Oasis - Dig Out Your Soul (2008)

Label: Big Brother

1. Bag It Up (4:39)
  2. The Turning (5:05)
  3. Waiting for the Rapture (3:03)
  4. The Shock of the Lightning (5:02)
  5. I'm Outta Time (4:10)
  6. (Get Off Your) High Horse Lady (4:07)
  7. Falling Down (4:20)
  8. To Be Where There's Life (4:34)
  9. Ain't Got Nothin' (2:15)
  10. The Nature of Reality (3:48)
  11. Soldier On (4:49)
  12. Lord Don't Slow Me Down * (3:18)
  13. The Turning [The Jagz Kooner Remix] * (4:52)
  14. Boy with the Blues * (4:40)
  15. Falling Down [The Chemical Brothers Remix] * (4:27)
  16. The Shock of the Lightning [The Jagz Kooner Remix] * (6:40)
  17. I Believe in All * (2:41)
  18. The Turning [Alternate Version #4] * (4:57)
  19. Waiting for the Rapture [Alternate Version #2] * (3:01)
  20. The Shock of the Lightning [Primal Scream Remix] * (4:25)
west schreef:

En zo is het maar net.

Inmiddels hebben al 5 users dit - net uitgebrachte album - in hun top 10 staan, om jouw woorden kracht bij te zetten.

MuMe is echt de perfecte weergave van het feit dat smaken verschillen. Gelukkig maar. Het feit dat 5 users dit nu al in hun top 10 hebben staan zegt niets meer dan precies dat. Iemand anders kan het dan nog steeds compleet ruk vinden. Er zijn ook users die Tante Leen of The Village People in hun top 10 hebben staan of Frans Bauer 5* geven. Evenzo zijn er users die OK Computer niet te pruimen vinden.

lennon schreef:

2.5 uit 5 is geen onvoldoende, maar net op het randje.. of noem het gemiddeld?

Sommige dingen in het leven zijn absoluut: 2.5 x 2 = 5. Het cijfer 5 op 10 is een onvoldoende. 3.0* is net een voldoende, gemiddeld.
Dat zijn de 'harde cijfers'.

king_arthur schreef:

Ja, zo ken ik er nog een paar. Het feit dat dit album al meer dan 2 weken op 1 staat in de rotatielijst zegt helemaal niets. Het feit dat er van het nieuwe AC/DC album wereldwijd al 5 miljoen exemplaren zijn verkocht zegt ook helemaal niets.
Net zomin als dat binnen een maand na de release al 5 users hier dit album in hun top 10 hebben staan ook maar iets zegt.
Oh ja, als Obama dinsdag wordt verkozen tot president van the USA: wat zegt dat nou eigenlijk al die stemmen / die keuzes?

PS: ik heb het even nagegaan maar en Tante Leen en The Village People staan bij niemand in de top 10....

PS2: als ik jouw top 10 en rotatielijst bekijk, zou ik dit album vooral een kans geven.

avatar van Thuurke
De plaat van het jaar, naast Nine Lives van Steve Winwood, Rockferry van Duffy, Viva la Vida van Coldplay, Forth van The Verve, Live in Gdansk van David Gilmour, Shine a Light van de Stones, Where The Light Is van John Mayer, Warpaint van The Black Crowes, Saturday Nights & Sunday Mornings van de Couning Crows, 22 Dreams van Paul Weller, Accelerate van REM, 11 van Bryan Adams, Big Blue Ball van Peter Gabriel, Queen, Metallica, ACDC, Kaiser Chiefs, Snow Patrol en misschien de nieuwe van U2.

Thuurke schreef:
De plaat van het jaar, naast .... ACDC, Kaiser Chiefs, Snow Patrol en misschien de nieuwe van U2.

2008 was een goed jaar voor de rockmuziek.

Zeg Thuurke, met zo'n mening: moet je dan niet even stemmen?

Berichten over uitverkochte concerten verplaatst naar Oasis

De plaat van het jaar

Ah.

