Slipknot - All Hope Is Gone (2008)

Label: Roadrunner

1. .execute. (1:48)
  2. Gematria (The Killing Name) (6:01)
  3. Sulfur (4:37)
  4. Psychosocial (4:43)
  5. Dead Memories (4:28)
  6. Vendetta (5:15)
  7. Butcher's Hook (4:14)
  8. Gehenna (6:53)
  9. This Cold Black (4:40)
  10. Wherein Lies Continue (5:37)
  11. Snuff (4:36)
  12. All Hope Is Gone (4:47)
  13. Child of Burning Time * (5:10)
  14. Til We Die * (5:45)
  15. Vermillion Pt. 2 [Bloodstone Mix] * (3:39)
Leuk die zelfspot in de titel.

Devlab
Ik ben benieuwd, ik ben al jaren geen fan meer van deze band maar toch, zonder slipknot was ik nooit in aanraking gekomen met metal en andere extreme muziek. het vorige album vond ik erg goed op een paar nummers na. ik zal deze dus ook een kans geven

avatar van andnino
Oerlelijke cover. maar we zijn eigenlijk ook niet beter van ze gewend. alleen live 0.9 vond ik wel aardig vormgegeven.
Naar de muziek ben ik wel behoorlijk benieuwd. Hopelijk word het iets in de stijl van de vorige, maar dan zonder akoestische ballads. dat MISSTAAT.

avatar van AGE-411

ja

avatar van bennerd
AGE-411 schreef:

Was die niet uit de band gestapt?

Neen, ik dacht het niet. Hij heeft wel veel getourd met o.a. Ministry en Korn, en producete het nieuwste album van 3 Inches of Blood. Maar ik heb niets gehoord over eventueel stoppen.

avatar van Sanderkeuh
Nope, Joey is nooit uit de band gestapt en heeft daar nooit plannen voor gehad.

Vind de cover ook niet geweldig trouwens, zou al stukken beter zijn zonder dat pentagram.
Anyway, volgens mij gaat dit album net meer akoestisch zijn dan Vol. 3.

clutch
AGE-411 schreef:

Hoe kom je daarbij?

Overigens ga ik deze zeker wel effe een luisterbeurt gunnen. Slipknot blijft (soms) leuke muziek. Die twee nummers 'All Hope Is Gone' en 'Psychosocial' klinken opzich niet verkeerd. Het album schijnt net zo hard als Iowa te worden maar ook melodieuze stukken en expirimentelere shit, ik ben benieuwd.

Overiges wel een kapot lelijke hoes zeg.

avatar van coldwarkids
Idd, "All Hope Is Gone"

clutch
coldwarkids schreef:
Idd, "All Hope Is Gone"

avatar van kaztor
Typisch zo'n band waarbij ik het eigenlijk wel een beetje gezien heb.
Begrijp me niet verkeerd, ik vond de vorige albums goed, maar het is eigenlijk wel mooi geweest met ze.

avatar van Dhr. Bitterbal
ik heb het album nog niet helemaal geluisterd maar de clip van psychosocial is wel interessant. Ze zitten nog vol energie (en een aantal nummers bevatten invloeden die je bij Coreys' Stone Sour kan terugvinden, niet dat ik het erg vind). Ik weet zeker dat deze plaat onder een aantal echte hard-core fans goed zal vallen omdat ze hem brengen met veel energie.

avatar van Tabossi
Ben benieuwd. Van Psychosocial word ik helaas nog niet warm. Acoustisch hoeft van mij niet persé (hoewel ik Vermillion p. 2 wel cool vond). Hoop stiekem op wat geëxperimenteer à la Danger - Keep Away van het vorige album. En uiteraard het nodige ragwerk, maar dat lijkt me wiedes. Of het vernieuwend zal zijn? Ik betwijfel het.

Offtopic: wie gaat naar hun aankomende concert in november?

Joy
zag een clip op mtv van deze plaat

vroeg me af wanneer dergelijke bands nou eens volwassen worden en die debiele achterhaalde not very shocking maskers achterwege gaan laten

muzikaal nog steeds geen hoogvlieger

je hebt het allemaal al eens eerder gehoord, en beter

avatar van bennerd
Joy schreef:
...

