Madonna - Hard Candy (2008)

Pop / R&B

7. Incredible (6:19)
  8. Beat Goes On (4:26)

met Kanye West

9. Dance 2Night (5:03)
  10. Spanish Lesson (3:37)
  11. Devil Wouldn't Recognize You (5:08)
  12. Voices (3:39)
  13. Ring My Bell * (3:54)
  14. 4 Minutes [Junkie XL Remix Edit] * (4:37)

met Justin Timberlake en Timbaland

15. Give It 2 Me [Paul Oakenfold Edit] * (4:59)
  16. 4 Minutes [Tracy Young House Edit] * (3:33)

met Justin Timberlake en Timbaland

17. 4 Minutes [Rebirth Remix Edit] * (3:42)

met Justin Timberlake en Timbaland

18. 4 Minutes [Tracy Young Mixshow] * (6:19)

met Justin Timberlake en Timbaland

19. 4 Minutes [Peter Saves New York] * (10:52)

Thunder
@Baltasound: Uhmmm, Frank Zappa is niet meer onder de levenden hoor. Dus die samenwerking zie ik niet zo snel gebeuren. :-p

@Baltasound: Vergeet Pharrel niet, hij produceerde 7 nummers van Hard Candy. Timbaland/Timberlake maar 5.

Father McKenzie
Ik heb altijd al een zwak gehad voor de muziek en het imago of beter de steeds wisselende "verpakkingen" waarin Louise Ciccone zich laat bewonderen... Ik mag die Madame wel, al moet ik zeggen dat ze er op die reeks foto's nu wel als een overjaarse dèl uitziet, wat me geenszins stoort, haha.

Ik heb in de shop eventjes de plaat versneld beluisterd, ik hoorde veel funky beats, en daar doen we het voor natuurlijk... ik kom er wel uitgebreid op terug en met een score natuurlijk, maar eens fan altijd fan denk ik dan. Vooral dat we leeftijdsgenoten zijn, Madame is maar 1 dag ouder dan mezelf... (echt wààr!)

Voilà, de cd ligt nu op de pc op en klinkt echt lekker, ik denk dat ouwe Hans Brouwer nog niet zo'n slechte oren heeft...

avatar van Ramonr
Ik kom hier ook nog even op terug.

Dit blijkt toch een klein groeiplaatje. In eerste instantie (vrijdag) vond ik er maar weinig aan. Maar ondertussen beginnen een redelijke hoeveelheid nummers toch wel erg goed te klinken (na ondertussen gem. 8 keer te zijn afgespeeld). Ik heb mijn stem al verhoogd van een 3,5 naar een 4. Mogelijk gaat dit album me nog beter bevallen.

Op dit moment vind ik het een behoorlijk goed album. Zelfs Candy Shop, wat ik eerst een draak van een nummer vond, kan me nu wel redelijk bekoren. Vooral Give It 2 Me, Miles Away, She's Not Me (vond ik eerst ook weinig aan), Beat Goes On en Voices vind ik erg goed. Hoewel 4 Minutes, Heartbeat, Dance 2night en Devil Wouldn't Recognize You ook best aardig vind.

Incredible blijft een vreemde. Het nummer vind ik soms afgrijselijk, maar sommige momenten in het nummer vind ik dan best wel weer aardig.

Spanish Lesson vind ik ook een matig nummertje. Niet slecht, maar hij had van mij niet op het album hoeven staan.

Voorlopig dus even ****-sterren

Father McKenzie
Candy Shop vond ik metéén het beste wat erop staat...

Father McKenzie
Beetje kort door de bocht? Beetje kortzichtig?

Begon matig > wordt steeds beter.

Alleen lijkt het wel of de bas van het laatste nummer (voices) vervormt.
Of lijkt dit maar??

Father McKenzie
Voorlopig kom ik uit op **** en best tevreden met deze plaat, die voor mij kwalitatief toch ietsje achter Music, Ray Of Light en American Life aanhuppelt, maar desalniettemin van een hoge kwaliteit is. Het is hier ietsje méér poppy, terwijl ik toch steeds meer de FUNKY kant opzoek...

avatar van lauradance
het klinkt allemaal wel funky maar madonna heeft me nooit helemaal weten bekoren.

Thunder
Ik gooi er een puntje bovenop. Een 1.5 was wel heel laag. Wat teleurstelling al niet met een mens kan doen. Ik zal 'em in de toekomst nog een kans geven.

avatar van AstroStart
Echt... Dit album lijkt continu beter te worden.

Misschien komende week 4,5?

avatar van Nickstbo
Hierboven hebben ze allemaal gelijk : de eerste keer was ik wat teleurgesteld , maar nu vind ik bijna alle numers geweldig ! (Buiten Incredible gerekend , dat ik nog niet meer dan een minuut heb kunnen beluisteren , vreselijk !!)

avatar van Matys
Van 4* naar 3*. Vond het een geweldig album toen ik het net had maar voor mij is het niet heel lang houdbaar. 4 Minutes was ik al snel weer zat en de hoogtepunten van dit album (Miles Away, She's Not Me) komen na verschillende luisterbeurten wat flets over.

Bovendien zingt ze met dezelfde emotie als de vrouwenstem van TomTom zegt dat je linksaf moet.

