Ali B - Vertelt het Leven van de Straat (2004)

Label: Spec

1. Leven van de Straat (3:31)
  2. Wie Is Ali B? (1:37)
  3. Praatjes voor Iedereen (4:25)

met Brainpower

4. Ze Vinden Je Dope (3:13)
  5. Leipe Mocro Flavour (3:32)

met Yes-R

6. Players (1:18)
  7. Ik Ben Je Zat (3:35)

met Brace

8. Ali Baba Komt... (3:31)

met Three-ality

9. Geweigerd.nl (3:36)
  10. Sjakie (1:50)
  11. Shotgun (2:45)
  12. Waar Gaat Dit Heen (3:57)

met Karima

13. Chaos (Mocro Collabo) (4:39)

met Cilvaringz, Casablanca Connect en Salah Edin

14. Allemaal Criminelen (1:25)
  15. Wees op Je Hoede (3:27)
  16. Helemaal Leip (3:16)
  17. Ik los Alles Op (3:17)
  18. Klaar Om Te Strijden (4:34)

met Yes-R en MC Sranang

19. Leipe Mocro Flavour [Remix] * (3:13)
  20. Wat Zou Je Doen * (4:07)

met Marco Borsato

Ik vind het nummer "ik ben je zat" wel goed, maar hoe dr rest van het album is.... ? geen idee.........

Het album is oke. Had nooit zo'n hoge pet op van Ali, totdat ik hem live zag op het Free Record Shop jaarfeest 2005. Deze man is naast een rapper een behoorlijk goede entertainer !Er staan goede nummers op qua beats en muziek, en ook qua teksten zit het goed in elkaar. Ik zeg..... check um en oordeel zelf !

Petje af voor Ali.

Maar geen hoge .

Welke nummers zijn aan te raden? Die het niveau van Geweigerd.nl en Ik Ben je Zat halen?

avatar van Word_Play
Praatjes voor Iedereen, Leipe Mocro Flavour, Chaos (Mocro Collabo) en Ze Vinden Je Dope.

avatar van Eddie
Wat ik jammer vind van deze artiesten is dat iedereen het goed vind omdat iedereen het goed vind. Natuurlijk is hij voor nederlandse begrippen goed, het is in nederland dun gezaait met goede rappers, Def p, Extince, Brainpower en Rock-attak-ten zijn voor mij echt goede.

Music
WAT EEN CIRCUS ZEG ..

avatar van Word_Play
Eddie, verdiep je wat meer in NL Hiphop. Gasten als Jiggy Djé, Tenshun, VSOP en Raymzter zijn de toekomst.

Word_Play schreef:

Raymzter toekomst? Nee daar geloof ik helemaal niet in..

avatar van Word_Play
Luister Rayacties maar eens goed, Benninf..

Misschien kom ik daar ooit nog eens aan toe.

avatar van Yak
Yak
Waarom is de titel van deze plaat niet gewoon Ali B. vertelt het leven van de straat, voluit? Ik vind dit er nogal stom uitzien zo.

Word_Play schreef:

Luister Rayacties maar eens goed, Benninf..

En check M'n Schoen is te Groot voor je Voet, staat op Cereal van C-Mon.

Ziggy007
Ach deze knuffelmarrokaan bedoelt het goed. Beter dan die hypocriete troep van Lange Frans & Baas B. Door zijn uitstraling weet hij er nog wat van te maken en komt het album op een fabelachtig aantal van 1.5*. Heeel slecht, maar toch ook stiekem wéér een beetje 'leuk' Toch zie ik hem liever tv-programma's volspammen, maargoed daar heeft iedereen hem nu ook al wel uitgekotst Brace is nog wel het ergst, vooral die solo van hem (staat hier niet op).

avatar van FisherKing
Uitermate geslaagd optreden gister tijdens Festival Mundial. Vooral de opmerking dat Verdonk moet oprotten viel erg goed

ali b is wel cool. maar brace

Lieve schat, vuile bitch, waarom ga je nou?
'k Hou van jou, blijf je trouw, dus doe nie zo flauw.

avatar van Conway Twitty
1,0
tja maar hij vertelt het leven van de straat

avatar van nuf
0,5
nuf
nee, deze commerciele rap doet me niks.

en ik vraag me af wáneer ali b nou op de straat te vinden is

Diesel
Ali B is one big practical joke.

En dit album ook. Misselijkmakend slecht. 1*

mauh...

Ik moest serieus lachen bij het zien van de titel.

avatar van BoordAppel
Achterlijk gemiddelde weer. Veel artiesten hebben helaas last van veel haters.

BoordAppel schreef:
Achterlijk gemiddelde weer. Veel artiesten hebben helaas last van veel haters.

Hoesso?
Er zijn genoeg mensen die dit wél slechte pulp vinden.
Net zoals er genoeg mensen zijn die knielen voor Ali B.

De kwaliteit van de muziek mag dan wel 'redelijk' zijn, de teksten zijn ondermaats en slaan werkelijk nergens op.

1,5* voor de redelijke straat-beats.

avatar van BoordAppel
Er zijn genoeg mensen die dit wél slechte pulp vinden.

avatar van Gyzzz

Inderdaad. Die beluisteren het album dan ook niet.

Ik heb het album meerdere keren beluisterd, maar meer dan 2* krijg ik er toch ook echt niet uit hoor. Rampzalig slechte lyrics, redelijke beats op sommige punten, en niet echt een flow die iets goed maakt.

Inderdaad. Die beluisteren het album dan ook niet.

Hmm, je conclusie praat je zelf tegen.
Nadat ik even je 'stem geschiedenis' heb bekeken, merk ik dat je ook een aantal albums 1,5 sterren hebt toegediend.
Dat vond jij dus waarschijnlijk 'slechte pulp', en tóch beluisterde je dat album...
Zodoende heb ik ook dit album beluisterd en kwam tot de conclusie dat ik met dit album niet verder kom dan 1,5 sterretjes.

avatar van BoordAppel
Die halve sterren toren spreekt zichzelf tegen. Jij gelooft dat al die mensen dit album hebben beluisterd? Lijkt me heel erg sterk. Al die niet toegelichte halve sterren neem ik dan ook niet serieus. Hier is het duidelijk een geval van: Ali B? Die haat ik, 0,5*. Jammer maar helaas stemmen veel mensen zo.

Natuurlijk beluister je af en toe muziek die je niets vind, maar sommige mensen lijken er een hobbie van te maken. En toelichten, ho maar.

avatar van Gyzzz
BoordAppel schreef:

Maar ik beweer ook niet dat die mensen er niet zijn. Ik zeg alleen dat je ook na wél geluisterd te hebben vrij gemakkelijk en terecht tot de conclusie kan komen dat het gewoon nogal slecht is.

avatar van MJ_DA_MAN
wat een niveau