The Killers - Hot Fuss (2004)

Label: Island

1. Jenny Was a Friend of Mine (4:04)
  2. Mr. Brightside (3:42)
  3. Smile Like You Mean It (3:54)
  4. Somebody Told Me (3:17)
  5. All These Things That I've Done (5:01)
  6. Andy, You're a Star (3:14)
  7. On Top (4:18)
  8. Change Your Mind (3:12)
  9. Believe Me Natalie (5:05)
  10. Midnight Show (4:03)
  11. Everything Will Be Alright (5:44)
  12. Glamorous Indie Rock & Roll * (4:16)
  13. The Ballad of Michael Valentine * (3:49)
  14. Under the Gun * (2:33)
  15. Mr. Brightside [Jacques Lu Cont's Thin White Duke Mix - Radio Edit] * (4:38)
  16. Somebody Told Me [Mylo Mix] * (7:17)
  17. Smile Like You Mean It [Fischerspooner Mix] * (6:24)
  18. Smile Like You Mean It [Ruff and Jam Eastside Mix] * (7:35)
khonnor

avatar van Sebashuis
hopelijk toch niet hetzelfde verhaal hier als bij velen andere bands, het debuut album is top de rest is minder.

maar goed we zien we na het 3e album. maar dit is een echte topper, opening's nummer heeft een magische baslijn.

en zalig die keyboards

avatar van ronnievb
Dit is verreweg de raarste plaat ooit die echt heeft moet groeien in mijn waardering. Eerst associaties gelijk aan de Kaiser Chiefs, later, voornamelijk gestuurd door het prachtige Read my Mind van het andere album en een spetterend, doch publiekelijk afgebrnd optreden op Lowlands, later nog een kans gegeven en geslaagd voor de test.

Dit maakt het natuurlijk nog niet een geweldig album, maar voor lekkere goede ongecompliceerde muziek die een hoog meezing-gehalte heeft (Je moest me dit eens zien zingen met Singstar) moet je hier zijn.

avatar van Yamato
Eén van m'n favoriete albums. Prachtige lyrics en heel mooi uitgevoerd. Mr Brightside is dan ook m'n all-time-favourite track.

xCrackhead
Geweldig album.
Ik heb hem wel een paar keer moeten draaien voordat ik dat ook echt vond, maar toch.
Dit was mijn eerste kenninsmaking met The Killers en ik heb eergisteren hun tweede Cd ook maar even aangeschaft.
Vond trouwens in het begin wel erg storend dat je de zang niet zo goed kon verstaan.
Maar als je even songtekst erbij pakt, kom je tot de conclusie dat het toch echt aan je oren lag.

xCrackhead schreef:

Briljant!

avatar van Yeahz
Stiekem vind ik dit toch eigenlijk ook wel een leuke plaat. Vooral 'Smile like you mean it' slaat bij mij in als een bom en bler ik dan ook graag en regelmatig mee. Lekkere eenvoudige melodieen, directe teksten en klinkt behoorlijk eigentijds. Best wel oke dus.

starsailor schreef:
5 slechte nummers dus....hoe slecht is Sam's Town dan wel niet????

wel een aantal slechte nummers op sams town maar ook weer heel goeie; for reasons unknown, read my mind, when you were young, uncle jonny en nog wel eentje die ik vergeten ben- alleen door die nummers vind ik het eigenlijk al een beter album dan deze..

avatar van xrockerx
1,0

amen

daarbij wil hoog niveau vervangen voor goede popliedjes

avatar van KidChino8
Dit is supermuziek, zo zouden er meer groepen moeten zijn.
Want spijtig genoeg zijn ze er niet..

Vreselijke gekunstelde pop-opera.

