Slipknot - All Hope Is Gone (2008)

Label: Roadrunner

1. .execute. (1:48)
  2. Gematria (The Killing Name) (6:01)
  3. Sulfur (4:37)
  4. Psychosocial (4:43)
  5. Dead Memories (4:28)
  6. Vendetta (5:15)
  7. Butcher's Hook (4:14)
  8. Gehenna (6:53)
  9. This Cold Black (4:40)
  10. Wherein Lies Continue (5:37)
  11. Snuff (4:36)
  12. All Hope Is Gone (4:47)
  13. Child of Burning Time * (5:10)
  14. Til We Die * (5:45)
  15. Vermillion Pt. 2 [Bloodstone Mix] * (3:39)
Hope is lost and all hope is gone 4 ever!!!!!!!!!!!
Ik ben altijd wel een Slip K. liefhebber geweest maar dit is wel erg triest. ..ze klinken meer als een band uit 3-4 leden!!! ik voel de vibe totaal niet meer....jahh media hype!!

Voor de metal liefhebbers!!! check out Gojira-The way of all flesh!
Dit is pas een killer album...

avatar van jellylips
Ik denk dat ik dit het meest beluisterbare album van Slipknot tot nu toe vind. Gematria (The Killing Name) is echt meedogenloos beukend, Sulfur heeft een megarefrein en de rest is ook goed te pruimen.

Er staan een paar zeer standaard nummers op zoals Dead Memories en Snuff. Maar bij laatstgenoemde werkt het zo fantastisch dat die gelijk wordt gevolgd door het snoeiharde All Hope is Gone (heerlijk dat refrein weer).

Ik vind Corey Taylor voor het eerst ook echt een keer goed zingen, en al helemaal goed schreeuwen. Je kunt horen dat eraan gewerkt is om alles toch zo aangenaam mogelijk in het gehoor te laten liggen. Niets mis mee.

jellylips schreef:

Vind ik dus jammer. Sinds hun debuut ging er per album een flink percentage ranzigheid verloren, en die ranzigheid is voor mij toch toonaangevend Slipknot. Vind het daarnaast ook jammer dat dit een beetje overtuiging mist, al helemaal in vergelijking met de voorgangers.

andnino schreef:

Ik vind Gematria en Psychosocial nochtans vrij overtuigend.

avatar van Dexter
En ik hoor bijna niemand over This Cold Black. Top-nummer

avatar van jumpstyle4life
De mooie nummers zijn Before I Forget & Psychosocial

avatar van Sanderkeuh
Before I Forget is van Vol. 3.

avatar van laurensio
De nieuwe van Slipknot. Ik verwachtte er niet echt veel van, maar t klinkt allemaal toch meer dan behoorlijk. Slipknot weet hier toch een best goed album neer te zetten met best wat vermakelijke nummers. Wat ik alleen wel erg jammer vind, is dat het soms allemaal zo op elkaar lijkt. Opzich is dat niet erg, maar wel als je datgene waardoor ze allemaal op elkaar lijken niet echt geweldig vind, wat bij mij zo het geval is. Dit probleempje komt echter alleen naar voren als ik het album vaker achter elkaar luister. 3,5* voor dit album. En dan vooral door: Gematria (The Killing Name), Sulfur en All Hope Is Gone.

avatar van gherdt
Goh, dat de nieuwe Slipknot nog eens een groeiplaatje blijkt! Tot nummer 12 met maar 1 keer skippen een zeer genietbaar album. De laatste drie tracks laat ik maar even buiten beschouwing. Herkenbare, soms behoorlijke monsterlijke riffs en catchy tunes. Tel daarbij dat de refreintjes van Corey Taylor ongeveer de enige zijn in metalland die ik een beetje trek en dat Gehenna toch niet zo'n verschrikkelijk nummer is en we klimmen gewoon naar de 3,5!!! En deze begon bij mij met 2 sterren. En ik dacht dat ik geen 15 meer was haha!

avatar van Flammazine
Ik ben het wel met je eens, gherdt. In het begin dacht ik ook , "wat is dit voor generische teringherrie", maar na een paar beurten kreeg de 'groove' van sommige nummers me toch nog te pakken. valt wel op dat ze wat veel leentjebuur gaan spelen zijn bij bands met een extremere sound. Soms dacht ik een Morbid Angel album opgezet te hebben,een andere keer dacht ik weer aan Mastodon.
Verder een plaat met weinig verassingen, dus 3* lijkt me genoeg.

avatar van Freak-Max
0,5
Jeezus, wat een kut plaat, sorry:) Heb hem voor mijn verjaardig gekregen maar had liever niks. Maarja, ik moest hem na het 2de nummer afzetten want ik kon er niet egt tegen maar als mensen hem leuk vinden special edition met dvd enzo box set ding tekoop:)

Misschien is het een goed idee om het hele album te beluisteren voor je 0,5 stemt?