Oh. Waarom je eigen opmerking zo enorm relativeren? Behalve die platen van De Stones, Paul Weller en Gilmour laat ik heel dat rijtje graag aan me voorbij gaan, terwijl ik de nieuwe Oasis wel erg goed vind (wat ik ervan gehoord heb althans).

avatar van Paranoid Android
hier kan ik toch nooit van houden denk ik.....deze band.

avatar van Kronos
Ik dus ook niet. Het klinkt wel een beetje oké, maar
wat er nu eigenlijk goed aan is ontgaat me volledig.

avatar van LucM
Thuurke schreef:

2008 was een goed jaar voor de rockmuziek.

Waarom geef je geen stem, Thuurke?
De albums van Paul Weller, Duffy, Coldplay, deze van Oasis en zeker David Gilmour zitten (vooralsnog) in mijn top-10, maar die andere tot de beste rekenen zou ik mij niet aan wagen. Al ben ik het eens dat 2008 een goed rockjaar is.

herman schreef:
.... terwijl ik de nieuwe Oasis wel erg goed vind (wat ik ervan gehoord heb althans).

Hé Herman, je moet dan wel nog even stemmen!

Ik heb hem nog niet in zijn geheel gehoord.

Ik luister hem nog 's via de Luisterpaal en als dat bevalt bestel ik hem wel voor een tientje bij CDWow ofzo.

goed album, zoals we van oasis kennen. beste nummers waiting for the rapture en single the shock of the lightning, leuk dat Liam ook wat nummers heeft ingezongen. nu op een 4

avatar van frankieman
Liam zingt toch altijd het merendeel van de nummers?

avatar van BenZet
Liam is ook de zanger van Oasis, af en toe zingt Noel. Volgens mij haal je ze door elkaar. Of bedoel je het satirisch?

avatar van TerryA
ter info: de volgende single van deze album wordt "I'm Outta Time" en komt uit op 1 december.
zit ook verschillende re-mixes op, met een van Marilyn Manson bassist, Twiggy.

avatar van otherfool
otherfool schreef:
Wat zijn we positief allemaal... eerste plaat van de broertjes die ik beluister na het hopeloze Be Here Now en ik moet zeggen dat het me maar matigjes bevalt. Paar fijne rockers, paar aardige rustpuntjes, maar niet 1 song die me van m'n stoel blaast. The Shock of the Lightning komt allicht nog het dichtst in de buurt, maar ik vind dit voorlopig echt niet meer dan een gemiddeld album.

2,5*.

Wat schrijf ik soms toch een onzin... gauw een puntje erbij, al was het maar voor het geweldige Bag It Up!

avatar van Twinpeaks
Goede uitgebalanceerde plaat van Oasis.Niks nieuws onder de zon,maar wel lekker uitgevoerd.Bag it up is een heerlijke opener en ook de rest is prima in orde.Even speciale aandacht voor het mooie Soldier On met zijn stuwende bas.Topnummer!!

west schreef:

Punt is dat ook dat inderdaad allemaal niet zegt dat bijvoorbeeld Obama per definitie de beste keuze is. Alleen dat veel mensen dat vinden (en hopen). Er zijn dan nog steeds mensen die wellicht helemaal niet gestemd hebben omdat ze zowel McCain als Obama ongeschikt vinden. Misschien hebben die mensen wel gelijk (zij vinden in elk geval van wel).

Dat er van de nieuwe AC/DC 5 miljoen albums zijn verkocht heeft misschien ook meer met goede marketing te maken dan met goede muziek. Net als Obama waarschijnlijk een goede marketing campagne heeft gevoerd.

Aantallen en de mening van de grote massa zeggen mij dus inderdaad heel erg weinig. Ik vorm liever mijn eigen mening.

Overigens zal ik dit album zeker een keer een kans geven. Alles op zijn tijd

PS. Frans Bauer staat overigens wel in de top1 0 van een aantal mensen en scoort ook regelmatig 5*. Tante Leen en de Village People dan misschien niet, maar dat was bedoeld als 'bij wijze van spreken'. Tante Leen scoort trouwens wel een glorieuze 4.5* bij een van onze MuMe-ers. Die heeft alleen geen top 10.

avatar van Janhero
Voor mij wel een lekkere cd. Niks nieuws maar lekker op mijn mp3.

