Radiohead - The Best Of (2008)

Label: Parlophone

1. Just (3:54)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Karma Police (4:21)
  4. Creep (3:59)
  5. No Surprises (3:49)
  6. High and Dry (4:20)
  7. My Iron Lung (4:36)
  8. There There (5:23)
  9. Lucky (4:20)
  10. Fake Plastic Trees (4:52)
  11. Idioteque (5:09)
  12. 2+2=5 (3:19)
  13. The Bends (4:04)
  14. Pyramid Song (4:51)
  15. Street Spirit (Fade Out) (4:12)
  16. Everything in Its Right Place (4:11)
  17. Airbag * (4:44)
  18. I Might Be Wrong * (4:54)
  19. Go to Sleep * (3:21)
  20. Let Down * (4:59)
  21. Planet Telex * (4:19)
  22. Exit Music (For a Film) * (4:24)
  23. The National Anthem * (5:51)
  24. Knives Out * (4:17)
  25. Talk Show Host * (4:14)
  26. You * (3:29)
  27. Anyone Can Play Guitar * (3:37)
  28. How to Disappear Completely * (5:56)
  29. True Love Waits [Live in Oslo, 2001] * (5:02)
avatar van lowieke
Devotee1983 schreef:

Ik heb meerdere Radiohead albums een 0,5 gegeven om een bepaalde reden natuurlijk. Ok Computer ben ik gaan luisteren omdat hij hier zo gewaardeerd word. En ik hem ook echt een kans gegeven maar ik vind het dus geen topband. En Tom Yorke (zo heet hij geloof ik) vind ik PERSOONLIJK een waardeloze zanger.

The best of ben ik gaan luisteren omdat ik dat misschien wel kon waarderen, dat moeten volgens de titel hun beste ofwel bekendste nummers zijn, maar daar werd ik ook alles behalve vrolijk van. Maar dat is dus de reden dat 2 Radiohead albums van mij een 0,5 kregen. En niet omdat ik zo graag wil haten (niet dat jij dat gezegd hebt) Ik kan het gewoon niet waarderen op Karma Police na.

En zoals ik ook al bij 'OK Computer' zei: Het is onzin om je best te gaan doen om iets mooi te vinden omdat het hier zo gewaardeerd word. Ik heb mijn best gedaan en daar heb ik achteraf spijt van omdat ik gelijk al hoorde wat ik er van vond. Een 0,5 is misschien ook niet helemaal terecht van mijn kant, omdat er zoveel slechtere muziek is, daarom gaat het naar 2*** Maar voor een rockbandje heb ik liever Coldplay (vind ik ook niet allemaal geweldig) maar is wel goed te doen. Maar goed ieder zijn ding

Ik snap nu in ieder geval wat je bedoelde met 'gebrek aan beter'. Je draait liever niet 'The Best Of Radiohead" maar 'OK Computer' of 'The Bends' maar die hebben ze niet in de winkel, dus daarom de mindere Best Of Cd. Nu heb ik hem goed begerepen toch??

Ps. Wel een mooie baan, wie wil dat niet. In een cd winkel werken?

Hey, ja top begrepen haha! Snap ook dat je niet, omdat het hier geprezen wordt, iets gedwongen goed wilt vinden.

Maar ik ben juist buiten deze site om blijven luisteren! En ik wil ook niet opdringen maar meer als tip, want je gaat het uiteindelijk wel goed vinden! Haha, wat klinkt dat toch stom. Ik wil gewoon iedereen overtuigen dat Radiohead briljant is

En ik snap dat je Thom Yorke niet goed vind, maar dat vind ik juist weer briljant. In mijn ogen heeft hij echt de beste stem in de wereld. Mischien JUIST omdat hij niet 100% kan zingen. Sommige dingen die het volmaakte niet halen zijn juist tof.
Aan de andere kant, ik ben zelf drummer dus kwa zang weet ik gewoon NIKS haha (mischien hoor ik de ECHTE gebreken bij Yorke gewoon niet).

avatar van KOOJI
Father McKenzie schreef:
Hun laatste 2 of 3 studioplaten vind ik een ontzettende achteruitgang tegenover platen als Ok Computer en The Bends, ik heb dus bij Radiohead behoorlijk afgehaakt, het is allemaal te "gemaakt moeilijk", en songs die machtig in elkaar steken zoals in hun vroegere periode, die hoor ik al lang niet meer, helaas.
Niets dan rare bliepjes en kraakjes links en rechts, om te camoufleren dat ze geen behoorlijk song meer kunnen schrijven, zo voel ik het aan...