Joy
snap eigenlijk niet dat dit zo populair is
er zijn zoveel bandjes die hetzelfde doen maar dan 10 keer beter

slipknot blijft steevast steken in de metalcliches, geen bijzondere riffs, een schreeuwerige zang die we al 2 decennia lang horen van andere bands, composities die magertjes zijn en nergens echt spectacuair zijn, en veelal wordt er her en der goed gejat

nee, als ik iets dergelijks wil horen draai ik wel wat anders dan dit middelmaatse bandje

Joy schreef:
snap eigenlijk niet dat dit zo populair is
er zijn zoveel bandjes die hetzelfde doen maar dan 10 keer beter

...

Geef eens voorbeelden. (En nou niet met Mushroomhead afkomen...)

avatar van Freak-Max
0,5
release schreef:

haha ik ken Slipknot wel, die veranderen niet ineens naar een nummer da ik leuk zou vinden, en dat kan maar ik vind het niks dus.
Of wel dan?

Freak-Max schreef:

Of wel dan?

Foute redenering mijn vriend, als je hem bij het tweede nummer afzette, wil dat zeggen dat je nog niet eens het eerste volledige nummer gehoord hebt. Daarvoor ga je geen hele cd beoordelen, ook al ben je er op voorhand van overtuigd dat een 0.5* er nog te hoog voor is. En zeker niet als je berust op een vooroordeel.

Dat spreek ik met mn 2* zelfs tegen

Joy
bennerd schreef:

Geef eens voorbeelden. (En nou niet met Mushroomhead afkomen...)

vruit, eentje dan, Darkane

kijk eens een uurtje mtv headbangers sjit, metaluurtje, en je ziet de ene na de andere kloon voorbij komen, evenals slipknot

denk de maskers en het theater weg en er blijft standaard nisk bijzonders spul over

het is veelal gestoeld op steengoeie bands als pantera en life of agony, met het verschil dat die 2 wel hun stempel wisten te drukken op metal muziek

avatar van andnino
Je bedoelt Killswitch Engage, Shadows Fall, Kittie, The Agony Scene, Trivium, Himsa, Blood has been Shed, All that Remains?

Ik vind trouwens dat Slipknot met hun debuut wel een behoorlijke stempel op het genre drukte. Dit werd echter met album minder, zo ook hier.

avatar van Mr. Olaf
Helemaal niet zo'n slechte plaat dit. Wel wat minder dan vol. 3, borduurt er een beetje op door, maar niet vervelend. De zang van Taylor komt soms wat stone sour achtig over in een aantal songs, maar ik begin deze plaat na een aantal luisterbeurten steeds meer te waarderen. Ben benieuwd hoe ze live zijn, dat ga ik morgen es bekijken.

avatar van sergifornia
Mr. Olaf schreef:

mazzelaar

Slipknot heeft imo een goede comeback gemaakt. Met uitblinkers zoals; Snuff, Dead Memories en Gehenna.

avatar van CTK
CTK
Deze plaat toch eens een kans aan het geven. Op het eerste zicht hoor ik weinig evolutie, de typische slipknot sound, maar niet meer zo ruw gebracht als voorheen.

Grindpad
het bijzondere is er bij Slipknot wel af wat mij betreft.

vroeger was het een grillig duister satanisch orkestje maar ineens moesten ze zonodig "volwassen" worden, werd de muziek softer, bleven de pentagrammen etc achterwege, jammer jammer jammer.

is een keuze.

aan mij de keuze om dus af te haken.

ik heb ze pas nog wel in de HMH gezien maar wat mij betreft had Machine Head mogen headlinen.

Al een tijdje niet meer beluisterd, deze. Herinner me nog dat Gematria en het titelnummer er voor mij uitsprongen. Ook de singles Psychosocial en Dead Memories zijn goed gekozen en behoren tot mijn favorieten hier. Toch blijft Vol. 3 mijn voorkeur genieten. Binnenkort deze toch nog eens opzetten en dan een stem uitbrengen.

avatar van Soulmaggot
Niet het beste maar toch een zeer goed Slipknot album,
Vooral Gematria is super!
Sulfur, Psychosocial, Vendetta, Wherein Lies Continue en All Hope is Gone zijn ook vette nummers!

De bonustracks zijn minder, behalve Child Of Burning Time is wel redelijk

avatar van horrorfreak7
De eerste 4 nummers zijn nog wel leuk , maar daarna word het toch steeds meer van hetzelfde.

En wanneer gaan ze nou wat echt speciaals doen, ze hebben 9 man , gebruik die dan ook goed ! >_>

horrorfreak7 schreef:

He, dat denk ik nou al zo lang ik deze band ken. Overdaad schaadt blijkbaar.

avatar van Aghora
Yup, en dan te bedenken dat de bandleden los van Slipknot helemaal zo slecht niet zijn. Kijk maar naar Stone Sour of het werk van Joey Jordison bij het Roadrunner United album.

Aghora schreef:

Slipknot kon het zelf ooit ook, op hun debuut om precies te zijn. Mijn 4,5* voor dat album staat nog steeds. Ze raakten ergens rond Iowa de draad een beetje kwijt volgens mij.