R.E.M. - Accelerate (2008)

Label: Warner Bros.

1. Living Well Is the Best Revenge (3:12)
  2. Man-Sized Wreath (2:33)
  3. Supernatural Superserious (3:24)
  4. Hollow Man (2:39)
  5. Houston (2:05)
  6. Accelerate (3:34)
  7. Until the Day Is Done (4:09)
  8. Mr. Richards (3:46)
  9. Sing for the Submarine (4:51)
  10. Horse to Water (2:18)
  11. I'm Gonna DJ (2:08)
avatar van thetinderstick
Hey hij staat er op, de nieuwe R.E.M. Geproduceerd door Jacknife Lee (Editors, U2).
Na Reveal en Around the Sun had ik niet veel hoop meer dat het nog goed zou kunnen komen, maar afgaande op de bootlegs van de Dublin rehearsel concerten vorig jaar, kon dit wel eens de beste REM plaat worden sinds Up. Ik ben benieuwd. 'Supernatural Superserious' (voorheen 'Disguised' geheten) wordt de eerste single. 30 seconden ervan kun je hier beluisteren:

Op het nieuwe album zal in ieder geval weer eens een wat steviger geluid te horen zijn. Wel jammer dat 'I'm Gonna DJ' de plaat gehaald heeft. Dat nummer is al 5 jaar oud en ik heb er nooit veel aan gevonden.

avatar van dix
dix
fijne hoes.

Zit R.E.M. tegenwoordig bij Staalplaat ?

Voorganger Around the Sun kon menigeen niet bekoren. Ik behoorde tot het 'andere kamp'. Nog steeds vind ik dat een juweeltje en nog steeds zet ik dat album graag op.
Deze nog te verschijnen schijnt wat ruiger te worden en meer up-tempo. Een kant van R.E.M. waar ik niet vies van ben, maar als ik dan kijk naar mijn liefde voor Around the Sun en vooral Automatic for the People dan hou ik toch enige reserves. Maar een slechte R.E.M. moet ik nog meemaken, dus daar maak ik me niet bezorgd over

avatar van Shangri-la
Ik ben ook benieuwd naar dit album, ik heb er iig. hoge verwachtingen van omdat ze terugkeren naar hun oude geluid. Ik vind dat oude werk van REM toch het mooiste.

djeffibrelich
De hoes keur ik alvast ook meteen goed.

avatar van musicfriek
Ik moet bij deze hoes vooral aan Reveal denken, maar dan zwart/wit. Ook ik ben erg benieuwd vooral omdat het wat 'ruiger' zal zijn. Around the Sun vond ik vooral te braafjes. Tijd voor iets anders!

avatar van Arrie
Tot nu toe ken ik van R.E.M. alleen Green en Automatic for the People, maar dat vind ik allebei geweldige albums, dus de rest van R.E.M. ga ik ook zeker luisteren. Ook ben ik zeker benieuwd naar dit album. ^_^

avatar van thetinderstick
hier is de volledige versie van de nieuwe single te beluisteren:

Ik ben voorzichtig enthousiast.

Dat klinkt zeker al heel aardig

djeffibrelich
ik hou niet van de combinatie van r.e.m met vervormde gitaren (monster is dan ook mijn minst favoriete plaat) , maar dit klinkt niet slecht.
ook niet overgeproduceerd, waar ik toch wel een beetje bang voor was met die producer.
moet zeggen dat ik er niet helemaal wild van ben maar het valt mee om het zo te zeggen.

EVANSHEWSON
Een sobere hoes duidt misschien op meer sobere of sombere muziek? Of een back-to-basics plaat? Van mij het hoor!

avatar van otherfool
Na de dramatische laatste platen zou je denken dat mijn enthousiasme en nieuwsgierigheid wel mee zouden vallen maar stiekem kan ik toch weer niet wachten hoor...

dramatische laatste platen ???? pfff daar denk ik heel anders over .. around the sun is een pareltje ...

avatar van Arrie
De nieuwe single klinkt zeker niet slecht!

marcello schreef:
Around the sun is een pareltje ...

