Slipknot - All Hope Is Gone (2008)

Label: Roadrunner

1. .execute. (1:48)
  2. Gematria (The Killing Name) (6:01)
  3. Sulfur (4:37)
  4. Psychosocial (4:43)
  5. Dead Memories (4:28)
  6. Vendetta (5:15)
  7. Butcher's Hook (4:14)
  8. Gehenna (6:53)
  9. This Cold Black (4:40)
  10. Wherein Lies Continue (5:37)
  11. Snuff (4:36)
  12. All Hope Is Gone (4:47)
  13. Child of Burning Time * (5:10)
  14. Til We Die * (5:45)
  15. Vermillion Pt. 2 [Bloodstone Mix] * (3:39)
avatar van Dexter
Ben het album net aan het luisteren, en het knalt er in ieder geval goed in: geen cleane zang tijdens Gematria (The Killing Name) tot dusver. Van mij mag het grootste deel van het album wel zo zijn, met hier en daar een enkel rustpunt (op Iowa werkte dat ook perfect met Gently).

avatar van andnino
Dit is toch het laatste studioalbum van ze?

Niet dat ik weet.

Release 25 augustus 2008, dus verwacht ik nu geen nieuwer werk.

avatar van bennerd
andnino schreef:
Dit is toch het laatste studioalbum van ze?

Er gingen toch geruchten rond, dat dit de laatste plaat zou zijn. Maar in recente(re) interviews is hier niets over gezegd.

Dexter schreef:

Toch jammer dat het in de 2e helft van het album helaas niet het geval is dan. Maargoed, op enkele nummers na is het toch weer een prima album.

avatar van Dexter
Iets te veel rustpunten inderdaad, met Snuff als absoluut dieptepunt. Dat moet toch een van de, zoniet hét, meest afschuwelijke Slipknot-nummers zijn. De beste songs zijn de beukers: het geweldige Gematria, Sulfur, Psychosocial, Vendetta, Butcher's Hook, Gehenne, This Cold Black ( ). Dus genoeg moois voor mij. Snuff en Till We Die hadden voor mij echt niet gehoeven, Dead Memories is wel goed.
Nog een keer luisteren en dan komt mijn stem Vooralsnog niet teleurgesteld.

avatar van Bill
Nee ik ben ook niet teleurgesteld, maar toch ook niet helemaal tevreden. Dankzij die softe nummers voornamelijk. Dat hoort bij Stone Sour thuis. Maar ik luister het album nog enkele keren en dan zal ik een stem geven. Want nogmaals, het is totaal geen slecht album. Weer erg tof zelfs. De softe nummers horen er alleen niet thuis. (jezus, ik lijk wel een echo van mezelf )

Devlab
Ik heb m net gekocht, het artwork+boekje zien er erg goed uit!
over de cd zelf, ik had hem al gedownload dus deze week heb ik m al vaker gehoord. hij opent echt enorm sterk met Gematria en door tussendoor even gas terug te nemen is deze cd juist zo interessant.
genoeg variatie om van begin tot eind te boeien. 4 sterren!

er zit ook een making of dvd bij, ook leuk dat je de bandleden zonder maskers ziet. wat vage beelden afgewisseld met bandleden die hun deel van het nummer inspelen. altijd interessant om te zien

Heb vandaag het album binnen gekregen. nou 2x beluisterd. mijn verwachtingen waren hoog, Ik kan er niet echt van zeggen dat ik het een top album vind. hij is me iets te rustig en, van mij mochten sommige nummers er wel af. en wat mij betrefd mogen ze wel weer terug naar de stijl van het album Iowa.
Moet de DVD nog bekijken.
Dit word niet hun laatse album als het goed is, er is geen sprake van in de intervieuws en melden ze gewoon dat ze door gaan.

avatar van Bill
Precies! Die stijl van Iowa was fan-tas-tisch! Zo'n soort album mogen ze best nog eens maken. Geen kopie, maar wel van dat volume. Op dit album staan een stuk of 3 tracks die er zeker af hadden gemogen. Maargoed, het geheel is cool.

hij is wel cool maar sommige nummers zoals Butchers hook en Gehenna zijn me iets te sloom en te soft het had van mij allemaal wat meer mogen knallen! maar toch het blijft een beluisterbaar album met paar kleine min puntjes.
vind zowiezo jammer dat ze de stijl hebben veranderd na het album iowa mja
toch als je het album begint met luisteren en je skipt de intro dan knalt ie er wel goed over heen met het nummer Gematria. ik had zoiets van oke, dit word weer een fijn album en toen beluisterde ik snuff toen dacht ik wtf noo noo noo niet de soft heid van stone sour please.

avatar van andnino
Haha, niemand hapt? Nja, dat Slipknot een kutband is hebben we natuurlijk al zo vaak gehoord ^^

Er is trouwens afgelopen week iemand in Chili opgepakt omdat hij met een katana iemand neer had gestoken, Slipknot werd beschuldigd omdat de dader een pak aanhad dat op dat van Joey Jordison leek.

Egt wel weer een gaaf album van Slipknot! Gematria, Sulfer, Psychosocial en Vendetta als hoogtepunten, na mijn mening iets te veel rust punten maar voor de rest alleen maar lof!

