The Killers - Hot Fuss (2004)

Label: Island

1. Jenny Was a Friend of Mine (4:04)
  2. Mr. Brightside (3:42)
  3. Smile Like You Mean It (3:54)
  4. Somebody Told Me (3:17)
  5. All These Things That I've Done (5:01)
  6. Andy, You're a Star (3:14)
  7. On Top (4:18)
  8. Change Your Mind (3:12)
  9. Believe Me Natalie (5:05)
  10. Midnight Show (4:03)
  11. Everything Will Be Alright (5:44)
  12. Glamorous Indie Rock & Roll * (4:16)
  13. The Ballad of Michael Valentine * (3:49)
  14. Under the Gun * (2:33)
  15. Mr. Brightside [Jacques Lu Cont's Thin White Duke Mix - Radio Edit] * (4:38)
  16. Somebody Told Me [Mylo Mix] * (7:17)
  17. Smile Like You Mean It [Fischerspooner Mix] * (6:24)
  18. Smile Like You Mean It [Ruff and Jam Eastside Mix] * (7:35)
Nou, Mod77, ik kan de eerste vijf nummers prima pruimen, maar Glamorous indie rock & roll totaal niet. Dat vind ik echt een verschrikkelijk nummer.

khonnor
smile like you mean it!!!!

The Boogieman
Er staan echt hele goeie nummers op en vooral in het begin. Tegen het einde aan wordt het een stuk minder. Toch een 4 voor de uitstekende beginnummers.

avatar van sdr
sdr
Ik zelf vind de nummers niet tegen het einde minder worden. Juist 2 nummers die meer op het begin staan en ook bekende/populaire songs zijn, namelijk Smile Like You Mean It en Somebody Told Me vind ik wat minder. Mr. Brightside is 1 van m'n alltime favourites.

avatar van musicfriek
*komt onder stoeptegel vandaan*

Dat ik dit gemist heb, om je dood te schamen! Verslavend lekkere rock van de bovenste plank. Gelijk bij eerste draaibeurt grijpt dit me. Kan zelf nog niet helemaal verklaren waarom, het zit allemaal gewoon erg lekker in elkaar. Hier ga ik zeker nog een hele tijd van genieten

En...... Smile Like You Mean It

Ik krijg maar geen genoeg van dat basloopje in Jenny was a friend of mine, heerlijk.

Blijft nog steeds de beste cd van The Killers.

Mr Brightside wordt echt helemaal niet saai, zelf naar 100x te hebben geluisterd! Dit vind ik nog het beste album van the killers! Kan er niet genoeg van krijgen. Jammer dat het 12 maart is uitverkocht, had ze gezien op lowlands 2007, en wou ze graag nog een keertje meemaken!

Lost Highway
musicfriek schreef:

En...... Smile Like You Mean It

Heb ik ook een zwak voor. Sowieso is kant A helemaal top met de Heilige Drievuldigheid Brightside-Smile-Somebody Told Me. Dit was één van de weinige albums waarvan ik mijn mp3 versie nog niet vervangen had door een regulier exemplaar, dat is dus nu gebeurd. Ik hoop dat het kwartje van kant B ook eens gaat vallen.

Kadafi
Erg leuk album. Neemt niet weg dat het afzwakt. De leukste nummers zijn voor mij niet heel verrassend Jenny was a friend of mine, Mr. Brightside & Somebody told me.

Midnight Show vind ik persoonlijk er boven uit steken.
Ik lees hier regelmatig dat alleen de eerste 5 nummers erg goed zijn.
Probeer nummer 10 dus eens.

avatar van Fieke_28
Dit eerste album van The Killers is naar mijn mening vele maten beter dan hun nieuwste album "Day & Age".

Aantrekkelijk album met aanstekelijke, ga lekker uit je dak pop met als hoogtepunten "Mr.Brightside", "Smile Like You Mean It" en "Somebody Told Me". Gewoon erg prettig om naar te luisteren.

