The Cure - The Cure (2004)

Label: Geffen

1. Lost (4:07)
  2. Labybrinth (5:14)
  3. Before Three (4:40)
  4. Truth, Goodness and Beauty * (4:20)
  5. The End of the World (3:44)
  6. Anniversary (4:23)
  7. Us Or Them (4:09)
  8. Fake * (4:37)
  9. Alt.end (4:31)
  10. (I Don't Know What's Going) On (2:58)
  11. Taking Off (3:19)
  12. Never (4:05)
  13. The Promise (10:21)
  14. Going Nowhere * (3:30)
  15. This Morning * (7:15)
avatar van rzasa
Online te beluisteren via http://www.hyperlaunch.com/the...
Klik op Listening Party. Klinkt helemaal niet slecht trouwens, die nieuwe Cure!

Ruby1966
Dit album is nog geen 2 weken uit en heeft nu al zijn eerste stem binnen. 1 Ster !!!
Strange

Ik heb hem tot nu toe 1x in zijn geheel beluisterd, wil/kan er nog geen goed oordeel over vellen, maar het klinkt als de "oude" Cure.
En dat bedoel ik positief !

Beetje vreemd inderdaad, want de beoordeling liegt er niet om, en als je een nieuwe cd al zo laag beoordeelt heb ik ook mijn bedenkingen: misschien vooringenomenheid ? (The Cure mag onderhand bekend zijn, en die vind je leuk of niet, dus een 1 voor een album dat net uit is ?????? Dit vraagt om een toelichting !)

Ruby1966
Dat waren ook mijn gedachten

avatar van blabla
1,0
Ik heb de online versie die hier boven wordt genoemt geluisterd en ik vind er niet veel aan, 'been there, done that' in mijn oren.

avatar van blabla
1,0
aERodynamIC schreef:

want de beoordeling liegt er niet om

Je moet mijn beoordeling ook absoluut niet als maatgevend zien voor deze plaat.
Ik heb tegenwoordig een voorkeur en smaak voor andere genres.
Vond de Cure vroeger een aardig bandje en was dus wel nieuwsgierig naar wat ze nu doen.

blabla schreef:

Ok, duidelijk, wel wat weinig die ene keer luisteren, maar ok
Ik heb geen beoordeling gegeven: sterker, ik vond hem op den duur vervelend worden en heb hem niet meer afgeluisterd.
En ik ben echt niet vies van the Cure. Maar misschien geldt dat voor mij ook: Been there done that.

avatar van titan
titan (crew)
Als een band een album uitbrengt dat dezelfde naam heeft als de groepsnaam betekent dat vaak een koerswijziging of een nieuwe start. Dat is ook bij The cure deels wel het geval. Niet dat de band een radicaal andere koers is gaan volgen, maar voor het eerst sinds jaren hoor ik er weer bezieling en urgentie in.

Naarmate ik hem vaker hoor begint hij steeds beter te bevallen. Overige valt dit album in de categorie donkere en zware kost en niet in de categorie vrolijke jolijt, dus als je vooral van die laatste kant van the cure houdt kan je dit album beter overslaan. Verwacht overigens geen lang uitgesponnen klaagzangen als op Pornograpy en Disintegration, op dit album zijn eerder termen als grimmig en verbeten van toepassing. 3,5*.

avatar van starbright boy
Beste cure album sinds 1989.

avatar van voskat
Doodsaai en melodieloos. Tsja.

Lost en Anniversary zijn nog aardig.

Lost en Anniversary zijn ook mijn favorieten. Maar ik vind dit album voor de rest zeker niet melodieloos of doodsaai,wat voskat dus wel vind, ik vind het één van de betere sinds de jaren '80. Maar zo goed als de eerste 5 jaar van hun bestaan hebben ze wat mij betreft nooit meer overtroffen.

voskat schreef:
Doodsaai en melodieloos. Tsja.

Lost en Anniversary zijn nog aardig.

Melodieloos

Volgens mij zijn the end of the world en taking off echt weer popjuweeltjes die bol staan van de melodie! Of jij moet iets heel anders onder melodie verstaan

avatar van orbit
Ik vind een aantal nummers op deze plaat trouwens ook wel erg zwak, met name het oeverloos lange laatste nummer.. wat ik echt een van de minste cure-songs ooit vind!

avatar van starbright boy
starbright boy schreef:
Beste cure album sinds 1989.