Gelukkig staat hier nog wel het fantastische How To Dissapear Completely op, zalig...

Ik begrijp dat het kan aanvoelen als "gemaakt moeilijk". Maar(in mijn oren) zijn die rare bliepjes er helemaal niet om iets te camoufleren. De kern is/vind ik echt prachtig. Wat hierdoor wel gebeurt, is dat die kern moeilijker is om te ontdekken(ontoegankelijker). Maar dat maakt het voor mij misschien wel wat mooier. In ieder geval stukken minder saai. Ach, waarom leg ik dit uit, iedereen weet dit ontoegankelijkheid gelul allang. Sorry, ik hou m'n mond maar weer eens ^^

Alleen wel grappig dat How To Disappear Completely op Kid A staat, het begin van de elektronische bliep bliep kant van Radiohead ^^

joeri592
5 euro bij blokker

avatar van vin13
Mijn Blokker versie bevat 16 nummers, eindigt met Everthing in its right place. Exit(music for a film) mijn favoriet staat er helaas niet op.

avatar van midnight boom
Ik ga deze cd niet beoordelen want: de muziek is meer dan fantastisch,
en de complicatie is niks.

avatar van avdj
Uitgemolken door EMI of niet: de nummers vind ik stuk voor stuk top!

avatar van reptile71
midnight boom schreef:
...en de complicatie is niks.

Ook geen complicaties opgelopen tijdens het luisteren?

Als ik die tracklist zo eens bekijk denk ik: Wow, je zou maar zo'n lijst fantastische nummers op je naam hebben staan, zeg.. Respect voor Radiohead.

Zijn dit allemaal singles geweest? dan is het dus eigenlijk een singles collection, want voor een 'Best of' (wat altijd een kwestie van smaak is) mis ik toch echt o.a. het schitterende "Where I End and You Begin".

Dit is geen singles-compilatie. Where I End is erg goed, maar ik moet zeggen dat ik de nummers van Hail to the Thief die er wel op staan nog wel wat beter vind. Met name There There is van een andere planeet.

avatar van rudiger
Vanmiddag nam ik van de rommelmarkt `n best of van Radiohead mee, nou is dat `n heel andere best of dan deze hier .
Mijn cd bevat 18 nummers en begint met You en eindigd met No Surprises .Op de cover staan 5 foto`s van de bandleden en achterop ook 5 van de bandleden die over het gras lopen .
Weet iemand misschien wat voor `n best of ik bezit ?
Hij is ook niet op deze site te vinden.

Voor de volledigheid de setlist.

1 You
10 Fake Plastic Trees
11 Bones
12 Just
13 My Iron Lung
14 Street Spirit ( fade out )
15 Airbag
16 Paranoid Android
17 Karma Police
18 No Surprises.

dat zijn alleen nummers van de eerste twee albums. ruikt dus naar een bootleg

Misterfool schreef:
dat zijn alleen nummers van de eerste twee albums. ruikt dus naar een bootleg

Lijkt me onwaarschijnlijk omdat het onder het label Parlophone valt .

Zijn nummers van de eerste drie albums.

Staat er een jaartal op?

Misterfool
verdomd ja de laaste 4 nummers zijn van ok computer. nogal een blunder als je(op pablo honey na) de albums waar deze nummer vandaan komen gewoon in huis hebt.

herman schreef:
Zijn nummers van de eerste drie albums.

Staat er een jaartal op?

Aan de achterzijde staat onderaan ; This compilation 1999 E.M.I. ltd parlophone .

avatar van rudiger
Ik dacht dat op deze site toch velen Radiohead liefhebbers waren die hier `n antwoord op hebben.
Misschien bezit ik wel `n zeldzame cd.

avatar van bloempje24
rudiger schreef:
Misschien bezit ik wel `n zeldzame cd.

