Slipknot - All Hope Is Gone (2008)

Label: Roadrunner

1. .execute. (1:48)
  2. Gematria (The Killing Name) (6:01)
  3. Sulfur (4:37)
  4. Psychosocial (4:43)
  5. Dead Memories (4:28)
  6. Vendetta (5:15)
  7. Butcher's Hook (4:14)
  8. Gehenna (6:53)
  9. This Cold Black (4:40)
  10. Wherein Lies Continue (5:37)
  11. Snuff (4:36)
  12. All Hope Is Gone (4:47)
  13. Child of Burning Time * (5:10)
  14. Til We Die * (5:45)
  15. Vermillion Pt. 2 [Bloodstone Mix] * (3:39)
avatar van horrorfreak7
andnino schreef:

Ze raakten ergens rond Iowa de draad een beetje kwijt volgens mij.

Volgens mij ook ja, hun debuut blijft nog steeds het beste;

Vergelijk Wait and Bleed met Dead Memories, hoe kan het zo erg mis zijn gegaan ?

avatar van Aghora
Hmm misschien zal ik hun debuutplaat dan ook maar eens een keertje gaan beluisteren... Ik heb me er nooit aan gewaagd omdat ik ze heb leren kennen met de laatste twee platen en daar helemaal niks mee heb.

avatar van Mr. Olaf

Volgens mij ook ja, hun debuut blijft nog steeds het beste;

Slipknot is wat mij betreft gegroeid. Zeg niet dat de eerste albums slecht zijn, maar ze pieken tot op heden toch echt op Vol. 3. Daarvoor vind ik ze ietwat ongecontrolleerd en wat rommelig overkomen en kan me zeer vinden in de weg vanaf Vol. 3. Dit album borduurt daar op verder, wellicht iets teveel in nummers als dead memories, maar nummers als psychosocial, gematria en de titelsong staan als een huis.

Toch knap dat ze nog slechter zijn geworden dan ze al waren...

ElsenaarMetal
Toch vind ik dit een geweldige plaat..
het kan zijn dat het oudere werk beter is, daar moet ik me dan maar een keer aan wagen. maar tot nu toe vermaak ik me uitstekend met deze CD!

avatar van Germ
Germ (crew)
Pff een nieuwe Slipknot, zit iemand hier nog op te wachten?

Zanger Corey Taylor kan beter doorgaan met Stone Sour, wat ik wel een gave band vind. Want die maskers van Slipknot, die kunnen toch echt niet meer?

Germ schreef:
Want die maskers van Slipknot, die kunnen toch echt niet meer?

Kon dat in 1999 wel dan?

Grindpad
Pff een nieuwe Slipknot, zit iemand hier nog op te wachten?

een volledig uitverkochte HMH dacht van wel
(toegegeven, ik ben er persoonlijk ook niet wild van hoor, na Iowa vond ik het niet veel soeps meer)

avatar van Germ
Germ (crew)
andnino schreef:

Kon dat in 1999 wel dan?

Voor mij iig wel. Ik 1999 (met Wait & Bleed) vond ik deze band helemaal bad-ass en buitengewoon heavy

Maar goed, Kiss komt er ook al 40 jaar mee weg.

Germ schreef:

Ik vind het debuut ook nog steeds een geniale plaat.

Aghora schreef:
Yup, en dan te bedenken dat de bandleden los van Slipknot helemaal zo slecht niet zijn. Kijk maar naar Stone Sour of het werk van Joey Jordison bij het Roadrunner United album.

Slipknot's muziek steekt technisch anders zeer knap in elkaar. Mensen blijven ze maar associeren met trommelaars en maskers, terwijl die maar een zeer kleine schakel vormen in de band. En bij elk album zijn de maskers anders. Ze blijven niet zoals Kiss met dezelfde maskers rondlopen, maar het wordt met liefde gedaan, lijkt het, en dat vind ik toch iets hebben. Ze verloochenen het basisprincipe niet.

avatar van deathmetalhead
k snap niet wat mensen hebben tegen slipknot. de meeste personen zijn vaak normale rustige personen. oke bij het concert zijn ze een stuk ruiger. maar buiten niks mis mee.

Vooral domme mensen denken dat alle metalheads stonede, zuipende, analfabetische, asociale idioten zijn. Ironische bijkomstigheid is dan meestal dat ze zelf naar muziek luisteren die niet om aan te horen is...

Aloanator
kaztor schreef:

Even een leuk weetje:
Er is onerzoek gedaan naar de relatie tussen de muziek die je luistert en hoe je persoonlijkheid is.
"Liefhebbers van heavy metal-muziek en klassieke muziek hebben dezelfde soort persoonlijkheid. Ze hebben veel zelfvertrouwen, zijn creatief en zitten goed in hun vel, maar ze zijn niet extravert, aldus een onderzoek onder meer dan 36.000 muziekliefhebbers wereldwijd."
bron: nu.nl/wetenschap | 'Persoonlijkheid bepaalt muziekkeuze'

Aloanator schreef:

...

Da's dus totaal niet stoned, zuipend, analfabeet of asociaal.

Damn, toch maar naar andere muziek beginnen luisteren dan...

Aloanator schreef:

Even een leuk weetje:
bron: nu.nl/wetenschap | 'Persoonlijkheid bepaalt muziekkeuze'

Da's dus totaal niet stoned, zuipend, analfabeet of asociaal.

klopt wel. bij een gewone disco zie je meer ruzie dan bij een metal concert.

bennerd schreef:

Damn, toch maar naar andere muziek beginnen luisteren dan...

Joy
metalheads hebben allemaal een lieve mama iig

dat moet wel want wie naait anders zo keurig al die plakplaatjes op hun spijkerjasje

Joy schreef:
metalheads hebben allemaal een lieve mama iig

true

Grindpad
Joy schreef:
wie naait anders zo keurig al die plakplaatjes op hun spijkerjasje

Satan?

No way.

avatar van horrorfreak7
deathmetalhead schreef:

Ik heb ook meer wat tegen de fans, die denken dat ze alles zijn omdat ze naar Slipknot luisteren.

Ravenous
ehh.. ok.

The Deftone

Ik ben dan ook alles.

Joy
je hebt gelijk

Solipsisme is een extreem filosofisch-idealistisch begrip, dat het 'ik' of het individuele ego en zijn bewustzijn als de enige realiteit ziet

Ik heb het uitgevonden.

hoezo?

PriestMaiden
Dit album is goed, maar ook niet meer dan dat. Vol.3 vond ik een betere cd. Gematria, Sulfur, Psychosocial en All Hope is Gone laten me wel aan het beste van Slipknot denken. De andere tracks zijn ook niet slecht, maar laten me soms aan Stone Sour denken (Snuff, Dead Memories)
De drums vind ik over de hele lijn heel erg geslaagd op dit album.

avatar van Tescootje
Ik vind Slipknot echt geweldig.
Zo briljant zijn ze met maskers en instrumenten.
Hun gitaar werk is simpel maar leuk.
Niet dat alle nummers simpel zijn.
Ligt maar net aan je eigen grenzen.
En de stemmen passen er al helemaal bij.
Kortom geweldig.