The Beatles - Abbey Road (1969)

Label: Apple

1. Come Together (4:20)
  2. Something (3:03)
  3. Maxwell's Silver Hammer (3:27)
  4. Oh! Darling (3:26)
  5. Octopus's Garden (2:51)
  6. I Want You (She's So Heavy) (7:47)
  7. Here Comes the Sun (3:05)
  8. Because (2:45)
  9. You Never Give Me Your Money (4:02)
  10. Sun King (2:26)
  11. Mean Mr. Mustard (1:06)
  12. Polythene Pam (1:12)
  13. She Came in Through the Bathroom Window (1:57)
  14. Golden Slumbers (1:31)
  15. Carry That Weight (1:36)
  16. The End (2:19)
  17. Her Majesty (0:23)
avatar van Nicolage Rico
Haha, daar zijn de meningen over verdeeld. Ik heb vele bands gehoord die dit nagedaan (geprobeerd) hebben. Ik vind het een origineel - en zelfs stoer - einde.

miloz
alleen al het nummer I want you zorgt er voor dat dit album meesterlijk is!

miloz schreef:
alleen al het nummer I want you zorgt er voor dat dit album meesterlijk is!

Of wat dachten we van 'Come Together'!

avatar van avdj
Die vind ik wel aardig maar minder als "Here come the Sun" of "Carry that Weight" En natuurlijk "I Want You"

Volgens de media is "Sgt. Pepper" DE Beatles-lp/cd, voor mij is dat "Abbey Road". Vooral de medley op kant 2 (op de cd de nummers ná "Here comes the sun") zal mij altijd aanspreken en die zal me nooit gaan vervelen. Voor degenen die dit album niet kennen: luister eens naar het vocale hoogstandje "Sun King".

luked45 schreef:

Of Because als we het toch over vocale hoogstandjes hebben.

er zullen weinigen dit album niet kennen, maar een vreemde keuze (Sun King) om iemand eventueel voor dit album te winnen

ettettummu schreef:

Ja eigenlijk vanaf Sun King omdat daar de B kant mee begint.
Sun King is overigens wel erg mooi.

als iemand dit album niet kent en je moet dan 1 nummer kiezen.....
toch geen "Sun King"

niet echt belangrijk, overigens

ettettummu schreef:
als iemand dit album niet kent en je moet dan 1 nummer kiezen.....
toch geen "Sun King"

niet echt belangrijk, overigens

Nee dan kies je YNGMYM

YNGMYM ademt eigenlijk "Abbey Road"
snap je wat ik bedoel?

ettettummu schreef:
YNGMYM ademt eigenlijk "Abbey Road"
snap je wat ik bedoel?

Ik denk het, ik denk nog even.

hint:
"Octopus' Garden" ademt "Yellow Submarine" (album)
"Oh Darling" ademt "Let it be" (album)

YNGMYM geeft de sfeer van "Abbey Road" duidelijk weer.

avatar van pauljojo
Laatst uitzending gezien op http://portal.omroep.nl/uitzendinggemist over dat de echte Paul in 1966, toen hij peinsend de studio uit liep, zou zijn overleden in een autoongeluk. De Beatles wilden het niet aan de wereld vertellen, dus de latere Paul is een dubbelganger William Campbell (geloof ik). Op verschillende albums zouden de Beatles echter hints verstoppen. Check b.v. deze cover van Abbey Road. Paul op blote voeten = teken dat hij dood is. De rest is verkleed als "gravedigger", begrafenisondernemer en priester. Het nummerbord van de witte VW is 28IF , oftewel... hij zou 28 zijn ALS hij nog leefde. Bovendien houdt Paul zijn sigaret vast in zijn rechter hand, terwijl hij toch echt links was! Op cover van Sgt. Pepper ook veel aanwijzingen. B.v. hand boven hoofd van Paul, op blauw pak van Paul staat op zijn linker arm O.P.D. (Officially Pronounced Dead) en lees grafsteen op cover maar eens in de spiegel... In veel lyrics zitten ook aanwijzingen. Luister maar eens naar "how do you sleep - John Lennon". Echt of promotiestunt? Weet niet wat ik er van moet denken eigenlijks... En voor al die kenners hier is dit natuurlijk helemaal niets nieuws, maar die docu op tv was in ieder geval wel cool.

pauljojo schreef:

Ik geloof niet zo in al die publiciteitsstunts. Net als dat Elvis nog zou leven...

Nicolage Rico schreef:

Nee, ik geloof daar ook niet zozeer in,
maar ik moet eerlijk bekennen toen ik dit hele 'Paul Is Dead' verhaal s'avonds laat in mijn ééntje een keertje las ik echt begon te twijfelen of Sir. Paul nog leefde. Maar de dag erna dacht ik bij mijn eigen ''wat een onzin eigenlijk zeg". Het zijn idd gewoon publiciteitsstunts.

maar Elvis leeft toch nog wel?

avatar van Nicolage Rico
Ja, dat wel, maar over Paul is gewoon onzin.

avatar van pauljojo
Music4ever schreef:

Jep... Maar stél nou eens dat... Dan is Bono ongelofelijk genept door met een één of andere Campbell Sgt. Pepper op te voeren. Niet eens met dé Paul...
En ow... thanks for the link tomthumb! Kon hem niet meer vinden nadat ik het de eerste keer gezien had.

avatar van dudehere
Zie net die docu voor het eerst. Ik had wel ooit vaag iets gehoord van het Paul is dead verhaal en het achteruit draaien van platen.

Maar ik vind het verhaal echt briljant en die aanwijzingen smul ik ook van .

Jammer dat ze op het laatst van die docu die oude vent nog aan het woord laten die claimt alles te weten, breekt het een beetje af.

Zijn hier trouwens boeken of zo over verschenen???

HiLL schreef:

Of Because als we het toch over vocale hoogstandjes hebben.

Klopt helemaal; die was ik even vergeten. Stom van me. Op één van de Anthology-cd's van de Beatles staat een a capella-versie van "Because". Schitterend.

luked45 schreef:

Ja klopt, die versie ken ik ook, en wat je zegt:
Dat is werkelijk schitterend!

Pim
Als Paul McCartney al 40 jaar dood is en toch nog zo'n fantatstisch album maakt (Chaos....), waarom kan John Lennon dat dan niet?

avatar van avdj
Er is niemand zo gek als hem om als dubbelganger verder te gaan

avatar van Nicolage Rico
Maxwell's Silver Hammer vind ik toch wel het minste nummer van deze cd.. Dat "bang bang" vind ik echt niet kunnen.. Wat een afknapper op de rest van het nummer.

avatar van HiLL
Dat is wat mij betreft Octopus' Garden.

HiLL schreef:
Dat is wat mij betreft Octopus' Garden.

Ja, zoals velen. Ik vind Octopus' Garden nog wel meevallen. Geen toppertje natuurlijk, maar aan dat 'bang bang' irriteer ik me.

avatar van avdj
Inderdaad niet de sterkste van de CD. Echt irritant vind ik het niet, maar ik vind het een nikszeggend nummer.