Gewoon een bootleg.
Waarschijnlijk is dit je hoes (of in ieder geval van dezelfde fotosessie).

Ik denk ook een bootleg. Hij staat ook niet op Discogs en Ateaseweb.

bloempje24 schreef:

Gewoon een bootleg.
Waarschijnlijk is dit je hoes (of in ieder geval van dezelfde fotosessie).

Nee compleet anders en ook niet van dezelfde fotosessie .
Vreemd allemaal .

avatar van dvdschaaf
Er zijn ook mensen die helemaal zelf een cd branden, zelf een hoesje bedenken en om het allemaal wat professioneler over te laten komen ook even een jaartal en Radiohead's label erop zetten. Heeft de verkoper waarschijnlijk amper twee euro gekost om in elkaar te flansen...

In ieder geval heb jij een vrij unieke cd van Radiohead...

dvdschaaf schreef:

In ieder geval heb jij een vrij unieke cd van Radiohead...

Nee dit is geen zelf gebrand cd`tje en ook geen zelfgemaakt hoesje want ik zie zelf heus wel of er fotopapier is gebruikt of niet , ook het label op de cd zelf is er niet opgeplakt .
Ik denk ook dat het om `n vrij uniek exemplaar gaat .
Als niemand op Musicmeter weet wat voor cd het is moet het wel `n zeldzaam exemplaar zijn.

avatar van Smiechtel
Tsja. Briljante nummers wel hè.

avatar van Joren999
Er bestaat hier ook een EP van, onder de naam 10 Great Songs, met de volgende nummers:

Just
Idioteque
2+2=5
The Bends
Everything in its right Place

Met nagenoeg dezelfde hoes. Kan die onder EP's?

avdj schreef:
Uitgemolken door EMI of niet: de nummers vind ik stuk voor stuk top!

Eensch!! De klasse druipt van de nummers af. Ik heb deze cd gekocht omdat ik dacht zo wat makkelijker kennis kon maken met radiohead, naast OK Computer. Ik vermoedde dat ik naast de hits aan de andere albums wellicht niet zoveel plezier zou beleven....Niets blijkt minder waar. Maar voor de afwisseling best leuk om deze eens op te zetten

avatar van Don Cappuccino
Ik heb deze als dubbel-cd met dvd met alle clips, maar ik was zo enthousiast over deze Best Of dat ik 2 weken later alle albums van Radiohead in m´n bezit had

Nian
Prachtige cd: de nummers creep, no surprises, just en karma police zijn echt zaaaalig om naar te luisteren.

Ik vind het enkel teleurstellend dat het nummer House of cards er niet opstaat

Misterfool
deze best off is gereleased door parlophone. in rainbows waar house of cards op staat is niet meer op het parlophone label gereleased en daarom niet op deze best of. radiohead was naar het schijnt tegen deze best off.

avatar van musicfriek
Deze ligt nu voor 5 euro bij Fame. Voor dat geld kon ik het niet laten liggen natuurlijk

avatar van Joren999
Ik heb de giftpack ook al voor 10 euro zien liggen. Maar ik heb de dvd al, en voor alleen True LoveWaits koop ik deze niet, dan koop ik I might be Wrong wel een keertje.

Nian
Ik heb net deze cd aangeschaft. Je hebt hier blijkbaar 2 versies van: een witte en een zwarte cd. De zwarte cd was enkel met disc 1 en de witte cd met 2 discs (29 nummers). Aangezien de Witte cd in de Free Record Shop goedkooper was dan de zwarte cd, was mijn keuze snel gemaakt ...

btw het is echt een zalige schijf (vooral de eerste disc)
Iedereen zit hier te zeveren dat dit geen echte cd van Radiohead is maar dat maakt toch helemaal niet uit.
Ik ben op dit moment ook nog een RAdiohead leek, dit is de eerste cd die ik van hen koop en hij bevalt me dusver heel goed dus ik ga zeker nog andere albums van hen kopen

avatar van Gert P
Deze cd maakt alle overige platen van hun overbodig en een enkeltje had eigenlijk ook wel gemogen, moet nu te veel skippen.