Kanye West - The College Dropout (2004)

Label: Roc-a-Fella

5. I'll Fly Away (1:09)
  6. Spaceship (5:24)

met GLC en Consequence

7. Jesus Walks (3:13)
  8. Never Let Me Down (5:24)

met Jay-Z en J. Ivy

9. Get Em High (4:49)

met Talib Kweli en Common

10. Workout Plan (0:46)
  11. The New Workout Plan (5:22)
  12. Slow Jamz (5:16)

met Twista en Jamie Foxx

13. Breathe in Breathe Out (4:06)

met Ludacris

14. School Spirit Skit 1 (1:18)
  15. School Spirit (3:02)
  16. School Spirit Skit 2 (0:43)
  17. Lil' Jimmy Skit (0:53)
  18. Two Words (4:26)

met Mos Def, Freeway en The Harlem Boys Choir

19. Through the Wire (3:41)
  20. Family Business (4:38)
  21. Last Call (12:40)
eazyfan
Kanye is echt wel slecht mij kan het echt niet schelen wat je ervan zegt.dit album is het bewijs een beetje wack/soft crap

Improvision
dit is nu juist geen wack rap, dit is een van de meest geniale rapalbums met veel van de meest geniale rapnummers, qua muziek dan

Snowman
eazyfan schreef:

Nee Eazy-E was lekker half onverstaanbaar rappen, niet ze eigen teksten schrijver....

avatar van Conway Twitty
Nouja hij heeft wel enigzins gelijk, Eazy-E was een revolutionair rapper met principes, dat steekt in mijn ogen wel beter af tegen deze Fiona Apple-Hiphop

avatar van WeSSeL..
Vraag me nu toch echt wel af wie er nog meer Last Call als 1 van de favoriete liedjes heeft staan.

avatar van Gyzzz
WeSSeL.. schreef:

Ik. Het is sowieso het laatste deel van het album dat maakt dat dit toch wel een goed album is (alsnog wat overschat). Vooral in het begin staat er te veel matigs tussen. De laatste vier nummers vind ik echter allemaal erg goed, vandaar dat deze toch wel op een ruime 3,5* staat.

avatar van BoordAppel

avatar van DaarGaJeFaber
Ja hier ook

"Yo fuck you Kanye"

Wel mooi dat hij op het eind nog even zijn muzikale carriere samenvat, in plaats van er nog zo'n skit van niks tegenaan te gooien

avatar van psychonaatje
WeSSeL.. schreef:

En ik ben nummer 5. Wil nummer 6 zich melden?

avatar van Onderhond
Kanye West is working on a "manga-style" book with animator Bill Plympton, according to Time magazine. Simon & Schuster is publishing the book, which will be based on West's lyrics.

Relax
psychonaatje schreef:

En ik ben nummer 5. Wil nummer 6 zich melden?

yep

Snowman
Ik meld me

Ja, deze heb ik ook ff kunnen scoren in de uitverkoop, er staan wel een aantal iets te softe tracks op vind ik. Maar ook een aantal zeer goede tracks zoals Trough The Wire, All Falls Down, Breathe In Breathe Out, Jesus Walks en nog een aantal andere.
Ik ga voor een 3 voorlopig, ma misschien word het hoger alsk em meer heb gehoord.

avatar van Niek
Ik vind deze nog altijd beter dan Late Registration... Slow jamz is toch Kanye's beste so far. Bovendien vind ik nummers als Crack Music van LR erg slecht. Jammer, want LR had klassiekertje kunnen worden. Deze is dat al.

Cker een 4 voor deze, echt wel een goede cd zeg.
aleen iets teveel skits.

Ik begin hem nu te luisteren, en ik moet zeggen dat wat ik al gehoord heb, top is, het klinkt niet geforceerd en het is gemaakt om muziek te maken, niet zoals bij LR om roem te vergaren zoals hy bij mtv, hij wou net als stevie wonder over 50 jaar nog herdacht worden, een soort van onsterfelijk.

Mala Chica
WeSSeL.. schreef:

Count me in. Ik dacht dat ik de enige was die een song van 12 minuten vaak op repeat heeft gezet.

Last Call is Kanye's leukste song.

Pauper
...mm, zeker geen slechte CD, maar als je het goed bekijkt is het simpel jat-werk. Neem een boel oude klassiekers, haal de toffe samples eruit, draai er een beat onder. Laat anderen teksten voor je schrijven want dat kun je niet alhoewel je flow wel weer redelijk orgineel is en je krijgt dit als resultaat. Lekker CD'tje om keertje te luisteren maar begint vrij snel te vervelen, objectief gezien ook niet goed genoeg maar de beats hakken er ondanks al dat gesample wel in, dus een 3! Deze CD vind ik wat dat betreft het tofste omdat de gastoptredens dik zijn, Mos Def, Common Sense en Talib Kweli, de songs waar hun op komen zijn ook meteen de beste van het album en dat geeft toch aan dat Kanye iets verkeerds doet!

