The Kooks - Konk (2008)

Label: Virgin

1. See the Sun (3:36)
  2. Always Where I Need to Be (2:41)
  3. Mr. Maker (3:00)
  4. Do You Wanna (4:06)
  5. Gap (4:00)
  6. Love It All (2:50)
  7. Stormy Weather (4:01)
  8. Sway (3:36)
  9. Shine On (3:14)
  10. Down to the Market (2:27)
  11. One Last Time (2:38)
  12. Tick of Time (4:25)
  13. All over Town (3:14)
  14. Watching the Ships Roll In * (3:21)
  15. Eaten by Your Lover * (1:05)
  16. No Longer * (3:44)
  17. Fa La La * (3:01)
  18. Nothing Ever Changes * (2:15)
  19. By My Side * (2:47)
  20. Hatful of Love * (3:32)
  21. See the Sun [Alternate Version] * (2:03)
  22. Brooklyn [Home Demo] * (2:25)
west schreef:
1,0* geef je aan Gerard Joling, niet aan the Kooks.

Nou ook dat mag iedereen zelf bepalen zou je niet denken. Er zijn zat mensen die dat helemaal geweldig vinden. Neemt niet weg dat ik wel een 1.0 zou geven hoor

En als iemand het echt zo'n bagger album vind (Konk dus) dan heeft hij toch het recht om zo'n cijfer te geven? Het zal eerder zo zijn geweest dat het er ook nog eens bij komt dat het 'manifactured indie pop' is en daarnaast ook nog eens slecht terwijl KT Tunstal (volgens hem) wel weer iets extras heeft...

avatar van esteban
UndahCovah schreef:
de Arctic Monkeys zijn andere wegen ingeslagen, met succes. Net als Arcade Fire, Interpol en Editors.

Vreemd. Je noemt nét bands op die bitter weinig verandering hebben doorgemaakt.

Kooks, Kooks... heel erg Kinks, Kinks allemaal. Maar wel leuk. 3,5*

WernerGSF
UndahCovah schreef:

esteban schreef:
Vreemd. Je noemt nét bands op die bitter weinig verandering hebben doorgemaakt.

Hihi

avatar van TerryA
1,0
west schreef:
Ik moet inderdaad wat duidelijker zijn: KT Tunstall's Drastic Fantastic is ook een voorbeeld van wat TerryA "manufactured indie pop" noemt. Daar geeft hij maar liefst 4,0* aan en hier 1,0* Ik kan dit niet volgen, met geen mogelijkheid.

1,0* geef je aan Gerard Joling, niet aan the Kooks.

West, eerlijk gezegd kan ik jou niet goed volgen? je bent een kooks fan en dat moet je zelf weten. maar KT Tunstall is niet hoe jij het beschrijft "manufactured indie pop" - zij is inderdaad een top talent (dus die 4 uit 5) ... terwijl Kooks in mijn opinie en ook met veel kenners in GB worden inderdaad gezien als "manufactured indie pop van de hoogste plank" ... en voor de duidelijkheid, hoogste plank betekent niks goeds in deze zin!

ik vind het dus heel vreemd dat je iemand zoals KT Tunstall hier derbij brengt ... Kooks zouden haar veters niet eens mogen aanraken, laat staan strikken!!

avatar van Irish
Dn!S schreef:
@Irish: Volgens mij is dat gewoon een teken dat een album een korte houdbaarheidsdatum heeft. Een echt goed album zou je zo mogelijk iedere dag moeten kunnen luisteren zonder het saai te gaan vinden.

Zo bedoel ik het niet. De Joshua Tree van U2 is een van mijn favoriete cd's ooit maar kan er niet echt meer van genieten. Te vaak gehoord en geluisterd.

Davez
Wat een discussies zeg. Dit is een jonge getalenteerde band. Wie zal het zeggen wat deze jongens ooit als groep of solo nog gaan presteren.

Momenteel amuseren ze zich met deze pop/rock en ik doe dat ook met mondjesmate. De tijd speelt in hun voordeel.