Fieke_28 schreef:

Helemaal mee eens!

avatar van Smoes
Fieke_28 schreef:

3,5 sterren

" Day & Age " hadden ze nooit moeten maken , persoonlijk vind ik het echt een teleurstelling!

flebbie
Discoverme schreef:
Het "I got soul but i'm not a soldier'-gedeelte met koor, vond ik echt super vooral de eerste keer dat ik het hoorde, wist niet wat ik hoorde!

"I got ham, but I'm not a hamster!"

avatar van battersea
Voorals nog een heerlijke plaat, zeg. Heeft af en toe wat weg van het iets duistere maar geweldige Turn on the Bright Light van Interpol. Wat klinken die gasten soms brits!

avatar van Kos
Kos
Meen je dat nou, vind het echt allesbehalve Brits klinken.

avatar van starsailor
Kos schreef:
Meen je dat nou, vind het echt allesbehalve Brits klinken.

Ten tijde van dit album kregen ze dit stempel op:

The Killers as The Best British Band Ever to come From The US,

avatar van Kos
Kos
Oke, wel iemand die zijn stempels dan aardig verkeerd zet.

Mja, ten tijde van dit album was Franz Ferdinand net flink doorgebroken en zo werd dit gepresenteerd als de Amerikaanse tegenhanger. Staan wel een paar aardige nummers op, maar wat mij betreft mist het een beetje schwung en is het hier en daar vrij lompe muziek.

Lost Highway
Ik vind deze een pak sterker dan het debuut van FF. Deze draai ik nog met veel plezier terwijl ik laatst de eerste FF nog eens uit de kast heb gehaald, en tot de conclusie kwam dat het als album behalve de kapot gedraaide alto hitjes weinig om het lijf heeft. Ook dit album moet het hebben van zijn topsingles, maar zo een Mr. Brghtside of Smile Like You Mean It gaan blijkbaar langer mee dan This Fire of Take Me Out. Ook leg ik de link niet meteen met de Britse muziek, net als battersea vind ik Hot Fuss wel wat weg hebben van Turn On The Bright Lights.

avatar van rkdev
De eerste 5 nummers zijn briljant, daarna zakt de plaat ietsjes in.

avatar van Djarune
nu de killers opeens ongekend populair zijn en kaarten voor de HMH voor 120 euro per stuk op marktplaats verkocht worden valt het mij wel op dat de populariteit omgekeerd evenredig is met de muziek. Dit album is echt een stuk beter dan die andere 2.

avatar van Banjo
deze cd is goed daarna zijn ze hard naar beneden gegaan...

avatar van Eliaass
Jammer dat in Day & Age de gitaren wat verdwenen zijn, maar dat was misschien wel nodig om even afwisseling te hebben.
Ik hoop dat het volgende album de sound van Hot Fuss en Sams Town zullen hebben.

Eliaass schreef:

ja ik ook. Ik mis de harde rock van Sam's Town & dit album. Maar toch vind Day & Age ook een geweldig album

avatar van musicman13
Hot Fuss is een top album! Een indrukwekkend debuutalbum! Vind alle nummers heerlijk behalve Everything Will Be Alright.

een 4,5

avatar van Booyo
De eerste 8 nummers van Hot Fuss vind ik hoogstaand maar door de nummers die erna komen mag de hoge top 250 notering van mij in twijfel getrokken worden.. Desondanks is dit een album wat mij na elke luisterbeurt vrolijk achterlaat en vind ik het zeker 4 sterren waard!

flebbie schreef:

"I got ham, but I'm not a hamster!"

HalleLujah!

Lost Highway schreef:

Ik vind de vergelijking tussen Franz Ferdinand, The Killers en Interpol te vergezocht. Alle drie de bands halen hun inspiratie weliswaar duidelijk uit de Britse new wave van begin jaren '80, maar ze doen het alledrie op een eigen manier. Met een eigem geluid.

Franz Ferdinand heeft een uit duizenden herkenbaar geluid (ergens tussen Talking Heads en XTC en mainstream); poppy, opgewekt en swingend.
Interpol klinkt een heel pak donkerder, zware kost in vergelijking met FF. En The Killers die zweven overal zo'n beetje tussendoor. Getuige hun laatste album zijn ze nog steeds zoekende naar hun 'eigen' stijl. Of ze willen gewoon iedere keer iets anders proberen.