menu

Oasis - Dig Out Your Soul (2008)

mijn stem
3,73 (609)
609 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Big Brother

  1. Bag It Up (4:39)
  2. The Turning (5:05)
  3. Waiting for the Rapture (3:03)
  4. The Shock of the Lightning (5:02)
  5. I'm Outta Time (4:10)
  6. (Get Off Your) High Horse Lady (4:07)
  7. Falling Down (4:20)
  8. To Be Where There's Life (4:34)
  9. Ain't Got Nothin' (2:15)
  10. The Nature of Reality (3:48)
  11. Soldier On (4:49)
  12. Lord Don't Slow Me Down * (3:18)
  13. The Turning [The Jagz Kooner Remix] * (4:52)
  14. Boy with the Blues * (4:40)
  15. Falling Down [The Chemical Brothers Remix] * (4:27)
  16. The Shock of the Lightning [The Jagz Kooner Remix] * (6:40)
  17. I Believe in All * (2:41)
  18. The Turning [Alternate Version #4] * (4:57)
  19. Waiting for the Rapture [Alternate Version #2] * (3:01)
  20. The Shock of the Lightning [Primal Scream Remix] * (4:25)
toon 9 bonustracks
totale tijdsduur: 45:52 (1:24:53)
zoeken in:
avatar van JelmerHolwerda
3,5
Strak album. Vooral nummer 5 en 6 vind ik erg sterk. Typische Oasis sound, maar ook wel weer iets nieuws.

avatar van Screenager
3,5
Dit is toch echt nog een sterk album van Oasis. Vooral de eerste 5 nummers zijn echt topniveau.
De rest is iets minder, maar over het algemeen zeker een goed album.

avatar van Johnny Marr
4,0
Screenager schreef:
Dit is toch echt nog een sterk album van Oasis. Vooral de eerste 5 nummers zijn echt topniveau.
De rest is iets minder, maar over het algemeen zeker een goed album.

Ik zou zeggen de eerste 7 nummers zijn schitterend, behalve 'Waiting For The Rapture'. Die Doors rip-off (Five To One) is echt wel jammer en absoluut onnodig.

De absolute hoogtepunten voor mij zijn 'Bag It Up', 'The Shock Of The Lightning', 'I'm Outta Time' en 'Falling Down'. Na 'Falling Down' zakt het album een beetje in.

Dieder
Toch een van mijn favoriete Oasis platen, de eerste 5 tracks zijn ijzersterk (met als hoogtepunten de snelle en venijnige tracks Bag it Up en Shock of the Lightning). Na track 7 kakt het een klein beetje in, maar Soldier On is een waardige afsluiter.

avatar van iHateDolphins
4,0
Jeetj, na een ochtendje oasis (DM, WTSMG en deze Dig out Your soul) betrap ik mezelf erop dat dit mijn favoriete oasis plaat is. Een ijzersterk begin en een prachtig eind.

avatar van lennon
4,5
Het heeft een paar jaar geduurd, maar eindelijk begin ik dit album te waarderen naar waarde!

Vond het destijds niet veel bijzonders, maar kan de band wel waarderen. Na een enorme dip met Be here now ben ik wel de grote interesse verloren, maar bleef ze wel volgen.

Nu heb ik de lp van dit album gekocht, en dat is een juiste beslissing geweest, want het is gewoon een goede plaat! Klaar!

Mijn veel te lage stem van 2.5 heb ik naar 3,5 gezet... wie weet komt daar nog wat bij na meerdere luisterbeurten achter elkaar!

avatar van lennon
4,5
Bijna 2 jaar verder, En ik vind dit album inmiddels het beste wat de band heeft gemaakt. Ja, dus ook beter dan de eerste 2 albums. Wat iet wil zeggen dat ik die niks vind, Maar dit album is gewoon veel constanter en belangrijker: gevarieerder. De eerste 2 leunen vooral op veel gitaar geweld en leuke Beatles achtige deuntjes, waar deze meer de kracht uit sterke melodieën en subtielere muziek haalt.

Mooi einde van de band.

avatar van mr-mucho
4,0
Dit is inderdaad gewoon een super goed album! Destijds, nog als dolende tiener, hoopte ik op nieuwe anthems en grootsheid. Heb de plaat toen behoorlijk links laten liggen. Maar momenteel is dit misschien wel de enige plaat van Oasis die ik van begin tot einde kan waarderen om de kwaliteit en niet zozeer om het sentiment.

avatar van james_cameron
4,0
Uitstekend laatste album van deze overschatte maar feitelijk altijd wel interessante band. Dit is wat mij betreft zelfs één van hun beste platen. Er staan geen missers op; wel zijn er veel sterke tracks aanwezig, zoals fijne opener Bag It Up en het fraaie Falling Down. De band klinkt energiek, to the point en stoomt lekker door. Dat is wel eens anders geweest. Een waardig afscheid.

avatar van CWTAB
4,0
Voor mij is dit ook een trage groeiplaat geweest, jarenlang een mindere plaat gevonden net zoals velen hierboven blijkbaar, (voorganger is voor mij de minste) maar na enkele jaren te rijpen bevalt de plaat zeer goed.

avatar van VforVictor
4,0
Dit album heb ik nu een paar weken en zet em elke dag wel op. Zeer fijne plaat! Ook een plaat die het meest "compleet" aanvoeld qua sound. Van het begin tot het eind matcht elk nummer daarmee bedoel ik dat het nummer wat steeds volgt een welkome afwisseling is en een duidelijk hoorbare sound heeeft. Toppers: Bag It Up, The Turning, Fallin g Down, I'm Outta Time en Soldier On, qua tekst is die laatste niet heel verassend maar heeft een ongelovelijk fijne vibe. Ik vind deze stukken beter als Don't Believe.. en SOTSOG. Waardige afsluiter van het ouvre van de mannen Gallagher. Nu Moet ik alleen nog Be Here Now en (What's The Story) Morning Glory? aanschaffen en dan heb ik alles van Oasis... Tot nu toe word ik steeds omver geblazen door de ingenieuze teksten en fijne rock!!

Gast
geplaatst: vandaag om 23:04 uur

geplaatst: vandaag om 23:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.