JulianLouw schreef:

natuurlijk heb ik het over noel hier, pardon

avatar van Migo
Dit is gewoon niet mijn muziek.. De al veelgeprezen single 'The Shock of the Lightning' is met afstand het beste nummer. Verder is het helaas niet memorabel en dat is jammer voor een zevende album.

avatar van BenZet
Migo schreef:

Als je shock of the lighting veruit het beste nummer vind, heb je volgens mij het hele album niet goed beluisterd....

avatar van frankieman
Ik liet vandaag dit album horen aan een vriend van me, een overtuigd Oasishater. Bij elk album komt hij weer met hetzelfde verhaal, "het is elke keer maar hetzelfde truukje dat ze doen".

Na het luisteren vond hij het album niets(hoe onverwacht), het enige nummer dat hij goed vond was TSOTL. En als er van dit album nu één nummer is dat typisch Oasis is dan is het dat nummer wel.

king_arthur schreef:

Overigens zal ik dit album zeker een keer een kans geven. Alles op zijn tijd

Ok King Arthur, point taken.
Ik ben blij dat je dit album nog 'ns een kans geeft: ik vind dit echt goed.

PS: Frans Bauer is natuurlijk niet zomaar iemand....

Oasis – Dig Out Your Soul

“Because maybe
You're gonna be the one who saves me ?
And after all
You're my wonderwall”

Dit zongen de mannen van Oasis 13 jaar geleden. Het nummer Wonderwall van het album werd een megahit en liet de mensen horen dat de Britpop leefde als nooit tevoren. Een aantal jaren en albums later, in een tijdperk waarin de Britpop niet meer zo leeft als vroegâh, komt Oasis met Dig Out Your Soul. Een nieuw album waarmee ze proberen de tegenwoordige Britse bandjes als Keane en Arctic Monkeys af te troeven. Dit lijkt meteen te lukken met het nummer Bag it Up en The Turning dat weer de oude Oasis laat terugkomen. Huilende gitaartjes, de zeurstem van Liam Gallagher afgewisseld met die van broer Noël creëren het sfeertje dat we van Oasis willen horen. Lichtelijk rebels met een hoop arrogantie. Arrogantie die alleen past bij Oasis. Behalve de nummers waarbij je de tranen in de ogen springen staat ook hier een ballad op: I’m Outta Time, gezongen door Noël. Tijdens het luisteren word ik steeds blijer. Nog niet een nummer valt echt uit de toon. Het is een aaneenschakeling van leuke liedjes die er makkelijk ingaan. Toch vind ik (Get on Your) High Horse Lady een vervelend nummer, die herhaling steeds past Oasis niet, waar ik normaal wel tegen de zeurstem kan, is het hier ronduit vervelend. Het uit de hoogte zingen helpt daar erg aan mee. Het daarop volgende Fallin’ Down is daarentegen weer van ongekende klasse en dit weten ze vol te houden tot het einde van het album dat afsluit met Soldier On, een aflsuiter van het formaat Champagne Supernova dat 13 jaar geleden (What’s The Story) Morning Glory afsloot, prachtig.
Maar goed, Oasis heeft met Dig Out Your Soul “The Wonderwall that saves them” teruggevonden. Oasis leeft en zal blijven leven.

Prachtig verhaal beste Louis

I’m Outta Time wordt natuurlijk door liam gezongen heh

Was het dan toch andersom? Ik haal die twee altijd door elkaar...

frankieman schreef:
Prachtig verhaal beste Louis

Dank

Kosinski
Weer eens een aardig album van Oasis, mooie composities, maar de verassing is er toch wel af. Opwindend is het al helemaal niet meer. Oasis herhaalt zichzelf al jaren.
De echte fans kunnen dit album wel blind aanschaffen.
Ik beperk me tot de eerste twee albums.
Wat mij betreft mogen ze stoppen.

avatar van Lennonlover
Kosinski schreef:
De echte fans kunnen dit album wel blind aanschaffen.
Ik beperk me tot de eerste twee albums.
Wat mij betreft mogen ze stoppen.

helemaal akkoord. Het is zekers niet slecht. Een paar mooie nummers op maar het is allemaal al eens gedaan geweest. Echt niet spannend. 3*