Queen - Greatest Hits (1981)

Rock / Pop
Label: EMI

1. Bohemian Rhapsody (5:52)
  2. Another One Bites the Dust (3:32)
  3. Killer Queen (2:59)
  4. Fat Bottomed Girls (3:21)
  5. Bicycle Race (2:59)
  6. You're My Best Friend (2:50)
  7. Don't Stop Me Now (3:29)
  8. Save Me (3:48)
  9. Crazy Little Thing Called Love (2:41)
  10. Somebody to Love (4:53)
  11. Now I'm Here (4:12)
  12. Good Old-fashioned Lover Boy (2:53)
  13. Play the Game (3:28)
  14. Flash (2:46)
  15. Seven Seas of Rhye (2:47)
  16. We Will Rock You (2:00)
  17. We Are the Champions (3:00)
  18. I'm in Love with My Car [UK Single Version] * (3:05)
  19. Under Pressure [Live at Milton Keynes 1982] * (4:12)
  20. Tie Your Mother Down [Live at Milton Keynes 1982] * (4:28)
  21. Under Pressure * (4:03)

met David Bowie

22. Keep Yourself Alive * (3:32)
  23. Teo Torriatte * (5:00)
  24. Body Language * (4:33)
  25. I Want to Break Free * (3:19)
avatar van Omsk
herman schreef:
Volgens mij bedoelt ie dat ie 3500 cd's naast zijn Queen verzameling heeft.

Ik schrok ook al.

Even mis gelezen. Sinds ik las over die user die 200+ CD's had van Ash geloof ik alles.

En heer Mercury, what is your dot?

Kingsnake
Omsk schreef:

En heer Mercury, what is your dot?

Ik heb er 140 van Marillion, schijnt. Schaamteloos....

Maar goed, die 1,5 komt omdat ik echt maar heel weinig songs van deze plaat goed vind. De eerste twee platen zijn niet eens vertegenwoordigd nog Live Killers.
Daarnaast was dit ook mijn eerste Queen (cassette) album en ik moet er niet aan denken deze op te zetten.

De verzamelaars Opera Omnia (4cd) en Royal Rarities (3cd) zijn ondanks hun incoherentie veel fijner om door te spitten.
Jammer dat het geen officiele releases zijn.
Zoek maar eens op

avatar van kaztor
Ik vind eigenlijk dat het schelden wat minder kan. Doe dat in pm's, a.u.b.
Is wat prettiger voor de sfeer op deze site.

avatar van djarend
herman schreef:
Volgens mij bedoelt ie dat ie 3500 cd's naast zijn Queen verzameling heeft.

Ik schrok ook al.

uiteraard naast de queen verzameling, zou anders wel erg "sick" zijn en rest van mijn verhaal niet kloppen

en inderdaad, schelden is zo kinderachtig, iedereen heeft recht op zijn mening etc. Je mag best zeggen dat je Queen niks vind, of deze cd/lp niks vind etc, raakt mij toch niet, als ik hem maar leuk vind, toch ? (en miljoenen anderen, maar daty zegt natuurlijk niks)

Kingsnake
Kingsnake schreef:

En ik mag mensen niet zomaar droplul noemen...

al op een luchtige manier afstand genomen van mn gescheld...

Jack in the Box
Begin jaren 80 heb ik deze LP gekocht als Wereldsterren - Grootste Hits, met zo'n gouden rand. In een greep heb je Queen's beste hits te pakken.
Later heb ik 'm weer als Wereldsterren LP gekocht, maar dan zonder gouden rand en met Under Pressure erop.
Een kennis van mij had toen de Amerikaanse persing met een hele andere tracklist.
Vervolgens weer op CD gekocht voor 25 piekies. Nadat Freddie Mercury overleden was stond hij weer voor 40 piek (of meer) in de CD-bakken. Greatest Hits II bevat ook zo'n supersamenstelling, maar het derde deel draai ik eigenlijk nooit.

Guardian of Isis
Meer dan de Greatest Hits hoef ik eigenlijk niet direct te hebben van een band als Queen; misschien ga ik het oeuvre van de groep later nog 's verkennen, maar voorlopig ben ik met deze en de opvolger wel even zoet. Moeilijk om hier favorieten aan te duiden, een heel fijne verzamelaar!

avatar van SpaceyKing99
in m'n ogen blijft Queen toch wel een van de meeste band-groep in die jaren wanneer ze zeer populair waren!
Het nummer Bohemian Rhapsody is toch wel één van m'n favorieten en ook Don't Stop Me Now doet het ook goed.
5.0*

avatar van rkdev
SpaceyKing99 schreef:
???

avatar van SpaceyKing99
Ik bedoel... Queen was in die tijd populair, en dat zijn ze bij sommige mensen nog steeds.

avatar van musician
Het lijkt gemakkelijk, om achteraf laaiend enthousiast te oordelen over de eerste Greatest hits van Queen. Ook ik wist niet hoe snel het album in huis te halen (eind '81, begin '82).