Een artiest waar ik ondertussen wel wat anders van wil gaan horen is bijvoorbeeld Jack White

On-topic: niet zo catchy als de eerste plaat, vooral naar het einde toe zakt het wat in (wat niet wegneemt dat tick of time het beste is van de plaat). Allessinds een leuke plaat 3.5*

JustaRascal
Dit album had ik misschien leuk gaan vinden als het niet 5 x per dag gedraaid werd op de plek waar ik werk (tegenover mijn afdeling op de Cd afdeling Bijenkorf Rotterdam).
Soms werd die wel 3 x achterelkaar gedraaid, geen man hoort dit te ervaren.

avatar van wolf
Lennonlover schreef:
Kooks, Kooks... heel erg Kinks, Kinks allemaal. Maar wel leuk. 3,5*

Dit vind ik juist het irritantste aan de Kooks. Ze willen gewoon de Kinks of Stones zijn. Hun muziek is ongeïnspireerd en heb je al duizend keer gehoord.

Ze roepen luid dat er tegenwoordig geen deftige muziek meer wordt geschreven en dat het vroeger allemaal beter was. Wel hij heeft een deel gelijk: hun muziek is de slechtste kopie sinds jaren.

Dan ben je nog aardig soepel geweest in je beoordeling. Ik vind dit niet eens baggerslecht en ik geef nog lager dan jij.

avatar van LucM
The Kooks zijn wel beïnvloed door the Kinks en the Stones maar zijn beslist geen epigonen d.w.z. zij kopiëren hun sound niet klakkeloos maar hebben toch voldoende eigen geluid, dankzij de zang van Luke Pritchard en het gitaarspel van Hugh Harris.
Iedereen laat zich beïnvloeden, kwestie is wat je met die invloeden gaat doen. Over 40 jaar zullen er nog bands zijn die zich door the Kinks en the Stones laten inspireren.

avatar van Lennonlover
Ik ga niet volledig akkoord. Ik vind de vergelijkenissen met The Kinks echt frappant. Veel meer zelfs dan bij hun vorige plaat.

avatar van wolf
Ze zeggen trouwens dat ze nog zeker honderd songs klaar hebben voor volgende albums. Wel, laten ze eerst eens enkele songs deftig uitwerken om ze dan pas op een album zetten.

avatar van Lennonlover
Ik snap al de kritiek niet. De nummers klinken toch allemaal veel leuker dan die op de vorige!

Nou nee. Ik vind nummers als Eddie's Gun, Sofa Song, Matchbox, Naive, She Moves en You Don't Love Me zoveel swingender en vrolijker als wat ik hier aantref. De single doet het goed bij mij. Dat is samen met See the Sun het enige wat voor mij het niveau van het debuut halen. En dit zeg ik op basis van meerdere luisterbeurten.

avatar van De Daniël
Ik vind dit allemaal best leuk hoor. Lekkere feel good nummertjes waarbij je niet te veel moet zeiken, maar gewoon luisteren. Het is allemaal niet baanbrekend of geniaal, maar nou en, als het lekker is.

avatar van divart
Gewoon een lekker britpop plaatje. Inderdaad nogal schatplichtig aan The Kinks (maar dat is elke britpop band sinds The Jam). Maar toch een ietsje minder dan hun debuut en zeker minder dan bijv. de nieuwe van The Pigeon Detectives. Aangzezien die bijde 3.5 * hebben gekregen krijgt deze een ruime 3*

Dn!S schreef:

Ik vind naive net het meest overroepen nummer van The Kooks. Ik vind het een lekker ritme hebben maar meer niet. Als ik ernaar luister vind ik het "onaf" ze hadden er VEEL meer mee kunnen doen.

avatar van sillus
Een lekker plaatje dat iedereen over een jaar of minder wel is vergeten denk ik.

avatar van lauradance
na een paar keer luisteren vind ik dit album steeds beter worden, wat in mijn optiek altijd wel een goed teken is voor een album.

ik kan vooral geen genoeg krijgen van sway

avatar van frusciflea
Enorm matig album. Na het heerlijke debuutalbum had ik wel iets meer verwacht... Konk is meer "been there, done that", zeker omdat bepaalde stukken gekopiëerd lijken van Inside In/Inside Out.