...

Persoonlijk hoop ik dat zoiets nıet gebeurd. Het ımago ıs ınderdaad soms vrıj kınderachtıg, maar tegelıjk ıs het ook een deel van de band. Wat zouden ze zıjn zonder hun maskers?

Joy
zonder maskers, een bandje dat niet zo heel erg bijzonder is

de muziek is wel te pruimen maar alemaal al eerder gedaan en beter

Devlab

hier zijn samples te beluisteren van het album
ik verwachtte er niet veel van maar dit klinkt nog best goed!
vooral het feit dat er erg veel cleane zang te horen is bevalt me wel.

avatar van andnino
Terwijl het volgens de band zelf hun meest extreme plaat was :/
Zit Slipknot trouwens bij Nuclear Blast tegenwoordig?

avatar van Dexter
Nee, Roadrunner.

Nieuwe single vind ik wel lekker. Ik vind het wel leuk hoe ze dat 'hardrock-geschreeuw' afwisselen met 'pop/rock gezang' en dan ook nog af en toe lekker headbangen

Devlab
Ik heb nu Psychosocial, All Hope Is Gone, Dead Memories en Gematria (The Killing Name) gehoord en het is allemaal stukken beter dan ik had verwacht, waarschijnlijk ga ik deze cd gewoon kopen als hij uitkomt.. haha nooit verwacht dat ik ooit nog een slipknot album zou kopen

avatar van Kos
Kos
Zit ik een clip te kijken..(kende deze lui verder niet), klinkt best grappig... tot een vreselijk gay-refreintje met hoge stem .

is dat normaal bij deze band?

Devlab
een hoge stem valt toch wel mee? ik vind corey zn cleane zang juist erg mooi. ik denk dat je dan beter hun debuut of iowa kan beluisteren daar word meer op geschreeuwd en minder gezongen.

avatar van CWTAB
Is gelekt, een uurtje geleden, sebiet eens luisteren (nu nog aant binnenhalen, ben eens benieuwd...)

avatar van CWTAB
Na een eerste luisterbeurt valt hij mij toch wat tegen, een klein beetje teveel aan cleane zang (zoals bij Stone Sour)

Ik ben niet zo'n fan van Stone Sour, dus dat zal ook wel m'n (m'n voorlopige) score bepalen denk ik....

Eens benieuwd wat de die-hard fans ervan vinden

avatar van Rhythm & Poetry
Heb een hele lange tijd een absolute hekel gehad aan deze band, maar ik moet zeggen dat ik Psychosocial een erg aanstekelijk nummer vind. Goede instrumentale en ik vind het refrein zelfs mooi. Misschien toch een keer wat meer gaan checken van deze groep.

Devlab
Ik heb m ook aan het binnenhalen, ben benieuwd!
het zit er dik in dat ik deze ook koop

Devlab
na 1 luisterbeurt ben ik erg tevreden!
ze hebben een goede balans gevonden tussen het harde van het debuut en het melodieuze van volume 3.
vooral snuff vind ik erg goed, ook een hele mooie tekst..het nummer heeft echt een hele donkere ondertoon.
Ik weet het nu ook zeker, ik ga m kopen! een stem komt nog ik wil het album nog wat vaker beluisteren.

avatar van Bill
Stiekem hoop ik dat het album meer richting het debuut en Iowa zal zijn. Want net als CWTAB hou ik ook niet enorm veel van de cleane zang ála Stone Sour bij een album van Slipknot. Apart gezien zijn de bands wel goed (met een streepje voor bij Slipknot) maar zelf zie ik Corey liever als brulboei in Slipknot. Softe zang past eigenlijk ook niet echt bij Slipknot. Maarrr...... de 2 nummers die ik tot nu gehoord heb vind ik wel weer erg goed, en de eerste indruk is dat dit een betere richting opgaat (qua geluid) dan Volume 3. (welke ook wel goed was, maar niet beter dan de voorgangers) Ik ben nu het album aan het pindakazen dus ik ben benieuwd!