Pauper schreef:

Ik vind dat je het nu wel erg bagetaliseert. Om te beginnen komt Kanye hier met een hele nieuwe sound die geweldig is aangeslagen. Verder noem ik briljant samplen niet simpel jat-werk. Zoals Slow Jamz, dat is gewoon een meesterwerk. Verder laat Kanye horen dat hij zelf ook echt wel teksten kan schrijven want Through The Wire en Jesus Walks heeft ie toch echt zelf gedaan. Dit is een van de zeldzame albums die 80 min blijven boeien. En als je dan niet uit het oog verliest dat Kanye het natuurlijk ook allemaal zelf geproduceert heeft, dan kun je dit onder meesterwerkjes scharen. 4,5-5 sterren.

avatar van Steez
Pauper schreef:

Co-sign dit.
Ik voeg nog toe dat ik Kanye een onweize kutflow en een irritante stem vind hebben.
Vind Kanye veels te gemaakt....

2 sterren van mij.

avatar van luc011190
Steez schreef:

Co-sign dit.
Vind Kanye veels te gemaakt....

2 sterren van mij.

Ach, toen dit album uitkwam, was hij Kanye nog helemaal niet bekend in Nederland. Toen had ik er nog nooit van gehoord, en ik was blij verrast dat er hiphop bestond met zoveel muzikale elementen.

Maar nu is hij heel bekend (in Nederland), en dan gaan denk ik ook vooroordelen meespelen. Zoals: "Kanye is veels te commercieel, en niet underground"

avatar van Niek
Ik wil ook nog even zeggen dat dit een absolute topplaat is. Kanye's producties zijn van uiterst hoog niveau. Verder is Kanye zeker niet een rapper van wereldklasse, maar 'een irritante stem en een ongelofelijke kutflow' heeft hij ook weer absoluut niet. Zijn rijms zijn vaak wat simpel maar het luistert heerlijk weg. Bovendien is Kanye zich ervan bewust dat vooral zijn producties van wereldklasse zijn. Daarom ook een grote featerlijst met veel grote namen als Jay-Z, Talib Kweli, Common en Mos Def. De skits zijn misschien wat irritant maar duren niet gek lang, dus daar kan ik me wel overheen zetten (wel halve ster aftrek). De opbouw van het album zit uitstekend in elkaar. Veel variatie en de twee slotnummers vormen een perfecte afsluiting van het album. Kanye komt hier met een nieuwe stijl die aanslaat en van hoogniveau is en met respect moet worden behandeld. Dikke 4,5*

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Kanye West

eazyfan
Toch maar verhoogd naar 4*, Dit album is echt sterk, Kanye's raps hebben echte onderwerpen en dat vind ik echt vet ,die beats zijn dooooooope, Get Em High is echt geniaal qua raps en productie, ik ga deze zeker nog origineel kopen, en miss nog verhogen naar 4,5*,paar irritante dingen op dit album en soms zijn dat die domme refreinen, enige wat mij echt irriteert soms, maar voor de rest zitten de tracks zeer goed in elkaar.Get Em High, Trough The Wire, All Falls Down en Jesus Walks zijn mijn 4 favoriete, ik kan niet wachten tot dit album een mooie plaats krijg in de top250 , ,jammer dat ik dit vroeger bagger vond, ik snap nog altijd niet waarom, die kerel zijn teksten zijn echt mooi en sterk, de beats zijn dat ook, de gastartiesten doen ook erg mooi werk.Echt een aanrader voor wie hiphop wil horen van nog niet zo lang geleden van kwaliteit.Ik moet deze nog wat meer herluisteren want zoals ik al zei 4,5* zie ik miss wel zitten, maar die refreinen op sommige momenten ,moet ik nog echt wennen, soms lopen de tracks ook echt uit de hand vind ik, met stom geschreeuw soms ook, dat vind ik zo jammer.Ook veel tracks geven je een goed gevoel en raken je diep, echt mijn stijl ,die teksten zijn soms echt zeer sterk, die Skits zijn eigenlijk wel irritant soms maar geven dit album beter weer en passer erg mooi bij het geheel, paar tracks moet ik ook nog serieus wennen: Spaceship bvb, vind ik momenteel niet zoveel aan, nouja 4* vind ik hier persoonlijk echt het minste wat ik kan geven.

avatar van J.M.
Maar schrijft Kanye West zijn teksten nou wel of niet zelf?

J.M. schreef:
Maar schrijft Kanye West zijn teksten nou wel of niet zelf?

Hij schrijft ze wel zelf, maar krijgt ook regelmatig hulp daarbij. Maar bijvoorbeeld Through the Wire heeft hij helemaal zelf geschreven..

bedankt

avatar van J.M.
Maar even over het album
Dit vindt ik egt een erg goed album,
ik vind alleen workoutplan en slowjamz niet goed, maar de rest is egt wel geniaal, die beats zijn zo goed, ook goede features gekozen,

Relax
Damn ik wist niet dat er zoveel clips waren voor deze album.

Improvision
Ik vind die clip van All Falls Down prachtig, je ziet alles zogezegd door zijn ogen, op een moment wordt het een beetje wazig en dan wrijft hij in z'n ogen en dan is het weer opgelost , echt goeie video.