Maar.

Als ik nu per saldo bekijk wat er eigenlijk precies opstaat ben ik wel wat minder enthousiast (geworden).

Aan de ene kant de prettige aanwezigheid van tracks 1, 3, 6,10, 11, 12 & 15.

Dan wil ik nog neutraal staan tegenover 16 & 17.

Maar ik krijg al enige tijd geen warme gevoelens meer bij de overige tracks die dit album sieren. Toegegeven, het waren allemaal hits. Dus aan die eis van het album is in ieder geval voldaan.

Maar door de sterk wisselende kwaliteit is het geen Greatest hits die ik met plezier als luisteralbum nog eens in de cd-speler stop. Dan weet ik mij wel mooiere compilaties van Queen te bedenken.

avatar van bikkel2
In zekere zin wel met je eens musician . Het is ook niet iets wat ik nog veel draai . Ik heb zelf ook een aantal compilaties gemaakt en daar komt geen single op voor .
Anderzijds waren de singles natuurlijk erg catchy en herkenbaar . Het meerendeel zijn zelfs klassiekers geworden en ook terecht .
Met Greatest Hits II heb ik wat minder . De hits bleven groot maar Queen's streven om maar vooral eigentijds te blijven klinken , ging er bij mij op een aantal uitzonderingen niet zo goed in .
Maar hier staat op singlegebied zeker hun beste werk op .
Er zijn uiteindelijk maar 3 singles van de periode hierna die naar mijn mening met het beste werk vergeleken kunnen worden ; Radio Ga Ga , Innuendo en The Show Must Go On .

avatar van Madjack71
Die drie genoemde singles, kunnen idd. niet alleen meten met hun beste werk, maar passen ook naadloos in de sfeer die zo kenmerkend was voor de Queen uit de jaren zeventig.

Doe er trouwens hier op aan sluitend, ook gelijk maar een halfje erbij.

avatar van rudiger
Ik had liever Tie Your Mother Down hierop gezien dan het misselijke Flash .

avatar van De buurman
Maar ja, Tie Your Mother Down was geen hit. Laat staan een Great hit.

De buurman schreef:
Maar ja, Tie Your Mother Down was geen hit.

Nummer stond in 1977 in de top 40 .
Behaalde de 14de plaats .

avatar van bikkel2
De vervolg singles werden minder grote hits . Ook wel logisch want als de albums volgde dan stond die er al keurig op .
Naast het gemis van Tie Your Mother Down vind ik het ook jammer dat Spread Your Wings ontbreekt . Prachtig nummer . Maar eerlijk is eerlijk meer een albumtrack .

bikkel2 schreef:

Spread Your Wings is inderdaad een prachtig nummer .
Maar je weet ook dat verzamelaars nooit compleet zijn .
Zo ook deze niet .

avatar van musician
Nee, en dan moet je je vervolgens afvragen: wat staat er dan wél op, wat zijn de keuzes geweest?

En dan zijn er voor mij wel wat skipmomenten, al klinkt dat dan oneerbiedig voor Queen. Een verzamelaar van 1973 t/m 1978 zou een mooiere plaat hebben opgeleverd. En alleen voor bijzondere liefhebbers blijft er dan nog een verzamelalbum met Flash, Crazy little thing called love en Another one bites the dust over, kortom, de succesvolle en creatieve periode 1979 t/m 1984.

bikkel2 schreef:

Keep Yourself Alive mis ik ook.
Had eigenlijk het eerste nummer moeten zijn.

avatar van bikkel2
Ja , inderdaad , maar was niet overal in Europa een hit . Een heel kleintje in de U.K .

Seven Seas Of Rhye was dat evenmin . Killer Queen was de grote doorbraak in de meeste landen .

avatar van musician
Ik wil mij er niet met een Jantje van Leyden van afmaken, waarom 3,5 sterren i.p.v. 5 is wel een korte uiteenzetting waard.

Kijk, deze (eerste) verzamelaar van singles van Queen had ik wel 5***** willen geven

We will rock you (live)
You're my best friend
Somebody to love
Now I'm here
Spread your wings
Good old fashioned lover boy
It's late
Love of my life (live)
Seven seas of rhye
We are the champions
Bohemian rhapsody

Alles hiervan is ooit op single uitgebracht, een aantal nummers alleen in de VS of de UK. Ook 17 tracks maar 8 anderen dan bovenstaande tracklist, 9 als je verschil wilt maken tussen We will rock you live (van Live Killers, eerste track) en de studio versie.

ClassicRocker
bikkel2 schreef:

Keep Yourself Alive was weliswaar een single (Queen's eerste), maar geen hit. Ook geen kleintje in Groot Britannië. Het nummer kwam niet op de playlist van de Britse radio (Radio One), slechts 1 dj draaide het af en toe, en kwam zo amper ter ore van het publiek.

