, behalve Hyper Music volgens mij, in Nijmegen nog wel even heb meegepakt!

avatar van oceanvolta
Misschien dat het op de website van Oor heeft gestaan maar in ieder geval niet in het blad. Ik heb het uit de NME.

Ik moet het wel nuanceren. Sommige nummers zullen waarschijnlijk nooit meer live gespeeld worden.

Ik denk wel dat het om de nummers gaat die ze in het verleden tot de standaard setlist behoorden. De kans dat ze Hyper Music of Megalomania spelen lijkt mij dan groter dan New Born, Bliss en Citizen Erased.

avatar van lovegun
Leander1991 schreef:
neee niet op 11! stemmen mensen!

In het hele jaar dat ik hier op MuMe zit heb ik Oos alleen op 11 gezien

OT:
Ik las ook ergens dat Matt zei dat ze hun hele stijl gaan omgooien, dus het zou wel kunnen dat ze niks van Oos meer spelen (over een paar jaar).
Zou wel zonde zijn van Citizen Erased, ik bewonder hoe ze die elke keer weer zo denderend neer weten te zetten.

avatar van pim556
Citizen Erased is inderdaad geweldig live, ik ben blij dat ze die speelden in Nijmegen.

Het is ook eigenlijk wel mijn favoriete nummer van Muse

avatar van kobe bryant fan
Redelijk is het woord waarmee ik dit tot nu toe kan mee omschrijven.
Het start schitterend: New Born en Bliss dan zakt het tot: Plug In Baby in, Plug In Baby is weer een heerlijke song en dan zakt het weer even in en hebben we op het eind nog 3 redelijke songs.

avatar van oceanvolta
Dus je vindt het bij Citizen Erased inzakken?! Geef in ieder geval dat nummer nog wat luisterbeurten. Nog altijd het beste nummer van Muse.

avatar van nico1616
Een mengeling van bombast, rock en kitch maar desondanks toch behoorlijk onweerstaanbaar.
Bij momenten doet dit mij denken aan opera, die dramatiek! 'Micro Cuts' lijkt wel door een castraat gezongen.
Een nummer 11 in mijn top 250 alleszins niet, maar minder slecht als wat ik had gevreesd na de vernietingende kritieken van pitchfork & co

avatar van Demon.
Dit album is echt ongelovelijk goed. Nummer 1 tot en met 7 vind ik allemaal goed, daarna komt Screenager, het dieptepunt van het album. Feeling Good is dan wel weer erg lekker en die andere 2 vind ik niet heel veel speciaals. Futurism is ook nog wel goed te doen. Maar ik kan zeker het hele album beluisteren en dat heb ik niet zo vaak. Ik kan deze niet de volle 5 geven omdat er toch wat nummers tussen zitten die ik liever even oversla. Maar nummers als New Born, Bliss en Citizen Erased zijn gewoon echt prachtig. Hyper Music, Plug in Baby en ook Micro Cuts ben ik sinds kort ook leren waarderen.

avatar van Demon.
Ik heb New Born en Cititzen Erased voor nu aangekruisd, over het derde sterretje moet ik nog even nadenken.