Kanye West - The College Dropout (2004)

Label: Roc-a-Fella

5. I'll Fly Away (1:09)
  6. Spaceship (5:24)

met GLC en Consequence

7. Jesus Walks (3:13)
  8. Never Let Me Down (5:24)

met Jay-Z en J. Ivy

9. Get Em High (4:49)

met Talib Kweli en Common

10. Workout Plan (0:46)
  11. The New Workout Plan (5:22)
  12. Slow Jamz (5:16)

met Twista en Jamie Foxx

13. Breathe in Breathe Out (4:06)

met Ludacris

14. School Spirit Skit 1 (1:18)
  15. School Spirit (3:02)
  16. School Spirit Skit 2 (0:43)
  17. Lil' Jimmy Skit (0:53)
  18. Two Words (4:26)

met Mos Def, Freeway en The Harlem Boys Choir

19. Through the Wire (3:41)
  20. Family Business (4:38)
  21. Last Call (12:40)
Ik vind Kanye West niet zo'n geweldige rapper, maar wel beter dan de gemiddelde rapper bij Rocafella. Produceren is zijn sterkste kant, maar op dit album staan een aantal tracks met erg middelmatige beats. Erg jammer, ik had van dit album toch wel wat meer verwacht. Gelukkig staan er ook tracks op als Through The Wire, Jesus Walks en Family Business. Tot nu toe 3,5, misschien na vaker beluisteren een 4.

avatar van BoordAppel
Goed album. Misschien af en toe iets te veel van hetzelfde, de boem boem TSJAK en opgepitchte stemmen hoor je erg vaak. Maar goed dat is ook Kanye Wests trademark. Naast bovengenoemde nummers wil ik nog The New Workout Plan en Get Em High toevoegen als hoogtepunten. 4*

avatar van Jordy
Erg leuk album, maar de reacties die ik veel op Amerikaanse sites lees (album van het jaar, moderne klassieker) deel ik niet. Ben bang dat All Falls Down (de volgende single) het erg goed in Nederland gaat doen.

avatar van Kos
Kos
Fijne swingende rapplaat. Een vleugje dit en een scheutje dat, het klinkt niet allemaal even origineel, maar over het geheel gezien wel lekker.

avatar van Jordy
Ik doe er een halfje bij, blijf dit album luisteren. Ondanks dat hij niet de beste rapper is, de tracks soms wat te lang zijn en er een paar mindere tracks opstaan is het overgrote deel zo ongelofelijk leuk. Sympathieke vent, met erg leuke en oprechte teksten... waardoor zelfs z'n nummer over Jezus nog erg goed te luisteren is.

Dat nummer "Workout Plan" is inderdaad geweldig leuk, al lijkt het een beetje op Your Gyrlfriend van Kurupt & Daz

neo
Voor wie het Harlem Boys Choir in ''Two Words'' goed vond moet dit album maar eens luisteren

avatar van Tommeh
Gewoon een heerlijke plaat. Je kan goed merken dat hij een producer is, want het zijn stuk voor stuk goede nummers. Mijn favoriet is Never Let Me Down.

zeker, never let me down en jesus walks zijn de beste platen, tis net wat jordy zegt, je blijft deze muziek beluisteren

avatar van Jordy
Hmn ja, ben inmiddels de Kanye West-overkill een beetje zat dus daar sta ik niet helemaal meer achter

Music
kanye west -two words is zwaar relaxt maar mensen overschaten kanye heel erg als rapper steltie niet zo erg veel voor nee produceren kan die maar niet als de beste een 3 voor deze album ondanks de olskool sound van het album

Kanye west *****

Perfect voorbeeld van een rapalbum zoals ik het wil. Kanye West is een erg relaxte rapper-producer die met z'n ontwapende flow me helemaal kan bekoren. De producties , de hoge stemmen die de melodieën nadreunen ... alles is hier perfect. Abslouut hoogtepunt is jesus walks met een tekst die eens niet op de cliché - guns - money - lyrics gelijkt. Get em high is tevens erg goed met die leuke tussenkomst van Kweli.

avatar van Word_Play
Album van het jaar, imo. Productie is vlekkeloos, en Kanye heeft iets charismatisch in zijn stem en teksten, super.

beste DEBUUT album sinds Ill Matic

op HipHop Gebied dan

Ik vind dat Kanye niet echt geweldig kan rappen maar zijn beats zijn zo goed. Ik ben al een tijdje fan van zijn muziek en vind dit album dan ook heel goed. Hij krijgt van mij 4 sterren.

avatar van Jordy
Ik doe er een halfje af omdat de houdbaarheid van dit album voor mij toch echt te kort is, vooral de mindere kwaliteiten van West als emcee beginnen me idd een beetje te irriteren.

Word_Play schreef:

4,5*.

Helemaal mee eens. Moeilijk uit te leggen, maar die stem en flow heeft gewoon iets unieks. De mensen die zeggen dat Kanye geen rapkwaliteiten heeft begrijp ik ook niet helemaal. Misschien iets te veel onzin 'tussendoor-dingen' op het album. Daarom geen 4.5, maar 4 sterren.

Word_Play schreef:

4,5*.

Helemaal mee eens. Moeilijk uit te leggen, maar die stem heeft gewoon iets unieks. Ook zijn flow vind ik erg relaxt. De mensen die zeggen dat Kanye geen rapkwaliteiten heeft begrijp ik ook niet helemaal.

We Don't Care, All Falls Down, Never Let Me Down en Family Business zijn er lekker.

En dan heb ik het nog niet over Trough the Wire en Jesus Walks, dat zijn regelrechte toppertjes!

Improvision
dit is het beste album ooit gemaakt naar mijn mening
en nadat je de rap van through the wire hoort kan je toch moeilijk zegge dat hij er nx van kan

zeker fet album! was gelijk verliefd op de muziek van hem toen ik het hoorde!! zeker goeie sh*t!!

Relax
Nogal saai.
En het begin met die vage stem, dat kan ik zelfs en het is dus niet zo'n "grappige" intro.
Ook iritant op " Late Registration ".
Maar het laatste nummer is eindelijk een goed einde voor een album.
Meestal sluiten ze met een Skit of met een Slap Nummer.
3.5

avatar van Gyzzz
Ik vind de beats op dit album goed, en het album is zeker ook origineel, maar ik houd niet echt bepaald van Kanye's flow. Toch wel 3,5* voor een aantal erg leuke nummers.

avatar van Reijersen
Relax schreef:
Ook iritant op " Late Registration ".

De man die voor die stem verantwoordelijk is, is de Amerikaanse comedian Bernie Mac.

Relax
Reijersen schreef:

Toch vervelend
Dus als ik dat kan ben ik nu dus ook Comedian ??

Jordy schreef:
Sympathieke vent

mmppffhh

avatar van BoordAppel
Waarom is hij nu niet meer sympathiek?

avatar van Reijersen
Relax schreef:

Toch vervelend
Dus als ik dat kan ben ik nu dus ook Comedian ??

Haha, ja ach als jij dat zo voelt, waarom dan niet

@ Jordy

Ik denk vanwege zijn zeer bescheiden ego-boostje, BoordAppel.

avatar van BoordAppel
Volgens mij heb ik wat gemist .

avatar van Word_Play
Is het jou echt niet opgevallen dat Kanye wel erg cocky doet de laatste tijd?