Het was de eerste en tevens laatste keer dat Queen dit meemaakte. Hun volgende single Seven Seas of Rhye werd wel een hit in Groot Britannië, een top-10 hit zelfs. Met Killer Queen volgde hun wereldwijde doorbraak.

Onbegrijpelijk dat Keep Yourself Alive geen (grote) hit werd, zelfs een dove kan horen dat het nummer in 1973 (toen pompeuze rock zeer populair was), hitpotentie had.

avatar van bikkel2
Ja , je hebt gelijk , Keep Yourself Alive is nooit een hit geweest . Seven Seas was het eerste hitje in de U.K . Inderdaad vreemd want Keep Yourself Alive had natuurlijk gewoon een hit moeten zijn . Beter dan veel hits die er in die periode waren .

Die Dj die jij bedoeld was waarschijnlijk die presentator van The Old Grey Whistle Test . Die met die baard en hazentanden ( ik kom nog wel op z'n naam) die was helemaal hilarisch van het album Queen en de single . Vermoedelijk was het bij veel mensen nog niet doorgedrongen .

avatar van bikkel2
Gevonden : Bob Harris . Hij kondigde Queen tevens aan op kerstavond 1975 in de Hammersmith Odeon . The Whistle Test zond dit ook uit .

Een legendarisch programma overigens . De beste bands /artiesten van toendertijd . Altijd live in de studio en boeiende interviews .

avatar van kaztor
Keep Yourself Alive was misschien geen hit, maar het was wel de eerste single. Dat vind ik wel iets betekenen voor een band die naderhand zo gigantisch groot werd.

kaztor schreef:

Ik ben het met je eens . Dit nummer had niet mogen ontbreken . Zo valt er altijd wel wat aan te merken op verzamelaars . Er is voornamelijk gekeken wat echt populaire hits waren , en dat constaterend is er eigenlijk niet zo veel op aan te merken . Een veilige samenstelling dus.

ClassicRocker
@bikkel2

Ik doelde op radio-dj Alan Freeman, maar inderdaad: Keep Yourself Alive is ook uitgezonden in The Old Grey Whistle Test.

Een testpersing van Queen's eerste en gelijknamige album, een plaat zonder label in een witte hoes (de plugger was vergeten bandnaam en platenmaatschappij erop te schrijven), belandde op de productieafdeling van de Whistle Test.

Daar was men zo onder de indruk van Queen, dat ze Keep Yourself Alive in het programma wilden hebben. Omdat ze er niet achter kwamen van wie het nummer is, hebben ze er een zwart-wit tekenfilm achter gemonteerd; een razendsnelle trein de door de Verenigde Staten dendert.

Presentator Bob Harris zei tijdens de aankondiging dat ze niet wisten van wie of wat dit was, en als iemand het wist, moest hij maar bellen. De volgende dag belde EMI om te zeggen dat het Queen was, de rest van de week stond telefoon er roodgloeiend, veel kijkers waren compleet overdonderd.

In de volgende uitzending onthulde Harris dat het Queen was. Zo kwam de ''Queentrein'' als het ware langzaam tot rijden .

avatar van bikkel2
Kijk dat is nu feitenkennis classic rocker , thanx voor de info .

Ik wist wel dat Bob Harris er iets mee van doen had .

Zo is er natuurlijk ook het verhaal van Bohemian Rapsody . De platenmaatschappij zag aanvankelijk niets in het uitbrengen van de single . Maar de boys van Queen stonden er op . Dj / komiek Kenny Everett draaide het om de haverklap in zijn programma , en wel helemaal . Die was helemaal hilarisch . En ook hier stond de telefoon weer roodgroeiend .
Een single met die tijdsduur en met dat operastuk .... uniek !
De Queentrein ging nog een stukkie harder .

avatar van ricardo
Dit was het eerste wat ik als compleet muziek album ooit op een cassetebandje hoorde. Dit draaide ik later toen ik minder met muziek bezig was nog erg veel in de auto op casseterecorder. Alle nummers hierop zijn van de radio natuurlijk overbekend en onverwoestbaar. De hitmachine die The Beatles in de jaren 60 waren heeft Queen in de jaren 70 eigenlijk wel een beetje overgenomen. Ik ken eigenlijk geen enkele band die meer singles heeft gehad in Nederland dan Queen, meer nog dan The Beatles volgens mij. Ook volume 2 staat boordevol single hits die altijd vaak op de radio te horen waren. Zelfs vol 3 bevat nog een aantal singles, maar minder dan 1 en 2.

Van alle single bands is het voor mij absoluut de grootste band, en qua live act zijn ze ook bijna niet overtroffen door andere bands.

Ik beluister bijna nooit meer muziek van Queen, omdat ik het vroeger echt grijs gedraaid heb. Zal er weer wat vaker naar luisteren, echt jeugdsentiment voor mij.