Abyss

daarna zakt de plaat als een pudding ineen

De laatste 5 nummers kunnen me helaas niet boeien.
De eerste 5 nummers zijn inderdaad geweldig.

avatar van Kiss
Heerlijke muziek waar je niet bij moet nadenken, gewoon luidop meebrullen.
1000 keer beter dan Sam's Town

avatar van SoNick

daarna zakt de plaat als een pudding ineen

Ben ik het totaal mee eens! Al vind ik 'change your mind' ook een leuk nummer! Desalniettemin heeft deze plaat toch een speciale plek bij mij. Dit zal echter meer te maken hebben aan de herinneringen die hoorden bij de periode die ik had toen ik de plaat grijs draaide.

avatar van lauradance
deze plaat heb ik zoo vaak geluisterd dat ie nou niet zo heel boeiend meer is.

smile like you mean it and mr brightside zijn wel geweldig

avatar van Irish
Ik heb dit album nu al 2 a 3 jaar in bezit en eigenlijk alleen de songs die als single zijn uitgebracht vervelen me. Echt een steengoed album *4.0

avatar van Yamato
Kiss schreef:
Heerlijke muziek waar je niet bij moet nadenken, gewoon luidop meebrullen.
1000 keer beter dan Sam's Town

Muziek waar je wel bij moet nadenken juist...

Kevin Kattouw
de intro bij somebody told me ik gewoon erg goed(zou zo de intro van een Linkin Park nummer kunnen zijn geweest), maar wordt dan later afgekapt door die zanger( want die klinkt in mijn oren gewoon redelijk slecht) en de rest van het nummer. Verder nog wel een redelijke plaat.

avatar van ZERO
Mr. Brightside is het favoriete Britse on the road lied

Mr. Brightside van The Killers is door de Britten verkozen tot het ultieme meezingnummer voor onderweg. Het was een verrassing dat een modern lied het haalde van klassiekers als ‘In the air tonight’ van Phil Collins en ‘Born to be wild’ van Steppenwolf. Het onderzoek toonde ook opmerkelijke verschillen aan bij mannelijke en vrouwelijke chauffeurs. De vrouwen verkozen Bonnie Tyler boven de Killers. En Lenny Kravitz stond enkel bij de mannen in de top 10. 12 Procent van de mannen beweerde in stilte te rijden, terwijl dat bij de vrouwen maar 3 procent was.

Bron: stubru.be

Mr. Brightside is gewoon één van de beste nummers ooit gemaakt. Of dat nu voor in de auto, in de living, in de keuken of in de slaapkamer is!

WernerGSF
Dus nummers met een hoog meezing gehalte, dat zijn kwalitatief goede nummers?

avatar van Yeahz
Dat beweert hij toch niet? Hij vindt het hoe dan ook een goed nummer en laat voor de aardigheid daar nog even een mediastukje bij zien.

Lost Highway
WernerGSF schreef:
Dus nummers met een hoog meezing gehalte, dat zijn kwalitatief goede nummers?

Niet noodzakelijk, maar dit is gewoon een topsong.

avatar van WeZet
Heerlijk album, Mr. Brightside is een nummer dat alom bekend is, maar voor mij is het niks speciaal, nummers als Midnight Show & Andy, You're A Star vind ik meer om van te genieten, maar dat zijn ook niet echt de hitparade tracks.

4.0

avatar van Carolaah
Yay! Lang leve de limited edition

Plaat zakt inderdaad helemaal weg na de eerste 5 nummers. Van heel erg goed naar echt belachelijk slecht. Vandaar een 3,0.

Beitel
Ik ben totáál geen fan van The Killers, maar het nummer All These Things That I've Done (vooral met de clip van Anton Corbijn) weet bij mij toch de goede snaar te raken.

bramsterdam
zeker een goed album, maar vind Sam's town toch wel een stuk beter.

avatar van sierrra

Wat een onzin. Plaat blijft van begin tot eind goed.

avatar van trebremmit
Bij deze plaat en bij sams town staan 5 a 6 hele goeie nummers op en de rest is gewoon vulling. Ze hadden die twee platen samen moeten voegen dan had ik vijf sterren gegeven.

avatar van Mod77
Glamorous Indie Rock & roll is trouwens een juweeltje, als je de eerste vijf nummers kan pruimen, dan deze zeker. Een soort "Its only Rock and Roll" lijkt het wel.

Krijg bij Mister Brightside trouwens een Beethoven/schiller gevoel. (Voor kenners, de 9de symfonie)

Geef hem een vier en een half.