Daarnaast kreeg ik bij de eerste luisterbeurt erg weinig zin om het album verder te luisteren. Na 8 tracks moest ik ervandoor en de volgende dag met moeite de rest geluisterd. Vanochtend pas een 2e luisterbeurt, maar weer datzelfde gevoel... Vaak verandert er een hoop bij een 2e luisterbeurt, maar hier is het toch: teveel hetzelfde, enorm voorzichtig, iets teveel "love"

Dat het magazine Gitarist zelfs vermelding maakte van dat het debuutalbum verbleekt bij konk... vind ik wel behoorlijk overtrokken! Inside In/Inside Out luister ik wel met plezier!

Lost Highway
The Kooks zijn het zoveelste bewijs dat je tegenwoordig gewoon zwakke muziek moet maken om succes te hebben. Want hoewel ze er qua top 40 nog bovenuit steken, is dit van alle 'Indie' bands waarschijnlijk de zwakste. Een beetje rammen op de gitaar, een zanger die een poging doet tot articuleren en zingen, en daar nog eens teksten bij die om het zacht uit te drukken niet bijster sterk zijn. Hun eerste bevatte nog een aantal leuke melodietjes, afgaande op een aantal nummers van deze plaat is dit helemaal niets. Ze geven ook graag af op andere bands, misschien kunnen de heren (snotapen?) wat meer energie steken in het maken van degelijke muziek.

Berichten verplaatst naar The Kooks

record.ed
Zo te zien op deze site vinden veel mensen het leuk om recensentje te spelen. Meningen van wildvreemde mensen van allerlei leeftijd en achtergrond.Daar kan ik helemaal niks mee. Soms kan ik er wel iets mee als Leo Blokhuis een mening heeft , daar veeg ik altijd direct mijn reet mee af , weer zo'n ex griffo die vroeger nooit naar popmuziek mocht luisteren en nu de muziekproffessor uithangt , wal een lul !

record.ed schreef:

Dan ben je hier totaal op het verkeerde adres. En bovendien, wat heeft dit met Konk te maken als ik vragen mag?

Dwangbuis
Vreemd, ik beschouw zeker de helft van deze songs als 'niet-albumwaardig'. Voor mijn part hadden The Kooks wat langer mogen wachten en sleutelen aan de liedjes voor ze ze uitbrachten, want op déze manier ruikt het album niet okselfris. Do You Wanna? Nee danku.

Ik vind dit album toch beter dan hun overschatte debuut.
Daar waren de laatste 5 nummers slecht en de rest aardig, op Sea the world, Naive, en Sofa song na wat de positieve uitschieters waren.

Dit album kent op het waardeloze 'Love it all' na dan geen missers.
Neem nou bijvoorbeeld See the Sun, mr maker en Gap.
Dat zijn naar mijn mening echt geen mindere nummers dan bovengenoemde.

avatar van Carolaah
Hmm valt op zich wel aan te horen.. Toch minder dan de voorganger..
Beetje meer van hetzelfde..
Helaas wordt ik niet warm of koud van deze plaat..
Dat britrock zal 'em nooit echt voor mij gaan worden..

Op The killers na, die kan ik nog wel waarderen (vooral na hun live-optreden @ LL)

mml
Carolaah schreef:
Hmm valt op zich wel aan te horen.. Toch minder dan de voorganger..
Beetje meer van hetzelfde..
Helaas wordt ik niet warm of koud van deze plaat..
Dat britrock zal 'em nooit echt voor mij gaan worden..

The Killers zijn geen Britten

Father McKenzie
Lost Highway schreef:

Een vriend van me, nog wàt ouder dan mezelf, vind deze band blijkbaar leuk, want die eerste cd had ie al, heb ik eens mee naar huis genomen, vond ik vreselijk slecht... zaterdag in Den Bosch nam hij deze mee naar huis... ik kan dat moelijk begrijpen, maar kijk, voor elk wat wils... ik zal deze ook wel eens mee naar huis nemen, maar ik verwacht van dit overschatte bandje minder dan niets, ik zag wat beelden van hun optreden op één of ander zomerfestival, het zou zelfs Rock Werchter geweest kunnen zijn, ik vond er geen bal aan.
En nu ga ik verder luisteren naar Robert plant en Alison Krauss.