EvilGod schreef:

Idd, die cleane zang vind ik wel tof opzich maar toch van mij had het eruit gemogen. gewoon lekker weer als op het album iowa lekker knallen en het refrijn ook gewoon hard grunten,
ik moet toegeven hoe vaker ik het album nou heb beluisterd begin ik hem toch wel super te vinden.
De drums zijn wel een stuk voor uit gegaan dan de voorgaande albums.

avatar van el_Duderino
Het album begint wervelend, met als topper de single Psychosocial. Maar waarom nu die onvermijdelijke ballad? Had Corey die niet beter voor Stone Sour kunnen bewaren? Daar zit een doorsnee Slipknot-fan toch niet op te wachten! Het album verflauwd halverwege wel een beetje. Misschien nog een paar keer luisteren.

avatar van Desert
Geen slecht album. De Stone Soursound is wel onmiskenbaar aanwezig... Hoewel het twee verschillende bands zijn, vind ik dat wel goed. Van Slipknot ben ik nooit zo'n grote fan geweest terwijl Stone Sour mij wel heel makkelijk kan bekoren.

Desert schreef:

Dan moet je geen slipknot gaan luisteren -.-'

avatar van Desert
Dan moet je geen slipknot gaan luisteren -.-'

Als je goed leest dan merk je dat ik schrijf: "Van Slipknot ben ik nooit zo'n grote fan geweest". Nuanceverschil tochwel...

Ik zeg niet dat ik geen fan ben van Slipknot. Alle albums staan in mijn cd-rek. Maar als ik voor de keuze kom te staan: Slipknot vs. Stone Sour, dan kies ik Stone Sour.

Joy
en, niet geluisterd kun je rniets over zeggen
je zal toch eerst moeten luisteren om tot een oordeel e komen

behalve ik bij st anger

avatar van Dexter

Ik sta op 't punt om 'm naar 4* te verhogen. Er staan me toch wat vette nummers op. Alleen als geheels klinkt het minder dan Iowa of Slipknot. Ik hoor ook liever wat effecten, zodat ze niet zo conformistisch klinken (wat op Vol. 3 ook het geval was).
Maar eerst even de aanschaf afwachten. Till We Die is toch een bonusnummer? Want in dat geval staat er maar een k*tnummer op.

Joy
Bill schreef:

luister eens naar life of agony, bij voorkeur album soul searchin sun, weet je meteen waar psychosocial vandaan komt en daarom scoort

avatar van Tabossi
Ik weet het niet. Heb hem nu twee keer beluisterd en telkens bekruipt me het gevoel dat het wat geforceerd is. Al luisterende voel ik een beetje die hijgende hete adem van de platenbaas die zijn album eindelijk af wil zien. Sommige nummers zijn sterk (en wie weet worden dat er bij vaker luisteren wel meer), maar veel vind ik wat inspiratieloos. Wat betreft het rustige werk: dat kan ik juist wel waarderen. Hoewel ik de vergelijking met Stone Sour niet vreemd vind, zijn die rustige nummers bij Slipknot altijd veel duisterder en dat trek ik wel. Hoewel een remix van Vermillion p. 2 niet had gehoeven. Origineel vind ik mooier. Psychosocial is daarentegen wel terecht het visitekaartje.

Punt laat nog ff op zich wachten.

avatar van andnino
Zit nu op het 4e nummer, en er spookt een vraag door mijn hoofd: wat ís dit voor rotzooi? stuk voor stuk ongeïnspireerde riffs en niet passende cleane refreintjes. Ben al helemaal bang voor die ballads.

avatar van andnino
Nou, hier een conclusie vormen is niet moeilijk.
All Hope is Gone: redelijk vet
Snuff: Redelijk, maar past niet
de rest: overbodig

edit: 666ste bericht

niet de slipknot die ik gewend ben.

't is zo rustig en 't klinkt me gewoon een stuk minder slipknot in m'n oren. zo anders. zo stone sour zou ik bijna zegggen, maar dat is 't nou ook weer niet.

Op psychosocial, all hope is gone, sulfur en nog een paar na toch nog een paar redelijke platen.

Met all hope is gone hebben ze nog een beetje terug gegrepen naar het iowa tijdperk (keihard raggen, niks anders) maar dat is dan ook alles.

Ik ga 't album nog een paar keer luisteren en breng dan mijn oordeel uit

avatar van andnino
Soort van keihard raggen. Maar toch niet hard, meer gewoon saai.

Lulz xD nou ik verhoog mijn cijfer ook naar 4* heb hem nou aardig vaak beluisterd en de nummers begin ik steeds vetter te vinden, maar toch blijf ik bij mijn oordeel sinds Vol. 3 zijn ze wel een stukje achteruit gegaan. van mij mogen ze weer terug naar het ECHTE werk zoals Self named album en IOWA

avatar van Royality
Wow.. tot nu toe 1 van de betere platen. Kvond het vorige album (vol. 3) ook al niet tegenvallen. Ht is allemaal natuurlijk wat anders geworden, maar ja, hun groeien ook qua muziek en dat kun je ook duidelijk horen. Vooral de sound is echt super op dit album.

De meeste gedraaide nummers op dit album voor mij zijn: vendetta + dead memories.