Trouwens goed om ook kritiek te horen van iemand met aardig wat Madonna in zijn top 10. Dat komt een heel stuk oprechter over dan al dat jubelende gegil zonder ook maar enige nuance.

0,5
Gisteren een mini-concert gegeven in New York...MIJN GOD!!! There will never be another one like her!

GIVE IT TO ME MADONNA...YEAH

Nicci
om nog maar even te illustreren waar aERo het over heeft . . . . .

avatar van thelion
Madonna blijft mij verbazen ze is ondertussen bijna 50 (op 16 augustus groot feest waarschijnlijk in huize Ciccone.....)

Ze maakt nog steeds geweldig aanstekelijke dance/pop waarin ze zich zelf op de een of andere manier steeds weer weet te vernieuwen de laatste albums lijken allemaal wel opelkaar maar toch ook weer niet..... kan mijn vinger er niet precies op leggen maar het bevalt mij allemaal wel.......

Madonna is stil going strong en nog lang niet afgeschreven......

Maddonna met recht The Queen of Pop.....

beaster1256
brolplaat, vooral als je hem vergelijkt met ray of light en music ( de 2 beste ) de teksten zijn oerdom, de songs matig tot boring en de hoes is spuuglelijk, net een ouwe hoer, madonna , ik zou zeggen stop ermee want met dit cd'tje zit je op het niveau van britney en dergelijke

aERodynamIC schreef:

Ja. Valt mij ook op dat ze meer geprezen word om haar persoon dan om wat ze uitbrengt.

Baltasound schreef:
What is next?
- Andre Hazes (feat. Timbaland)

Die zie ik zeker nog wel gebeuren.

Een erg platte popplaat. Vroeger was het nog vernieuwend, spannend. Nu is het gewoon matige pop die iedereen zou kunnen maken. De voorkant is ook echt spuuglelijk. (klasse hoor!) En what's up with Timbaland, Timberland en Pharell, kan er geen plaat meer zonder die 3 geproduceerd worden -_-

Father McKenzie
Ik geef toe dat ik bij nader inzien toch iets té enthousiast geweest ben toen ik de plaat pas had... mijn score was een beetje hoog, ik vind dit niet zo sterk als Music of Ray of Light of zelfs het sterk onderschatte American Life.
De hoes stoort me niet in het minst, al is het natuurlijk geen erg smaakvolle...

***1/2

Haha het lijkt meer op een hoes van 1 of andere nepgeile 538 dancemix.

Mayne
Jij hebt de Volkskrant gelezen, freakyy?

avatar van tnf
tnf
Inderdaad, viel mij ook al op. Een tijdje geleden plaatste ik op het forum al een reply met een vergelijkbare strekking (+ vergelijking):

avatar van BlueVelvet
In de recensie van de Volkskrant stond exact dezelfde vergelijking. Misschien nemen de recensenten af en toe wel een kijkje op MuMe

Wat een lekkere cd! vernieuwend en diepgaand is het allemaal niet, maar wat een lekkere funky cd is dit. Krijg je toch zin in de zomer van.

Kan me wel voorstellen dat wanneer je Madonna liefhebber bent, dat dit dan tegenvalt, maar als je van dance muziek houdt dan is dit een erg goed album.

Ik zeg: 3,5 *

0,5
Everybody wants to lick Madonna's sweet candy! Het roze snoep op de achtergrond moet trouwens haar vagina voortsllen

Dat werpt dan ook meteen een heel ander licht op de albumtitel.

Mayne schreef:
Jij hebt de Volkskrant gelezen, freakyy?

Nee, niet eens? Stond het daar ook in dan?^^

avatar van Pauluzz de BK
Het is wat met Madonna. Ik had haar opgegeven nadat ik de vorige jaar gelekte "the beat goes on" hoorde, die ik ZEER teleurstellend vond. Dus met grote vrezen Hard Candy afgewacht vooraf gegaan door 4minutes. 4 Minutes vond ik aardig, maar gelikt en ging bijzonder snel vervelen. Dus op de dag vd release de CD gescoord. Het heeft even geduurd want je kan wel stellen dat het een groei album is. Over het algemeen ben ik een tevreden mens. Ze heeft het -wat mij betreft- weer geflikt door een over de breedte genomen lekker product neer te zetten. Artistiek niet zo diepgaand als Erotica, American Life en Ray of Light, maar we hebben het natuurlijk nog steeds over Madonna.
Hoogtepunten voor mij (en die erg zijn gegroeid: het funky She's not Me, het erg lekkere Give it 2 me, Candy Shop, Beat Goes On (itt tot de vreselijke gelekte versie is deze prima), en zelfs Incredible wordt steeds fijner (alhoewel je door de eerste 2 minuten heen moet en niet te lang stil moet staan bij de uitermate puberale tekst (terwijl ze fucking bijna VIJFTIG is).

Zeikerig vind ik Spanish Lesson, Dance 2 Night en de rest hangt ergens tussen de 2 uitersten in. Ring My Bell heb ik nog niet mogen horen. . . Ik zal es gaan zoeken..

3,5 ster voor mij, waarschijnlijk binnenkort naar 4.