(wetende dat ik tot een minderheid behoor; een ruiger 'Monster-achtig' album daar zit ik nu ook niet op te wachten eerlijk gezegd)

avatar van otherfool
Hmm de single (Supernatural Superserious) vind ik wel erg rechtdoorsnee, had graag iets spannenders gehoord. Van mij mag het overigens duidelijk wel wat ruiger, als ik lekker wil slapen zet ik Reveal of zo nog wel eens op (moet ik wel heel diep in de kast duiken om hem te vinden trouwens). Over I'm Gonna DJ heb ik ook zo m'n twijfels, maar laat ik de sfeer niet al te veel drukken

EVANSHEWSON
Bij mij pakte de verf niet zo, betreffende Around The Sun. Ik vind Up dan weer het betere album van de laatste paar jaar...
Maar toch hoop ik dat deze nieuwe meer aansluit bij Green of bij Document, die stijl zou me nog meer boeien...

avatar van VanDeGriend
Ook ik zit in het kamp die Around The Sun een van de betere REM platen van de laatste jaren vind en ben derhalve ook weer heel benieuwd naar deze.

Ale kom, die nieuwe single is slecht.

avatar van Waldo Jeffers
aERodynamIC schreef:

Hmm, ik zit dan weer wél op een Monster-achtig album te wachten. Hoewel ik Around The Sun toch wel degelijk een goed album vond.

avatar van Snakeskin
R.E.M. is een band die op het gemoed werkt. Wat zij ook produceren het houdt de fans bezig en zal in een perspectief geplaatst worden. Men moet niet uit het oog verliezen dat R.E.M. de aandacht trok met een drassig gitaargeluid dat op het prachtige "Lifes rich pageant" tot volle wasdom gekomen is. Met dit als voornaamste troef is daarna een poging ingezet om het live geluid op plaat te vertalen. Dit lukte en met, het wederom, schitterende "Document" is daarmee de overstap naar een groot label afgedwongen. Binnen het ruime budget van een majorlabel is men er in mijn beleving ingeslaagd zich zelf te ontwikkelen en ik vindt niet dat men een slechte plaat heeft voortgebracht. De invalshoeken zijn op momenten enigszins ongelukkig zodat het ene werk beter uitvalt dat het andere met wat mij betreft "automatic" en "reveal" als zeer goed platen en "new adventures in hi-fi" als absolute uitschieter. Ik schreef eerder dat deze laatste plaat is wat "stairway to heaven" is voor Led Zeppelin. Volstrekt tijdloos. Graag opnemen in uw top 10.

avatar van Peter88
De eerste single Supernatural Superserious klinkt erg lekker. Ik ben erg benieuwd naar dit album.

avatar van TerryA
deze nieuwe REM album komt uit op 31 Maart ... ze gaan speciale concert geven net daarvoor in London en een europees tour in Juli
Hier zit 1 datum in NL - en wel op 2 Juli (woensdag) in de Westerpark in Amsterdam...

R.E.M. have a brand new album out on 31st March - "Accelerate" (Warners) will be the fourteenth studio album by American alternative rock band and has been produced by Jacknife Lee. The band will precede the album release with the single 'Supernatural Superserious', along with a special show at the Royal Albert Hall in London on 24th March. A full European tour then commences in July with one date in Amsterdam on Wednesday 2nd July.

avatar van Lola3
Ik kijk hier erg naar uit. Ze komen ook naar Rock Wercher, weer eentje minder van het lijstje 'bands die ik OOIT wil zien'

voor mij ook

De nieuwe single is wat eentoning maar toch zeer aardig.

avatar van musicfriek
Net de single beluisterd en die is wel aardig.. Ben er niet helemaal kapot van. I'm Gonna DJ vind ik ook nogal matig. Dat zijn al 2 nummers die ik dus niet echt geweldig vind. Ben bang dat dit niet een heel erg sterk album zal zijn van R.E.M. helaas. Nou ja, met zo'n discografie wordt het ook steeds moeilijker om ouder werk te overtreffen. Ik houd het vooralsnog op hun jaren 80 werk en Automatic for the People natuurlijk

Lola3 schreef:

Zeker gaan kijken, ik heb ze al eens live mogen aanschouwen (stond helemaal vooraan!) en dat was een onvergetelijke ervaring. Zelfs letterlijk staan janken op nummers als Electron Blue en Everybody Hurts (maar dat kwam door mijn metgezel haha).

Pim
Ik zag ze in 1987 in Vredenburg en ben sindsdien verkocht. Ben heel benieuwd naar dit nieuwe album....

avatar van Marty McFly
HET concert met die geweldige Time After Time-Red Rain-So.
Central Rain medley?

dollie