Hier kom ik op terug, geen lange termijn album helaas. Redelijk imponerend in het begin, maar geen blijver.

avatar van Castle
Achteraf is Bloodflowers van na Disintegration stuk beter album... niet slecht, maar geen plakker

avatar van orbit
Ik vind bloodflowers nu juist een zielloze en beetje vlakke klank hebben. In dit album zit tenminste weer pit! Vooral Lost, Anniversary (tijdje geleden dat ze dit soort nummers maakten) en Us or Them knallen flink van de groef! Op bloodflowers vind ik het één kale brij. Vrijwel geen uitschieters en nogal repetitief.

Maargoed, misschien komen ze dit jaar nog met een plaat die alle langgekoesterde verwachtingen inlost

avatar van mic
mic
orbit schreef:

Ai...vind het juist een van de beste.
Hij's wel iets te lang, ja.

Nog steeds niet mijn favoriete Cure-album. Ik zag dat ik er nog niet op gestemd had, dus ook dat zegt wel wat

Maar ik moet eerlijk zeggen: het is toch minder slecht dan het in mijn geheugen was. Toen ik deze cd net in huis had bleef het denk ik bij 2 keer draaien.
Nu zijn dat wel meer keren geworden en kan ik zeggen dat het dus wel meevalt. Ik kom uit op een krappe 3,5 en dat komt dan vooral door mijn favoriete nummers op dit album. De rest blijft voor mij een beetje een vage mess....

avatar van nuf
nuf
het eerste nummer vind ik persoonlijk het slechtste nummer wat the cure heeft gemaakt, het is op een negatieve manier donker vind ik, terwijl the cure juist zo goed positief donkere muziek kan maken. maar goed.

verder een nogal apart album, een paar uitschieters zijn the end of the world, alt.end, (i dont know whats going) on, taking off.

de rest is jammergenoeg een beetje zwak, ik vind het een beetje een onsamenhangend album.

maargoed, een 3.5 heeft hij wel verdient

avatar van Premonition
Ik heb 'm net weer beluisterd, voor het eerst dit jaar.
Waarom, dat werd direct weer duidelijk. Het boeit niet, beklijft niet. Jammer, gaat weer terug in het archief op zolder.

Een handvol sterke songs.. maar inderdaad geen legandarisch album (zonder te zeveren van 'ze worden nooit meer zo goed' of 'vroeger blabla') gewoon fijne cure-plaat, een tikkeltje anders... toch voor mij het bewijs dat the cure er na al die jaren/decenia nog steeds muziek maakt omdat ze dat willen doen en omdat ze er verdomd goed in zijn!

Kid A(cid)
Sommige nummers zijn sterk, maar sommige nummers zijn echt van die typische The Cure popliedjes, hoewel in die caterogie toch eigenlijk al betere liedjes zijn gemaakt door hen zelf.
*3,5

Feeder
Inderdaad, het is al eens eerder gedaan. Inderdaad, het is al véél beter gedaan. Maar dat neemt niet weg dat dit een aangenaam plaatje is. Het luistert lekker weg. In het begin was ik héél negatief over deze cd maar ik draai hem nu nog steeds af en toe. Dat wil toch iets zeggen ? Leuk cd'tje...

Maar ze mogen misschien toch eens ophouden. Alhoewel, je weet maar nooit hé.

avatar van Reint
Goed album, 4 sterren. Gewoon een goede popplaat.

Ik heb dit album ooit eens gedownload omdat ik dacht dat dit een verzamelaar was. De cd verrastte mij nogal, omdat er helemaal geen 'Hits' op stond.

Maargoed, ik weet ondertussen wel beter.

Ik zie het al voor me, die titel is gewoon een verkooptruc van Robert Smith. Hoe zal het nieuwe album heten; The Greatest???

avatar van Reint
Oeps, ik bedoelde: ''De cd verrastte mij nogal, omdat er helemaal geen 'Hits' op stondEN.''
Dat er dus geen nummers op stonden die ik kende, of ook maar nummers die op single kunnen. (Toen had ik alleen nog Lost en Labyrinth beluisterd)

DonDijk
Zelfde als met QueenI en QueenII zeg moar

Joa.

EVANSHEWSON
Hoe sterk ik hun ouder werk ook vind, deze band heeft pàkken mooie en sterke muziek gemaakt, maar ik kan dit plaatje echt niet goed vinden.

Gelukkig heb ik er geen geld aan besteed, ik heb het geheel illegaal gecopieerd van een vriend, zoals dat hoort dus.

Want dit verveelt enorm, ik hoor amper gedenkwaardige dingen, ik vrees dat Robertje gewoon uitgeblust en inspiratieloos geworden is.

Iemand zei me dat Robert en zijn band van hun fans niet MOGEN stoppen, nou als ze zulke slappe thee blijven zetten zullen ze vlug genoeg moeten stoppen!
2.5 ster en niets méér.
**1/2